Skarbi, bet patiesi Daini! Renkas ir tikai lapsām un bebra kungam, bet ne kam citam!!! Un lai kāds renku aizstāvis pamēģina man pierādīt pretējo, godīgi sakot gribētu pat dzirdēt viņu argumentus kāpēc jāliek renkas vienā stobrā, ar ko tad tas ir labāk??? Man nāk prātā desmitiem iemeslu, kāpēc tā nedrīkst darīt, bet neviens pats, kāpēc drīkst... :)
bet re ka liek un liks renkus iekshaa un dazzs pat te meegjina paarliecinaat ka renki ir laba manta, cits liek vienaa stobraa prieksh lapsaam/bukiem - un ja naak cuukas vai briezzi vai alnis - tad ko 1 shaaviens un jaapaarlaaadee?
Aprīkojums: Finn classic (12/12)(12/7x65), CZ 512(22WMR)
23.12.2008. 15:24
kāda atšķirība vai jāpārlādē ka nāk lapsa vai jāpārlādē ka nāk alnis, protams nekad neesmu šāvis ar renkuli pa briedi vai alni, bet priekš bukiem vai sivēna , kāpēc gan ne?Galu galā ieroču ražotāju instrukcijās ir rakstīts ka čoks nav paredzēts ložu šaušanai!
Šaujot ar lodi ar var nošaut suni-(medību laikā, mednieks šaujot ar ekspansīvo DUPLEKS lodi nošāva pats savu suni,bet suns sekoja kuilim,kādus 3metrus aiz muguras.Pirms lode trāpīja kuilim,no tās lidojuma laikā atdalījās augšēja šķemba,un suns pagalam!)Pats esmu nošāvis cūku,kuraj plecī ieaugusi lode.Tātad var iedomāties,kā lopiņš cietis.Ir mednieki un būs,cik mednieku tik viedokļu!Ieteiktu katram,savas iemaņas pārbaudit šautuvē un vis būs ok.Pašam ir Jahtiņš!Nedēļu atpakaļ iegādājos T3
Aprīkojums: H&K 2000 SLB (30-06), Savage (223), IŽ 57
Suņi: Krievu Eiropas laika- Bārts, Latvijas Dzinējsuns Dārts Veiders
Medību trofejas: 93
23.12.2008. 17:33
Pieļaujot Andri to ka tu esi prātīgs un disciplinēts mednieks, kā pats raksti. Atbildi lūdzu uz sekojošu tīri teorētisku jautājumu.
- Vai pieņemot, ka visi mednieki tomēr nav vienādi disciplinēti un gadās renkuļu pielietošana riskantās situācijās, kā arī šaujot pa dižmedījumu, vai renkuļu lietošanas ierobežojums
a)nāktu par labu medību drošībai
b)medību drošību neietekmētu
c)samazinātu medību drošību
P.S. Zem medību drošības es domāju medību suņu, mednieku drošību. Kā arī mazāku iespēju tikai savainot medījamo dzīvnieku .
Aprīkojums: Finn classic (12/12)(12/7x65), CZ 512(22WMR)
23.12.2008. 18:26
Vārda brāl! protams ka atbilde būs (a), bet vai šādi paši noteikumi nebūs jāievieš uz ekspansīvām lodēm, vai vēl kautkādām ekscentriskajām, zinot to ka pat vītņu lode pret smilgu var mainīt virzienu. Ne jau aizliegumā vai kā tu raksti ierobežošanā būs rezultāts, ja mednieks ir jampampiņš tad tu neko viņam neaizliegsi, tas ir tāpat kā ar jampampiņiem šoferiem uz ceļa, nedrīkst bet dara!
Katrai munīcijai ir savi plusi un mīnusi. Nelaimes gadījumi notiek i ar lodēm, i ar renkām. Un vēl - "Skarbi, bet patiesi Daini! Renkas ir tikai lapsām un bebra kungam". Un interesanti, ar ko to vilku novilka, kas bildē ir redzams -ar lodi? Labāk vienam otru neapriet, kas latviešiem ir raksturīgi. Šaujiet ar prātu un būs labi.
