Šodien vārdadienu svin Persijs, Vaida, Klaudija, rītdien - Magnuss, Maigonis, Mariuss
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - Grozījumi medību noteikumos (projekts)

Informācija

Šajā diskusijā piedalās 30 lietotāji. Komentāru skaits 10. Pēdējais viedoklis 01.07.2009. 11:37

Slēpts
29.06.2009. 16:46
Kārli!
Bija man pistoles nēsāšanas atļauja. To vajadzēja ik pa laikam pagarināt. Un neraizi Valsts Policijai nearās doma, ka mani vajadzētu sūtīt uz šautuvi apliecināt savu māku pielietot ieroci. Lai gan pielietotjot pistoli- nemākulis var nodarīt daudz lielāku postu nekā ar medību ieroci- man Beretā bija 15+1 patrona.
Manā uztverē šī pārbaude ir tikai un vienīgi šautuvju īpašnieku lobijs.
p.s. ir jau manā rīcībā cits paaugstinātas bīstamības ierocis - auto- pat divi. Un atkal- valsts ļauj man braukt , nebaudot vai es zinu noteikumus, vai vēl māku stūri grozīt, lai gan no auto Latvijā iet bojā daudz vairāk cilvēku nekā no medību ieročiem.
Ojārs
Ojārs
Pēdējo reizi manīts 2026-02-12 06:29
Lietotāja statuss: Lietotājs
Atrašanās vieta: Latvijas vidus, Daugavas krasts
Medību stāžs: Pirmais medījums septiņdesmitajos.
Aprīkojums: stobri vairāki
Suņi: Četrus draugus esmu pārdzīvojis
Medību trofejas: 21
29.06.2009. 17:40
Taisnība Ivaram, neviens neprasa pistoles nēsātājam kārtot kaut kādas ieskaites. Ja tev reiz ir uzticēts to nēsāt, tad pats arī esi atbildīgs par visu, tajā skaitā, par prasmi ieroci lietot. Tas viss pasākums ar šaušanas eksāmenu atgādina padomijas laiku "tehniskās apskates" gumijas laivām. Neviens saprātīgs cilvēks ar cauru gumijnieci uz ūdens nelīdīs, bet inspekcijai tas bija legāls iemesls iekasēt pa trīnītim no ģīmja. :) Bet pie mums jau ne vienā vien instancē vēl visai sparīgi zeļ to laiku domāšana - sev neuzticos, kur nu vēl citiem ...
Pēc Kārļa uzburtās baisās madībās apšauto un nākotnē bez eksāmena apšaujamo statistikas, tā vien gribētos ierosināt pie viena pilnīgi un galīgi aizliegt visa veida dzinējmedības, kā nekā, kaujas laukam līdzvērtīgi apstākļi, ar dzinējiem, kā tādiem partizāņiem frontes apšaudes joslā. Vai varbūt piespiest dzinējus ik par divi gadi kārtot maksas eksāmenu kādā no armijas poligoniem, rāpus līsšanā šķēršļotā apvidū, savas lodes sadzirdēšanas mākā un paroļu, tādu kā - svaji idut, izkliegšanā?
Bet varbūt vienkārši kādam nu dikti, dikti sakārojies tā savu vārdu vēstures anālēs ierakstīt, pie viena dažiem druscīt izpalīdzot.
Galvenais ka pēčāk būs mazbērniem ko stāstīt, varēs sist sev pie krutažas un skaļi saukt, es tak to, tas jānudien bija gandrīz visu labā ... :D
Dainis
Dainis
Pēdējo reizi manīts 2019-02-20 22:59
Atrašanās vieta: Bolderāja
Medību stāžs: 1987
Aprīkojums: TOZ34E 12/70,MP153 12/76,Mannliher 30-06
Medību trofejas: 9
29.06.2009. 18:16
Padomju laikos bija arī pareizas lietas ,ja notika kāds nopietns pārkāpums vai negadijums - visam kolektīvam papīri nost un kārtot pa jaunu (Eksperementāli mehāniskās rūpnīcas kolektīvam tas bija jāpiedzīvo).
Ja mēs gribam rezultātu,tas būtu pareizākais risinājums.
Ojārs
Ojārs
Pēdējo reizi manīts 2026-02-12 06:29
Atrašanās vieta: Latvijas vidus, Daugavas krasts
Medību stāžs: Pirmais medījums septiņdesmitajos.
