>Aldis
...jaa, jaa pieskaiti veel acis, pieri, katru skriemeli, krustus un hren veel zin ko, bet apzinies ka 60% no vepra laukuma ir nenaaveejoshi un spiidzinoshi traapiijumi kas visdriizaak beigsies ar sakropljotu lopu vai potenciaalo jenotu un lapsu bariibu. "plaushas, aknas" - tur pat siveens aiziet paleekdamies liidz nospraagst - ir itkaa naaveejoshi, jo no naaves ar taadiem ievainojumiem neizvairiities (bez mediciiniski stacionaaras paliidziibas), bet no medniekas (kas shaavis) gan gandriiz vienmeer aiziet, renkulis nav 30-06 ar seenes veida deformaacijas lodi, kur peec plaushu traapiijuma diez gan biezzi gaajienaa liidz 50 metriem visi paliek, lai gan ir piedziivots ka naktii jaameklee ar rozzaa putinjaam pie asiniim un bez rezultaata - lapsaam un jenotiem gan jau no riita bija rezultaats!
Aprīkojums: Finn classic (12/12)(12/7x65), CZ 512(22WMR)
22.12.2008. 14:24
Mēģināju šķūņa sienā no 50 m, Remington (parafīnā) 9mmx10 8 gb 1kv metrā, tas pats ar SAGA (bez kontein) 8mmx9 4gb 1kv metrā pārējās SAGA kur kurā bet 2m radiusā ir visas, tā kā renkuļi parafīnā domāju nav ne vainas.
Sellier & Bellot gadu atpakaļ šāvu ar viņām lapsas jenotus, kas gadījās dzinējmedībās, un protams bebrus, biju sajūsmā par patronām šogad pēc šaušanas pa vilku un pa lapsu secināju ka kautkas tur viņiem ir nogājis šķērsām un šaujot pa papīru to tikkai apstiprināju, tagad šauju bebrus tikai ar Rotweil, renkuļiem!!
Tie, kas šauj visu laiku ar gludajiem, tie tālāk par 40m nemaz nešauj, bet tie kas pieraduši pie spicajiem un tad prieka pēc paņem gludo, griež tik virsū un kad izmēra šaviena attālumu tad sanāk savi 60-80 soļi, tad renkuļi slikti. Katrai munīcijai savs šāviena attālums. Tie kas redzami pirmajā komentārā līdz 30m ne vairāk. Personīgi es šauju ar Zala Arms 8,4mm Magnumu konteinerā līdz 40m krīt labi(šogad i sivēns i 3 buki), cauri šuj, tālāk nešauju to prieku atstāju lodei.
Mans viedoklis, kautgan es šauju visu laiku ar gludo, ir ka jebkurš zvērs lielāks par bebru šaujams tikkai un vienīgi ar lodi!! Stāvot uz masta man piemēram ir stobros divi Monolit 32 un krīt labā nekā ja vienā būtu renkas!! renkas turu kabatā, gadījumam lai, ja nāk lapsa vai jenots varētu uzšaut!!!
Aprīkojums: Finn classic (12/12)(12/7x65), CZ 512(22WMR)
22.12.2008. 18:36
parasti jau viens stobrs ir čoks kurā lodes likt nevajadzētu, un Aivar kamēr tu pārlādēsi, domāju ka lapsa būs jau gabalā, tamdēļ es vienmēr lādēju renkuli un lodi, domāju ka tā dara lielākā daļa, un medī jau kopš senseniem laikiem! Kas tagad uznācis par naidu pret renkuļiem?
Andris S. - monolit lodes labāko blīvumu uzrādā tieši no čoka, tā kā - nekādu problēmu abos stobros lodes :)
Vienīgais - sīkmedījumus medīt ar lodi protams ir interesanti...zaķis, lapsa vēl kaut ko, bet no caunas pāri paliks ticamāk nekas.
No zaķa paliek - pats izmēģināju, vienīgi āda mazliet sačakarēta.
Tomēr 3 stobrene būtu labāks risinājums - vienā rupjas skrotis/sīki renkuļi, abos pārējos lodes - dažādiem attālumiem + kolimatortēmeklis. Un viss mierīgi :)
Jo renkuļu gadījumā medību suņiem ir paaugstināta bīstamība...a suns var renkuļu nosegtā laukumā "izlidot" arī negaidīti, šāviena brīdī...
Starp citu, Arnim un Ivo pilnīga taisnība, par čoku un monolit lodēm, bet renkuļus nelieku pirmkārt jau drošibas apsvērumu dēļ, kā Arnis pareizi par suni pieminēja, un otrkārt es esmu pietiekami daudz redzējis ar renkuļiem apskādētus lielos lopiņus, kuriem pēc tam jāmokās tikai tāpēc, ka kāds gudrinieks izšauj ar renkām....
...jaa, jaa pieskaiti veel acis, pieri, katru skriemeli, krustus un hren veel zin ko, bet apzinies ka 60% no vepra laukuma ir nenaaveejoshi un spiidzinoshi traapiijumi kas visdriizaak beigsies ar sakropljotu lopu vai potenciaalo jenotu un lapsu bariibu. "plaushas, aknas" - tur pat siveens aiziet paleekdamies liidz nospraagst - ir itkaa naaveejoshi, jo no naaves ar taadiem ievainojumiem neizvairiities (bez mediciiniski stacionaaras paliidziibas), bet no medniekas (kas shaavis) gan gandriiz vienmeer aiziet, renkulis nav 30-06 ar seenes veida deformaacijas lodi, kur peec plaushu traapiijuma diez gan biezzi gaajienaa liidz 50 metriem visi paliek, lai gan ir piedziivots ka naktii jaameklee ar rozzaa putinjaam pie asiniim un bez rezultaata - lapsaam un jenotiem gan jau no riita bija rezultaats!
Nevajaga shaut ar renkaam 50m+, njemt paaraak smalkus vai pa pakalju .... tad viss buus oki ...
Vienīgais - sīkmedījumus medīt ar lodi protams ir interesanti...zaķis, lapsa vēl kaut ko, bet no caunas pāri paliks ticamāk nekas.
No zaķa paliek - pats izmēģināju, vienīgi āda mazliet sačakarēta.
Tomēr 3 stobrene būtu labāks risinājums - vienā rupjas skrotis/sīki renkuļi, abos pārējos lodes - dažādiem attālumiem + kolimatortēmeklis. Un viss mierīgi :)
Jo renkuļu gadījumā medību suņiem ir paaugstināta bīstamība...a suns var renkuļu nosegtā laukumā "izlidot" arī negaidīti, šāviena brīdī...