Aprīkojums: Browning BAR .30-06, Fabarm Lion H35 Titan 12 ga, Mannlicher ProHunter .223 Rem
Suņi: taksis
Medību trofejas: 2
08.01.2009. 10:57
Dzinējmedībās nav un nebūs laika 10x apdomāt, pirms šauj, tādēļ jau tās ir dzinējmedības ar savām īpatnībām. Un, ja man visu laiku jādomā par soda naudu ja netrāpīšu, tad nafig tādas medības. Es uz medībām braucu lai šautu nevis lai domātu un nešautu. Protams, simboliska "pūdeļu nauda"ir OK, mums ir 50 sant. ja pēc šāvieniem nevari uzrādīt beigtu zvēru.
Naudas sodi ne vienmēr disciplinē, jo katram naudas vērtība ir dažāda. Vienam 30Ls ir 1/4 no algas, bet citam 1/40 no algas. Nepiekrītu Edgar, ka nau starpības ar ko trāpi, ja, piemēram, pa zarnām trāpi ar renkām vai ar sico. Ar renkām kustons mocīsies virākas dienas kamēr nobeiksies, bet spicā izraus tādu caurumu, ka iekšas ir kā ar blenderi samaltas un parasti kustons netiek tālāk par 100m.
Šie sodi ir domāti, lai nešautu uz 100m ja zini ka tālāk par 50m ar bisi šaut nevar, vai arī nešauj pa krūmiem skrienošu zvēru, tā pat nepaņemsi tikai ievainosi. Tāpēc pirms šauj, labāk 10 reizes apdomāt.
3bumbiņas neatzīstu kā tādas. Slikta pieredze nav bijusi, jo esmu tikai vienu reizi izšāvis pa 80m uz lapsu-nokrita. neatzīstu laikam tāpēc, ka kaut kādi nezināmi stereotipi :)
Par naudas sodiem ja aizšauj garām skatos nebūt ne no labākās puses, bet katrs kolektīvs dara kā grib. Nesaskatu tam visam jēgu....lasīti jau ir visādi veidi kā cīnīties ar tiem kam gadās pūdeļi-naudas sodi, dzīšana uz nenoteiktu laiku, papildus barība utt. Vismaz man medības ir atpūta no ikdienas un tajās es vismazāk gribu domāt par naudu, uztraukties vai nošaušu vai nē. Visi tomēr esam cilvēki ar cilvēciskām kļūdām.
piekrītu, ka jābūt kādam nopietnākam sodam ja aiziet ar asinīm, bet tīri aizšauts garām......Bet kā saka-Katram savs!
Šāvu pa ruksi ar trijnieku, no 20m priekšā bija pāris zariņi un garām. Dupleks tērauda lode gan trāpījusi mērķī.
Kolēģis ar šāva caur nelieliem krūmiņiem pa ruksi ar trijnieku garām pat mērķi nesasniedza, veči teica ka tas der tikai tīrā vietā uz lauka, bet tā labāk nešaut caur krūmiem.
Un vēl nav starpības lode vai renkas vienalga ja trāpīsi slikti dzīvnieks aizies prom, un vēl mokās. Tas ir jāšauj tikai tad kad esi pārliecināts ka normāli trāpīsi, bet nevis lai tikai izšautu.
Ja ir tādi varianti ka tikai izšaut, tad var pielitot soda sankcijas, tas ir ja garām aizšāva, stirnai viena summa, cūkai otra summa, u.t.t. Tad gribētāju tā vien pašaudīties mazāk kļūs, pārbaudīts.
Ja vienā un tajā pašā vietā trāpīsi ar renkuli, gludās lodi vai ar spicās medību lodi, būs liela atšķirība, jo katram lādiņam ir sava enerģija. Protams, ka katram ir sava pieredze un katris šauj ar to, kas katram liekas labāk. Ne pūkas.
Lai met pirmo akmeni tas kursh bez greeka!!! Apskaidrojiet luudzu man jaunam medniekam, kaa Juus godaajamie pilsonji varat par visiem 100% bljaut, ka luuk ar lodi ja traapa ir zemee, bet ar renkuliishiem tikai savaino??? Nevienu nekad ar spico lodi neesat savainojushi un aizlaidushi?
Par naudas sodiem ja aizšauj garām skatos nebūt ne no labākās puses, bet katrs kolektīvs dara kā grib. Nesaskatu tam visam jēgu....lasīti jau ir visādi veidi kā cīnīties ar tiem kam gadās pūdeļi-naudas sodi, dzīšana uz nenoteiktu laiku, papildus barība utt. Vismaz man medības ir atpūta no ikdienas un tajās es vismazāk gribu domāt par naudu, uztraukties vai nošaušu vai nē. Visi tomēr esam cilvēki ar cilvēciskām kļūdām.
piekrītu, ka jābūt kādam nopietnākam sodam ja aiziet ar asinīm, bet tīri aizšauts garām......Bet kā saka-Katram savs!
Kolēģis ar šāva caur nelieliem krūmiņiem pa ruksi ar trijnieku garām pat mērķi nesasniedza, veči teica ka tas der tikai tīrā vietā uz lauka, bet tā labāk nešaut caur krūmiem.
Un vēl nav starpības lode vai renkas vienalga ja trāpīsi slikti dzīvnieks aizies prom, un vēl mokās. Tas ir jāšauj tikai tad kad esi pārliecināts ka normāli trāpīsi, bet nevis lai tikai izšautu.
Ja ir tādi varianti ka tikai izšaut, tad var pielitot soda sankcijas, tas ir ja garām aizšāva, stirnai viena summa, cūkai otra summa, u.t.t. Tad gribētāju tā vien pašaudīties mazāk kļūs, pārbaudīts.