Aprīkojums: stobri vairāki
Suņi: Četrus draugus esmu pārdzīvojis
Medību trofejas: 21
29.06.2009. 20:01
Un kas tad tajā bija tik pareizs!? Tas pats princips, nu tieši tāpat kā tajā, ka ja viens ciema iedzīvotājs palīdzējis mežabrāļiem, tad "audzināšanas nolūkos" un citiem par mācību, ciematā jānošauj visi ...
Ja kas, tādi šāvēji vēl šobrīt eiropas tiesās sūdz Latvijas valsti un grib piedzīt milionus par nodarītajām "pārestībām".
Kaut kāds rezultāts no tādiem šaušanas eksāmeniem būtu tikai tad, ja eksāmenā būtu jākārto visas minētās disciplīnas, nevis viena pēc izvēles. Ja ir tika viena, tad tam nav nekāda sakara ar patieso prasmju novērtēšenu. Vienmēr rīkojoties ar ieroci, adbildīgs ir tikai katrs pats un neviens cits. Nu būs vienu tādu ieskaiti cilvēciņš nokārtojis, šāda vai tāda iemesla dēļ sataisīs medībās mēslus, nu un ko tad? Eksaminācijas komisiju ar tad būtu jātiesā, ka nav pratuši viņa spējas novērtēt pareizi un pie viena arī pasniedzējus tajā mednieku skolā kur mācījies !? Bet ja to nedara, tad kāda mārrutka pēc bija tas eksāmens un ko tas ir kādam devis!?
Katrs vienmēr un par visu atbildīgs ir tikai pats!
Kārlis
Kārlis
Pēdējo reizi manīts 2014-12-07 23:55
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Mednieku organizācija: LMS
Atrašanās vieta: Latvija
Medību stāžs: 11 gadi
Aprīkojums: Browning Gold Fusion
29.06.2009. 20:06
Ojār, nevajag krist uzreiz otrā galējībā, krāsas nedaudz biezinu, lai akcentētu problēmu ;) Vienkārši uzkrītoši ir tas, ka eksāmena nelietderīgums jeb visbiežāk bailes no nezināmā tiek attaisnoti ar kāda vēlmi uzvārīties. Vai no kāda puslīdz ticama avota ir dzirdēts par izmaksām? Tad kapēc ir jāuzbur ainiņas par drakoniskiem eksāmena noteikumiem un izmaksām? Jā, protams, piekrītu, ka visa šī afēra ir Baumaņu Jankas vēlme izrādīties un uzspodrināt savus pagonus, tādejādi piesedzot savu neprasmi un nespēju izdarīt ko lietderīgu Latvijas medību saimniecības labā, bet darāmā ta ir tik daudz... Bet, ja atgriežamies pie eksāmena, vienkāršākam vai sarežģītākam, biežāk vai retāk, bet tam ir jābūt! Protams, mans IMHO
Dainis
Dainis
30.06.2009. 09:02
Ojār ,es to salīdzinātu ar armiju - pumpējās visa rota nevis visi bruņotie spēki.
Kolektīvā atbildība šinī jomā ir aturējusi no tukstošiem individuālo pārkāpumu.
Andris
Andris
Pēdējo reizi manīts 2026-08-31 18:00
Mednieku organizācija: LMS
Atrašanās vieta: Olaine - Jelgava - Saldus rajons
Medību stāžs: no 1998 (93). gada
30.06.2009. 09:35
Negribu iedziļināties visās pārējās niansēs - sava tēla spodrināšana, lobēšana, utt., bet šādai šaušanas pārbaudei IR JĀBŪT, bez diskusijām!!!
Kāpēc?
Pajautājiem to klubu biedriem, kuri jau vairākus gadus sava kluba iekšienē rīko šādas pārbaudes, un viņi jums atbildēs, ka manāmi uzlabojušies mednieku rezultāti ne tikai šautuvē, bet arī mežā. Ja ieviešot pārbaudījumu ne visiem to izdevās nokārtot ar pirmo reizi (dažiem pat vajadzēja vairākas reizes), tad tagad ar retiem izņēmumiem kādam vajag arī atkārtotu reizi.
Nav normāli, ja medniekam dzinējmedībās šāviens pa kustošu mērķi ir pirmais šajā sezonā, sliktākajā gadījumā pēdējo pāris sezonu laikā. Nu būsim reālisti, tā ir daudzos klubos Latvijā!
