Tas bija laikos, kad ziloņi vēl bija stulbi un tiem varēja pieiet tuvu un iešaut ausī...
Huntera laikos jau viss bija savādāk un tie, kas vēlējās palikt dzīvi, izmantoja nopietnus verķus :)
Brauniņa pusautomātam, ja tam vēl uzstādīts BOSS, atsitiens praktiski nav jūtams...pēc šāviena vienīgi dūmi traucē skaidri saskatīt mērķi, jo īpaši krēslā, bet tīkliņš faktiski paliek uz mērķa...un vispār - točna ta kā skuķi...agrāk ziloņus vīri kaudzē krāva ar 470-600NE, un neko, tagad ņaud par 308/30-06...Takš uz kačalku pastaigājiet, masu mazliet uzdzeniet, ja jau tik traki...
Nu vismaz Brauniņam pusautom.tas atsitiens nav nemaz tik briesmīgs.Tākā tādas meitenes,nu ēdiet vairā putru.Interesanti, ar ko medī mūsu kolēģes,taču nejau ar gaisenēm un "kaķenēm".
Robert.
Atsitiens atkarīgs arī no ieroča markas un modeļa.
Es neatceros kas par ieroci ir tam vecim, bet skatoties no malas liekas ka no kātiem tulīt gāzīsies un atsitien tiešām liels, Var būt ja būtu 30 06 šim pašam ierocim tad domājams vēl lielāks atsitiens būs.
Nez kāpēc tā īr ar to atsitienu, domājams kaut kas nav līdz galam iztrādāts, svars mazāks. vai vēl kaut kas.
Ja salīdzināt CZ 550 kalibrus 308 un 30 06 tad jā atsitiens būs 308 mazāka!!!
Jebkurā gadījuma ja veiksmīgi piedalīsies medībās un veiksmīgi ierocis sevi pierādīs, pēc gada jau neatceresies cik viņš maksāja. Nu bet ja nevaiksies tad ilgi atcerēsies pat 300ls vērtu
Nesen arī biju nolēmis iegādāties karabīni. Iegāju veikalā un izvēlējos,kas plecā krīt,patīk un ko veikalnieks iesaka.
Sanāca 30 06 pusautomāts!
Pašam patīk un liekas ka MAN ir vislabākā. :)) (Nopērkot labu ieroci tas negarantē labus rezultātus.)
Mediju ar Mauser M98 338 Lapua Mag.
Huntera laikos jau viss bija savādāk un tie, kas vēlējās palikt dzīvi, izmantoja nopietnus verķus :)
Atsitiens atkarīgs arī no ieroča markas un modeļa.
Es neatceros kas par ieroci ir tam vecim, bet skatoties no malas liekas ka no kātiem tulīt gāzīsies un atsitien tiešām liels, Var būt ja būtu 30 06 šim pašam ierocim tad domājams vēl lielāks atsitiens būs.
Nez kāpēc tā īr ar to atsitienu, domājams kaut kas nav līdz galam iztrādāts, svars mazāks. vai vēl kaut kas.
Ja salīdzināt CZ 550 kalibrus 308 un 30 06 tad jā atsitiens būs 308 mazāka!!!
Sanāca 30 06 pusautomāts!
Pašam patīk un liekas ka MAN ir vislabākā. :)) (Nopērkot labu ieroci tas negarantē labus rezultātus.)