Jā,Verner protams likums,ir likums.
Tad jau ievērosim tos likumus,ne jau visi likumi,pareizi formulēti un ētiski,priekš visiem medniekiem ne tā.Un kā katris saprot,un grib saprast.
Kas medīšanai ar lukturi ir ētiski? Kas ir nepareizi noformulēts? Nevajag par medībām kungi spriest pēc sava aizgalda, atveriet acis un paskatieties kā medī citi! Šet forumā tika minēts par Latvijas medību tradīcijām (saistībā ar dzinējmedībām), bet vai tad, kad šīs tradīcijas aizsākās tādi lukturi bija pieejami? Tuvākajā laikā pievienošu stāstu par briežu ieaudzēšanu Latvijā, Kurzemē ap 1898- 1900g., bet šinī stāstiņā ir labi redzama Latvijas mednieku attieksme pret medībām un dzīvniekiem. Es esmu spiests atkārtoties un ar man esošo pieredzīti medībām arzemēs un ārzemju mednieku ieteikumiem, pārliecinājos par iespēju veiksmīgi Latvijā medīt dižmedījumus (tanī skaitā meža cūkas) bez luktura, tas ir pilnīgā gaismā. Ir tikai viens nosacījums- NEMEDĪ AR LUKTURI! Protams ir izņēmumi, kad lauksaimniecībai tiek nodarīti zaudējumi.
>Verners
Tev nevajag pa mediibaam spriest peec "sava aizgalda" - ar ko tadi pieredzeejushie padomi labaaki pa maneejiem? ja tev darba diena valjiigaaka, vai tev gaides mediibas nepatiik, vai tev nepatiik gaides mediibas kad aaraa auksts, vai tev no tumsas bail utt - tava probleema, likums ir tavaa pusee shoreiz, bet taa vai taa tavs mediibu tradiiciju un ieradumu formuleejums man ir tik pat sveets kaa pareizticiigo sveetie raksti atejistam!
Aprīkojums: H&K 2000 SLB (30-06), Savage (223), IŽ 57
Suņi: Krievu Eiropas laika- Bārts, Latvijas Dzinējsuns Dārts Veiders
Medību trofejas: 93
26.12.2008. 20:41
Jurģi, tavs, tevis paša salīdzinājums ar "atejistu" (no vārda ateja laikam), salīdzinājumā ar gramatiski pareizo ateistu, ļoti precīzi (tikai manuprāt) raksturo tevis formulēto redzējumu.... :)))
datorrakstiiba nav mana stipraa puse (rakstu ar 2 pirkstiem), taapat mana stipraa puse gudriishu gudriibu un padomu uzklausiishana - luuk kaa vinji darot un domaajot - taa esot pareizaak un labaak visiem. bet naaxies vien samierinaaties, jo likums arii nav manaa pusee, naakamgad jenotus ziemaa neshaushu, taapat citi neshaus bebrus un tad nebuus "Galīgi garām", nebuus "izmantots ļaunprātīgi", buus pēc pareizā aizgalda tradiicijaam, buus "ētiski", buus "godīgi" un veel kaa te tik neizsakaties un tad buus man "atvērtas acis"
PS ne spalvu, ne asaku riit
lukturu pielietošana man pie vienas vietas, bet medības gan vajag atļaut visu diennakti. Arī 2 stundas pēc saules rieta var vēl redzēt. Kas var būt labāks par medībām mēmesnīcā!!
Tad jau ievērosim tos likumus,ne jau visi likumi,pareizi formulēti un ētiski,priekš visiem medniekiem ne tā.Un kā katris saprot,un grib saprast.
Tev nevajag pa mediibaam spriest peec "sava aizgalda" - ar ko tadi pieredzeejushie padomi labaaki pa maneejiem? ja tev darba diena valjiigaaka, vai tev gaides mediibas nepatiik, vai tev nepatiik gaides mediibas kad aaraa auksts, vai tev no tumsas bail utt - tava probleema, likums ir tavaa pusee shoreiz, bet taa vai taa tavs mediibu tradiiciju un ieradumu formuleejums man ir tik pat sveets kaa pareizticiigo sveetie raksti atejistam!
PS ne spalvu, ne asaku riit