Slēpts
30.06.2009. 09:52
Andri!
Diskusijas IR un BŪS!
Neviens neliedz klubu iekšienē pielietot noteikumus , kurus ir pieņēmis VAIRĀKUMS.
par zvēriem- ja katra lode ko mēs izšautu trāpītu, tad visi limiti būtu izpildīti ļoti ātri- tomēr manā uztverē medības ir zvēra un cilvēka cīņa, kurā uzvar veiklākais:) tikai nevajag diskutēt par aizšautiem zvēriem- tie gadās arī pašiem labākajiem "VANGA ACS"vai "DROŠĀ ROKA".
Analoģiski - piedaloties uz trennējoties rallijā - ļoti palielinās reakcijas ātrums, spēja pieņemt ātri lēmumu , lai izvairītos no avārijām. Varbūt ieviešam obligāto disciplīnu- reizi divos gados nobraukt Strazdes dopu, vai Mūsas trasē apli- nosakot minimālo laiku, a kas nevar- lai trennējas- citādi uz ielas nav ko darīt!!
ideja kā māja- visi trašu īpašnieku berzētu rokas:)))
Edgars
Edgars
Pēdējo reizi manīts 2022-06-14 14:15
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Atrašanās vieta: Kaut kur Latgalē
Medību stāžs: Kas to jau zin cik tā stāža :)
Aprīkojums: Kaut kādi dzelži ir!!!
Suņi: Kaut kad būs!!!
Medību trofejas: 17
30.06.2009. 10:01
Es jau iepriekš biju rakstījis ka mēs pirms dzinējmedībām paši noīrējam šautuvi un kādas pāris sērijas izšaujam pa ruksi. No vienas puses tas ir labi, bet no otras puses, mūsu kolektīvā ir tādi mednieki kas medījot mērķī trāpa apmēram 95% un ir rokā, bet aizbraucot pašaujot pa papīru tad vispār normāli trāpīt nevar, bet tie kas pa papīru šāva ideāli medībās otrādi daudz pūdelējumu bija.
Tas nenozīmē ja tu nokārtoj eksi tu medībās šausi 100% mērķī. Jo papīrs un dzīvā būtne ir divas dažādas lietas un dzīvai būtnei ir cits ātrums, ļeņkis, kā arī tas patstāvīgi kustās uz augšu un uz leju, ne tā kā papīrs iet tikai taisni!
Jā piekrītu ka reizi gadā pirms dzinējmedībām vajag pāris reizes izšaut pa papīru, bet tas ir jādara kolektīva robežās, bet nevis kārtot kaut kādu eksi, jo barot vēl pāris feisus par to ka viņi ir komisijas locekļi un tikai skatās ka nokārtoji vai nē, un lobēt to pašu šautuvju budžetu man negribās, tā pat šī valst par daudz apzog savu tautu, un tā pārāk dauz nodokļu slogs ir uzlikts, ka drīz ka elpojam maksāsim nodokli, un joprojām mūsu gudrās galvas brēc ka vēl par maz ir nodokļu jo redzies vecajā ES valstīs ir vēl tādi un tādi nodokļi, bet pie mums to vēl nav, kā saka vajag ieviest jaunus nodokļus. Murgs
Ja man būtu ienākums kādi 1500 un vairāk ls, manis pēc lai ievieš tos nodokļus, bet tā kā vidējā alga Latvijā knapi pārsniegs tagad pēc 1 septembra 300 ls tad tas ir par traku.
Tā pat ir ar medībām, pie mums tik daudz ir pieņemts limuku kādi pat vecajā ES nav un neeksistēja. Kā man viens kungs bija teicis ka viņi paņem kādu likumu no ES pārtulko to ar Tildes tulkotāju un rezultātā sanāk pilnīgi citi likumi ar citu novirzi un pēc tam vēlas tos ieviest Latvijas likumdošanā, bet īstenībā ja būtu pareizi pārtulkojuši tad likumam bija pilnīgi cita nozīme. Tas notiek tāpēc ka darba tika paņemti kādi paziņas vai radi kas par elementārās Angļu valodas zināšanu nav, kur tad vēl tālāk runāt ka mēs nonācām līdz tādai pakāpei!!!
Dainis
Dainis
30.06.2009. 10:15
Andri lūdzu pasaki konkrēti man ,kapēc man, ir jākārto šis eksāmens,vai kankrēti manam kolektīvam.