Ar lodēm šauj tie,kas ir pārliecināti par 1)savu šaušanas prasmi,2)savu ieroci,jo galvenokārt veiksmīgs rezultāts ir atkarīgs no šiem diviem faktoriem.
1)Tādēļ ar abām rokām esmu par obligātu šaušanas eksāmenu,tikai ne 1reizi 2gados(tas ir daudz par maz)
2)esmu pret 101.9.pantu,kas teorētiski ļauj medīt katru dienu ar citu (svešu)ieroci.
Par lodēm,renkuļiem, ekspansīvām vai cita veida munīcijām runājot viss ir gluži vienkārši- ir jāprot rīkoties ar ieroci atbilstoši apstākļiem un situācijai un pats galvenais NEESI PĀRLIECINĀTS- NEŠAUJ!!!! Ir daži mednieki kas nopērk veikalā pāris kaut kādas patronas un tūdaliņ uz medībām, un ir jau arī redzēti tādi klauni kam patronas atšķiras tikai ar to ka vienas ir ar lodi un dažas esot laikam ar renkuļiem. No tādiem jābaidās arī tad ja viņam rokās ir tikai sniega pika, ja krūmos metīs pa aci kādam noteikti trāpīs.
...esmu mēģinājis S&B sporta lodes 50metros pa papīru, nekas labs nebija. 5cas lodes apm. 25cm aplī iekļaujās. Aivar L., esmu par 101.9.pantu ar abām priekšējām un pakaļējām rokām.,DD. ļoti normāls un loģisks pants,kas būtiski atvieglo mednieku dzīvi birokrātijas mudžeklī. ja pretestība no Tavas puses saistās ar šaubām par šaušanas precizitāti komplektam-menieks&nepezīstams ierocis,tad mēģināšu piesaukt pozītīvus piemērus no paša pieredzes. vienās Latvijas mēroga sacensībās kādus gadus atpakaļ aizdevu savu TIKKU M595 medniekam Maigonim G no Tukuma.viņš to plinti pirmo reizi rokā turēja,bet ņēma un "noplūca" godalgotu vietu. aizdevu vienās sacensībās IŽ-18 gludo medniekam Jozim G. no Saldus ,viņš ņēma un vinnēja "Mārkulīču supermedniekā" visus 7tiņus šķīvīšus ar pirmo šāvienu nolasīja. pats vasarā Ādažos 50m šaušanā ar gludo aizņēmos no kolēģa IŽ-27, rezultātā tiesneši teica,ka tikai diviem dalībniekiem esot labāks rezultāts.,D. un cik tad procentuāli būs to gadījumu,kad ar nesavu plinti aizšaus garām,kur garantija,ka ar savu būtu trāpījis?! ārzemju medību tūrēs tautieši ļoti bieži medīj ar nomātiem ieročiem, pēc bildēm,rakstiem MMD un citas informācijas,ļoti veiksmīgi.
- Vai pieņemot, ka visi mednieki tomēr nav vienādi disciplinēti un gadās renkuļu pielietošana riskantās situācijās, kā arī šaujot pa dižmedījumu, vai renkuļu lietošanas ierobežojums
a)nāktu par labu medību drošībai
b)medību drošību neietekmētu
c)samazinātu medību drošību
P.S. Zem medību drošības es domāju medību suņu, mednieku drošību. Kā arī mazāku iespēju tikai savainot medījamo dzīvnieku .
1)Tādēļ ar abām rokām esmu par obligātu šaušanas eksāmenu,tikai ne 1reizi 2gados(tas ir daudz par maz)
2)esmu pret 101.9.pantu,kas teorētiski ļauj medīt katru dienu ar citu (svešu)ieroci.