Es marinēju visparastākajā marinādē- etiķis sīpoli, ķiploki, garšviela kāda bišķīt un bija čotka, varbūt mazliet pasausāk, bet ar tomātu mērci un šņabulīti ideāli. Varot vel kautkā kefīrā vai majonēzē- arī prīmā sanākot.
Šašliks sanāk ideāls, tikai laiciņš paiet kamēr atdali no plēvēm, bet tas ir to vērts. Var etiķī, vīnā, majonēzē, ķefīrā, vēl marīnēja mutere ar citroniem un pievienoja nedaudz šņabīša, ineteresanta garša sanāca :)
es vispirms 3-4 dienas noturu parasta salijuma,pectam tikai lieku marinade sipoli,kiploki,dazadas garsvielas un asais kecups ta lai vis nosedzas atkal 3-4dienas,bez salijuma liksanas ir gadijies ka vidu paliek jels.
Pamēģini nopirkt tādu kā vakuma roteri, savā laikā pārdevās reklāmā, laba lieta ja vajag ātri izmarinēt gaļu šaslikam. Marinējas 30 min laikā, tur tāda fiška ka ieliec sagrieztus gaļas gabaliņus, pieliec klāt marinādi, specijas un ieslēdz uz noteiktu laiku. Vakuma rezultāta gaļa paliek maiga un sulīga un izmarinējas nežēlīgi īsā laikā. Un galvenais garšīgi un veselīgi :)
Bebra miesu pēc nodīrāšanas iesaku paturēt 2 reizes pa 5-7 stundām gāzētā minerālītī(ražotājs nav svarīgs,ka tik gāzēts),vēsā vietā.Ļoti labi noņem specifisko smaciņu,kas daudziem ļaužiem nepatīk.Arī plēves labāk nāk nost.Tālāk jau gaumes jautājums.
Vis labākie ir jaunie bebriki,es ņemu 1burciņu sinepes,1burciņu mārrutkus,1galviņu ķiploka[saspiežu],1paciņu piecu piparu maijsījums,sāls,cukurs 1ēd karote, nedaudz etiķa.Visu ierīvē un actāj uz4-5dienām!Neticiet-pamēģiniet!!!!
Esmu redzējis, ka kūpinot atstāj asti klāt un karina ar asti uz augšu,lai astes tauki kūstot tek uz leju un tādejādi mitrina ( tauko )gaļu.Tikai tā prātīgi jāiekerina, lai nenotrūkst un aste stāv gaisā.(āķīšu , ķeksīšu sistēma).Bet ,ja prātīgi nodīrā diezgan biezs tauks paliek apkārt.
Padalieties lūdzu recēptēs?:)