Šodien vārdadienu svin Persijs, Vaida, Klaudija, rītdien - Magnuss, Maigonis, Mariuss
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - Grozījumi medību noteikumos (projekts)

Informācija

Šajā diskusijā piedalās 30 lietotāji. Komentāru skaits 10. Pēdējais viedoklis 01.07.2009. 11:37

Kārlis
Kārlis
Pēdējo reizi manīts 2014-12-07 23:55
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Mednieku organizācija: LMS
Atrašanās vieta: Latvija
Medību stāžs: 11 gadi
Aprīkojums: Browning Gold Fusion
30.12.2008. 09:00
Ļoti pareizs lēmums par eksaminācijas ieviešanu. Es būtu PAR, ja ieviestu arī teorētisko eksāmenu saīsinātā versijā. Šaušanas eksāmenam ir jābūt un ne jau tāpēc, lai kāds kaut ko pierādītu, bet gan tāpēc, lai mednieki apliecinātu medību pamatfunkciju - šaušanas precizitāte, no kā vistiešākajā mērā ir atkarīgi gan medību rezultāti gan sapūdēto dzīvnieku skaits gan negadījumu skaits medībās.
Vai kāds nepiekritīs apgalvojumam - ja nemāk šaut, tad nav ko darīt medībās!?
Aivars
Aivars
Pēdējo reizi manīts 2015-04-06 20:54
Lietotāja statuss: Nopietnais vērotājs
Atrašanās vieta: Ziemeļvidzeme.
Medību stāžs: 1989
Aprīkojums: ir
Suņi: ir
30.12.2008. 09:16
Kārlis Ozols + + +
Ivo
Pēdējo reizi manīts 2015-09-21 10:32
Atrašanās vieta: RĪGA
Medību stāžs: 4
Aprīkojums: SAUER (16) SLB 2000+ (308)
30.12.2008. 10:10
Par eksāmenu ieviešanu kā tādu -ir ok , bet kā to reāli izdarīt ,lai tas nepārvērstos pa kautkādu murgu medniekiem (rindas, gaidīšanas,lielas finansiālas grūtības,skaidri noteikumi, utt.),viņiem plānu nav un man tāda sajūta ,ka tas viņus neinteresē,galvenais ir "kautko darīt" .
Mareks
Pēdējo reizi manīts 2015-11-17 11:50
30.12.2008. 10:57
Domāju, ka eksāmenu ieviešana ir tikai kārtējais rīks kā iekasēt naudu(esmu pārliecināts, ka maksu par šo eksāmenu arī palielinās). Es to atļauties varu, bet žēl medniekus pensionārus, kas tā jau raud par katru santīmu. Vēl aktuāls jautājums par eksāmenu biežumu, un šautuvju skaitu. Būs kārtējā nervu bendēšana. Muļku zemē vispirms pieņem likumus, un tikai, kad izveidojas bardaks, plāno kā "glābt valsti".
Vēl no prakses varu pateikt, ka mans kolēģis, kuru kopā medīju 10 gadus un šo gadu laikā medībās nav ne reizi pūdelējis, (uzsveru, NE REIZI), sadomāja pirkt spico un eksāmenu nokārtoja tikai ar trešo reizi. Cits kolēģis - jaunais mednieks - uz sitienu nokārtoja šaušanas eksāmenu, bet viena gada laikā medībās trīs pūdelējumi.
Rodas jautājums vai šaušana pa papīra mērķi reāli atspoguļo mednieka šaušanas prasmi medībās? Domāju, ka nē, ja kāds domā savādāk, iesaku pastudēt metodiskos materiālus šaušanas apmācībā.
Arī par aizliegumu lapsu medībās izmantot lukturus neko pozitīvu pateikt nevaru. Personīgi es visas lapsas un jenotus, ko esmu nošāvis, esmu šāvis ar luktura palīdzību, naktī pie ēsmas. Citu veidu medības uz šiem kukaiņiem Latvijā nav pārāk efektīvas, jo šamie radījumi nez kāpēc aktīvi ir tieši naktīs.
Ints
Ints
Pēdējo reizi manīts 2026-08-08 10:34
Mednieku organizācija: m/k Spārne Ģibuļu pag.
Atrašanās vieta: Talsi
Medību stāžs: no 2004.g
Aprīkojums: Weatherby Vanguard S2 308
Medību trofejas: 39
30.12.2008. 11:27
Neizplūdīšu, kā nu būs ar šaušanas eksāmeniem, tik atceros vienu gadījumu no krievu laikiem- atbrauca uz pirmajām pīlēm augstas klases sportists, šķīvīšu šāvējs dažādos veidos. Kā jau toreiz, pīļu daudz, katrs ko sev sarūpēja, arī meistars- ja pareizi atceros, kādus 40 caurumus debesīs...
Edgars
Edgars
Pēdējo reizi manīts 2022-06-14 14:15
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Atrašanās vieta: Kaut kur Latgalē
Medību stāžs: Kas to jau zin cik tā stāža :)
Aprīkojums: Kaut kādi dzelži ir!!!
Suņi: Kaut kad būs!!!
Medību trofejas: 17
30.12.2008. 14:08
Stenda šāvējs ir stenda šāvējs, bet dabā viss ir otrādi, nekad dzīvnieks neskrien vai nelido taisni, veido kautkādus manevrus, ļooti reti sanāk kā stendā.
