Šodien vārdadienu svin Nora, Lenora, Ija, rītdien - Uva, Ainārs, Zigfrīds
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - Jaunā gada 2009 medību pieteikšana,gan būs viens cimperlīgs darbiņš medību vadītājiem,ko jūs sakāt pa šo visu.

Informācija

Šajā diskusijā piedalās 19 lietotāji. Komentāru skaits 10. Pēdējais viedoklis 30.12.2008. 17:14

Verners
Verners
Pēdējo reizi manīts 2022-06-30 11:07
Lietotāja statuss: Lietotājs
Atrašanās vieta: Koknese
Medību stāžs: 32
Aprīkojums: pilns
Medību trofejas: 81
25.12.2008. 12:42
Ar lukturu lietotājiem ir nopietni jācīnās un, ja šādas izmaiņas būs, tad tas tikai uz labu un beigās, kad vairums sapratīs, ka var veiksmīgi medīt bez "pribambasiem tipa faras, nakts optikas utml." Paši teiksiet: "cik biju stulbs, ka agrāk to nesapratu". Es arī apvainojos uz tiem, kas medī negodīgi, jo patīk un gribu medīt civilizēti.
Juris
Juris
Pēdējo reizi manīts 2011-03-24 13:54
Lietotāja statuss: Nopietnais vērotājs
Medību trofejas: 19
25.12.2008. 13:36
Katrā kolektīvā ir skabardziņa,cik nu kuram liela.Veiksmīgi var medīt no rītiem ja miegs nenāk,un nevajaga nekādu lukturi.........
Jānis
Jānis
Pēdējo reizi manīts 2011-11-11 15:55
Atrašanās vieta: Jelgava
Medību stāžs: 21+
Aprīkojums: atbilstošs
Suņi: Tedis
Medību trofejas: 4
25.12.2008. 18:56
Personīgi man lukturis ir tikai par apgrūtinājumu. Esmu medījis ar trim dažādiem, bet čakars lielāks par jēgu - tad vadi pinās, tad akumulators nograb, tad lodes ne tur iet (ja uz stobra uzliek), utt. I plinte paliek jūtami smagāka, gabarītos lielāka, kak ņe rodnaja. Man nepatīk. Bet tā nu ir katra paša gaumes lieta.
Ja varētu labticīgi paļauties, ka netiks izmantots ļaunprātīgi, es vairāk balsotu par nakts redzamības ierīcēm - ir reģioni, kur vepri pagalam gudri palikuši - nāk ārā tikai melnā tumsā un uz gaismu reaģē vēl pirms gaismas stars šamējos sasniedzis. Nu nekāda glābiņa. Tas pats ar bebriem - palaid gaismu pat caur šķidriem krūmiem - balta siena priekšā, pret zāli un zariem atspīd un neko tālāk neredzi. Nočņiks būtu īstā ģela, ja būtu atļauts un nebūtu tik nejēdzīgi dārgs.
Jānis
Jānis
25.12.2008. 18:58
Tiem, kas tagad ievelk elpu, lai rietu man virsū par tiem nočņikiem, gribu pajautāt - kā tad jums pašiem veicas ar bebru invāzijas ierobežošanu? Un tikai nelejiet čugunu, ka baigi labi.
Jānis
Jānis
25.12.2008. 19:03
".. Vissmagāk jau būs kolektīva vadītājam,jo būs jāatbild kurš medī .."
Kolektīva vadītājs arī iepriekš zināja, kurš un kur medī. Tai virzienā nekā jauna.
Būtu bijis inčīgāk, ja šādu info iepriekš pēkšņi paprasītu no kāda VMD pārstāvja ... :D Tad gan būtu tūtā.
Galu galā nav skaidrs - ko VMD tā plosās?! Ja ir izsniegtas licences, tātad ir izdoda oficiāla atļauja konkrētu dzīvnieku nomedīšanai. Kādēļ tad šāda atļauja būtu jālūdz dubultā???? Esmu medību platībās ar ieroci, dokumentiem un licenci un - visu gaišu. Ko vēl vajag???
Aivars
Aivars
Pēdējo reizi manīts 2015-04-06 20:54
Atrašanās vieta: Ziemeļvidzeme.
Medību stāžs: 1989
Aprīkojums: ir
Suņi: ir
25.12.2008. 19:52
Vai kaut kur ir pieejama informācija(oficiāla)par izmaiņām,jeb te apspriežam minējumus?
Juris
Juris
25.12.2008. 20:52
Šī informācija ir no deputāta,un vēl saimaij jaapstiprina,ja apstiprinās.un tad arī domāsam tālāk
Jurgis
Pēdējo reizi manīts 2024-08-10 18:23
26.12.2008. 01:06
...ai, svētuļi (tie kas pa lukturi domaa: "...izmantots ļaunprātīgi...", "..kas medī negodīgi..") visiem nav maajaas pie "mammas" jaabuut kad aaraa tumshs. es labpraat paseeszzu vakaros (jo redzi izraadaas ka darbs aatraak pa 17:00 nekaadi nebeidzaas - vai ziema vai vasara) uz cuukaam (jaa protams ar lampu) un tikmeer pashauju jenotus (ar maseni), kas naak pie kukuruuzu kaa mushas uz sviestu (arii ar lampu), domaaju daudzi dara liidziigi, taapat arii uz bebriem (es gan uz bebriem neeju) - kursh tagad sitiis bebrus, jenotus sezonaa no septembra liidz apriilim (jo darbadienaa tad ir NEREAALI paspeet uz mezzu likumam klausot)? un kas par to ka es (un iespeejams arii citi) nosit kaadu surkjiiti arii ar lampu - es piemeeram shosezon no apmeeram septembra liidz shodienai (kad tumshs paliek un lukturis vienmeer liidz) esmu nolicis 17 jenotus, 2 lapsas, 1 siveenu (citus gadus cuukju gan ir vairaak) un 1 briezza govi, visus ar lampu - negodīgi, ļaunprātīgi, necivilizēti?
Juris
Juris
26.12.2008. 11:07
Saprotams ka ar lukturi,var apskatīt,notēmēt,bet vai atšķir Sivēnmāti no divgadīgā kuiļa,ko simts metros,domāju kā nē,Tad jautājums uz labu laimi.bet nejau visi to dara.Man blakus kolektīvs,ņem ko var paņemt,taupiju 5 cūku mātes bet še nevienas vairs nav,kā tikai mazie rukši.ar nats šaušanu:(:(:(
Janis
Janis
Pēdējo reizi manīts 2023-08-01 13:22
Lietotāja statuss: Lietotājs
Mednieku organizācija: Pie Mednieku ugunskura
Atrašanās vieta: Salaspils
Aprīkojums: Tikka M695 30/06, Toz 34 E
Suņi: Dvorterjers, spalvainos ņem!
Medību trofejas: 11
26.12.2008. 13:19
Nezinu kaa citiem, bet man cukas nak araa parsvaraa pilnigaa tumsaa, vasaraa citreiz pat ap 3:00... Pagajusovasar reiz iznaca cukas uz rita pusi, pernuli gaja gar pasam kapnem bet normali notemet nevareja.....! Taja pasa bridi ja butu lukturis tad temee pa kuru gribi un kur gribi, vismaz ar lukturi kads kuila vieta kadam lacim atkal ar renkuliem pa saniem neuzdos...! Un cinaa ar jenotiem ari bez luktura neiztikt, es katra zinaa esmu par, kaut lukturi esmu pamrginajis tikai vienu sezonu...!!!