Es domāju, ka 308 ir optimāls kalibrs visiem medijamiem dzīvniekiem, kas ir sastopami Latvijas teritorijā. manuprāt ja dzīvniekam trāpa vēderā, vai vietā kur dzīvniekam ir nepieciešams lielāks laiks lai nomirtu, ir pilnīgi vienalga vai tur trāpa 308 vai 7 rem mag, ja nebūs strādājoš suns abos gadijumos smirdēs mežā.
Salīdzināju šajās brīvdienās 308 un 30 06 CZ, 30 06 bija nedaudz maigāks atsitiens, jo kā vecis teica tas ir tāpēc ka patrona ir garāka tāpēc tā ir , un tas ka svars ir nedaudz lielāks nekā 308, tāpēc arī atsitiens maigāks.
Vēl plus 30 06 ka taisnā trajektorija ir nedaudz lielāka nekā 308. Patronu cenas maz ar ko atšķiras.
Protams haļava gan ikrīt, jo pagaidām 30 06 nav tik populārs mednieku vidū tas ir patronas nevarēs ja kas dabūt par velti ja nejauši beidzās. Mūsu kolektīvā man ir vienīgajam 30 06, pārejiem 308, un tie kas šāvuši ar manu ieroci ir ļoti apmierināti!
Pēc idejas ir tā jāizvēlas to kas krīt labi plecā un tas kas patīkt, bet kalibru jau piemeklēsi.
Vēl plus 30 06 ka taisnā trajektorija ir nedaudz lielāka nekā 308. Patronu cenas maz ar ko atšķiras.
Protams haļava gan ikrīt, jo pagaidām 30 06 nav tik populārs mednieku vidū tas ir patronas nevarēs ja kas dabūt par velti ja nejauši beidzās. Mūsu kolektīvā man ir vienīgajam 30 06, pārejiem 308, un tie kas šāvuši ar manu ieroci ir ļoti apmierināti!
Pēc idejas ir tā jāizvēlas to kas krīt labi plecā un tas kas patīkt, bet kalibru jau piemeklēsi.