Jā vajag to stendu lai būtu kaut kāda poņa, bet to ka tas ir obligāti nez, nepiekrītu, kārtējā naudas liešana.
Mūsu kolektīvs katru kadu pirms dzinējmedībām pāris reizes izbraucam uz stendu. Un rezultātā ,tie kas var teikt 99% garām nešauj pa medījumu stendā uzrādīja švakus rezultātus. Bet tie kas labi vai pat ļoti labi šauj pa stendu otrādi ļoti daudz šauj garām.
Es esmu pret šiem šaušanas ekšiem, bet tas ka vismaz reizi gadā pa stendu pašaut gan vajadzētu.
Jānis
Jānis
Pēdējo reizi manīts 2011-11-11 15:55
Atrašanās vieta: Jelgava
Medību stāžs: 21+
Aprīkojums: atbilstošs
Suņi: Tedis
Medību trofejas: 4
30.12.2008. 17:09
Stendā nevari palist garām, sakot, ka nekā nebija. :) Mežā ļoti daudz ir tādu viltnieku, aks vispār nešauj, kamēr lops šim pie kājām pats nav nokritis. :) Tur arī rodas tā it kā rezultivitāte ...
Aivars
Aivars
Pēdējo reizi manīts 2024-06-19 18:05
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Mednieku organizācija: LMS
Atrašanās vieta: Saldus , Druva,Zvārde
Medību stāžs: no tāļā 1989.gada
Aprīkojums: sauer, krieghoff,banelli,gruening&elmiger ,anschutz, ,blaser R8
Suņi: viens boksers
30.12.2008. 18:46
...Jāni B.,super komentārs! es tiem brīnumšāvējiem mežā vienkārši neticu,es ticu veiksmei,vai nejaušībai,sorry. pats iestājos medniekos tālajā 89-tajā. pa stāvošu medījamlopu apmēram trāpīt varēju,skrejošs ari kaut kad nejauši tika nokritis,bet īsti skaidrs jau nebija kāpēc višs ir apvēlies. reāla sajēga,kā šaut pa kustīgu mērķi(medījumu) tika gūta Pakuļu sporta bāzē,pašlaik bijušajā. protams,mežā situācijas ir daudzveidīgākas,sarežģītākas. mainīgs attālums, lenķis pret šāvēju,kustības ātrums. tad jau tam papīra kuilim vajadzētu tikt nošautam super labi,bet koletīviem šaujot stendā situācija ir brīžiem skumji-jautri-komiska. gadiem veidotais cieņas un autoritātes deķis ir kritis,ir kauns jauno mednieku priekšā. vienīgi vēl var aizslēpties aiz vecās drauzenes plintes,kura pēkšņi kļuvusi par stulbu pagali,arī sūdīgas patronas piesedz labi.,DD .šauj garām arī labi šāvēji ,zvēram jau arī ir sava veiksme,vai meža gariņš,kas sargā.,reizēm pie vainas ir pašpārliecinātība, un šaušana situācijās kur "ierindas" mednieks pat plinti nebūtu paspējis ieplecot.
Guntis
Guntis
Pēdējo reizi manīts 2009-08-06 12:28
Medību trofejas: 5
30.12.2008. 19:25
Nu Tu edgar k. gan sarunāji muļķības, par to ka, stendinieki mežā šauj sliktāk par citiem. Jo! Vai kādreiz esi pavērojis stendinieku kā viņš šauj. Cik viņš vienkārši apietas ar ieroci, kāda ir viņa stāja , kā viņš iepleco ieroci. Neviena lieka kustība, nekādas raustīšanās, nekādas mandrāžas. Cik viņš vienlaikus ātri un konkrēti var izšaut. Un vai esi pavērojis, kādi ir viņu ieroči. Katram sevis cienošam stendiniekam ir ierocis, kas ir domāts tieši viņam un tikai viņam. Viņš to ir nostrādājis priekš sevis tādu, ar kuru viņš var arī trāpīt. Muškas ir tieši vņa acij labākās, laidne tieši viņa augumam piedzīta. Un katrs apmēram zin kur kā un kādos attālumos viņš var trāpīt. Un tad, pavēro NEstendenieku un viņu ieročus. Es domāju vairumā gadījumu Tu būsi nepatīkami pārsteigts par lielo atšķirību starp abām grupām.
P.S. Un stendinieki šauj garām tikai tāpēc, lai ari pārējie tiek pie šaušanas.:)
Oskars
Oskars
Pēdējo reizi manīts 2024-05-14 16:34
Atrašanās vieta: Mītava, Vecumnieki,Jaunbērze
Medību stāžs: Ir
Aprīkojums: 32.kal; 12.kal; 30-06.
Suņi: Plānos ir
30.12.2008. 19:38
man jau patik tas - es tikko decembri noliku visus examenus mednieku apliecibas iegusanai un tgd gaidu kamer birokratija tix gala, bet ja pienjems so projektu tad sanak ka nakamgad man atkal examens?
nu skaisti...
esu par tadu examenu bet to nevajadzetu biezak ka reizi trijos vai pat piecos (examenu reize ar ieroca parbaudi)!