Redzi Juri PO - no masta uz mastu var nokļūt ar jebkādu auto, vai tas būtu moskvičs, opelis vai mersis. Nedzīvojam sibīrijā un visur ved ceļi. Tālāk mežā jāiet ar kājām. Ja kāds mastā uz stāvēšanas vietu brauc ar džipu, tad tā jau ir lielība - REDZ KĀ ES VARU! Ja runājam par saimniekošanu un barības nogādāšanu, tad to dara ar traktoru vai kravas auto, jo ar džipu vairāk par maišeli kartupeļu diezvai aizvedīsi (to tā kā nevarētu nosaukt par racionālu saimniekošanu).
Protams, ka ir forši ar apvidus auto aizbraukt pa lauku vai meža stigu pēc medījuma, bet vai ir svarīgi kāda ir auto marka un dzinējs? Šaubos.
Nebūt neesmu modernu tehnoloģiju, labu un dārgu lietu noliedzējs, taču lielīšanās ar jebko mani tracina (man ir a tev nē, vai, man pa 2 lati dārgāks ne kā tev). Tas tā bērnišķīgi un muļķīgi.
NEKĀ PERSONĪGA.
Slēpts
04.12.2007. 13:23
Pie iepriekšminētā ļoti gribās izteikt vēlvienu domu. Līdz šim medības bija tā vieta, kur nebija svarīgi, kas tu esi, vai sētnieks vai direktors. Medībās tu esi MEDNIEKS - visi ir vienādi MEDNIEKI. Šobrīd arī medībās un mednieku vidū sāk parādīties noslāņošanās tendences (es krutāks par visiem). Par to šausmīgi žēl.
Tas nebija domāts ne par ieročiem, ne par auto, ne par citām dārgām lietām, bet tā vispārīgi, nedaudz filozofiski - par ATTIEKSMI.
Piekrītu Edgaram. Medībās visi ir vienādi un tā tam vajadzētu būt. Esmu vēl no jaunajiem,bet manas domas ir, ka medniekam ir jābūt ar savu cienījamu stāju. Un man pie pakaļas kāds ar kādu tehniku vai stroķi atbrauc.Lai zīmējas vesels, bet manās acīs cienījams viņš nebūs...
Jo labāks džips,jo tālāk jāiet pakaļ traktoram.Nav sliktu vai labu džipu,bet medībām noteikti vajag ar 4 durvīm,lai nav spiešanās,un lai ir vieta suņiem un stobram.
Četrdurvīgs pikaps, piemēram, Mitsubishi L200, ir baigi normāla padarīšana. Gan paši var sasēsties, gan šur tur normāli izbraukt, gan medījumu kastē iemest un izvadāt, kur vajag.
Jā protams katrai mašīnai ir savi plusi un mīnusi.Labi protams ja ir tāda veselība ka visur var paspēt noskriet kājām.Tikai nezkādēļ tie veselie skrējēji kad es braucu garām ar to pašu Ņivu salīp pat uz buferiem un sliekšņiem kā bites pie stropa.Un cik veselīgi priecīgas ir viņu sejas kad es iebraucu pa Valmeta sliedi lai vismaz 300m izvilktu alni!
Mja normali letini savakusies. Tiko kads ko uzraksta tad sak nodirst. Te laikam istie mednieki medi tikai apsausanas medibas un sez citiem uz astes, kad nosauj tad nav ar ko vest un pakal netiek utt. Var jau gudri dirst bet medibas nav tikai dzinejmedibas un gribas redzet kadu kurs ar sabierisko vasara pirms janiem buku vedis autobusa. Un par baribas vesanu ir ta ka normali mednieki sen ir sapratusi ka izgazot lielu kaudzi ar baribu ir bezjedzigi ir japiebaro sistematiski un mereni, nevajag vairak par paris maisiniem biesu un graudu.
Panemat to savu skaudibu un ierulejat sev zem muguras. Normali dzeki aprunajas kas kuram labak patik un kas nee, kadas domas par vienu vai otru lietu. Tas ka nevari vai negribi atlauties ir pasa problemas.
Ja es sauju ar blaser un braucu ar LC, tapec ka man patik.
Ja paskatamies gadus 15-20 atpakaļ, tad tajā laikā lielais vairums kolektīvi uz dzinējmedībām brauca kopā ar vienu transportu, pārsvarā kravas automašīnu ar būdu vai autobusu. Un visi bija apmierināti, mājupceļā nereti valdīja diezgan liela jautrība un pat dziesmas. Un kolektīvs bija daudz saliedētāks nekā tagad. Tāpat arī ūdensputnu sezonas laikā mednieki nereti līdz laivu bāzei brauca ar sabiedrisko transportu un tas nebija nekāds kauns. Pieļauju, ka tagad dažus labus ne par kādu naudu nepierunātu braukt uz medībām ziemas laikā smagās mašīnas kravas kastē, jo ir taču blaser, sauer un LC, L200 u.t.t. Ar to es nebribēju teikt ka pie tā būtu jāatgriežās, bet brīžiem tās kādreizējas kolektīvisma sajūtas pietrūkst. Un kā jau pareizi pieminēja runa jau ir ne tik daudz par to cik kurš var atļauties , bet par attieksmi gan vienam pret otru , gan pret medībām kā tādām, jo varbūt tieši atteikšanās no maksimālajām ērtībām medību laikā var sniegt lielāku gandarījumu, nekā medības maksimāli komfortablos apstākļos ar minimālu fizisku piepūli.
Protams, ka ir forši ar apvidus auto aizbraukt pa lauku vai meža stigu pēc medījuma, bet vai ir svarīgi kāda ir auto marka un dzinējs? Šaubos.
Nebūt neesmu modernu tehnoloģiju, labu un dārgu lietu noliedzējs, taču lielīšanās ar jebko mani tracina (man ir a tev nē, vai, man pa 2 lati dārgāks ne kā tev). Tas tā bērnišķīgi un muļķīgi.
NEKĀ PERSONĪGA.
Tas nebija domāts ne par ieročiem, ne par auto, ne par citām dārgām lietām, bet tā vispārīgi, nedaudz filozofiski - par ATTIEKSMI.
Panemat to savu skaudibu un ierulejat sev zem muguras. Normali dzeki aprunajas kas kuram labak patik un kas nee, kadas domas par vienu vai otru lietu. Tas ka nevari vai negribi atlauties ir pasa problemas.
Ja es sauju ar blaser un braucu ar LC, tapec ka man patik.