Šodien vārdadienu svin Regīna, Ermīns, rītdien - Ilga
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - Browning Bar karabīnes pusautomāta stobra rievotā ārpuse

Informācija

Šajā diskusijā piedalās 12 lietotāji. Komentāru skaits 10. Pēdējais viedoklis 13.05.2009. 08:38

Uldis
Uldis
Pēdējo reizi manīts 2022-12-21 15:30
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Atrašanās vieta: Liepājas raj.
Medību stāžs: No 1993g.
Aprīkojums: Benelli Comfort 12 kal.
Suņi: Latvijas Dzinējs brunčos, vārdā Gunta,
08.05.2009. 16:57
Nu re, bet es tā biju ieciklējies uz brauniņu, jo it kā labāku pusautomātu neesot - tradīcijas no pirmskara laikiem. A kāds Merķelis būtu ieteicams. Lai man būtu varianti izvēlēties. Hekleru - military negribu.
Juris
Juris
Pēdējo reizi manīts 2017-04-27 22:11
Lietotāja statuss: Nopietnais vērotājs
Atrašanās vieta: Rīga-Salacgrīva
Medību stāžs: 18
08.05.2009. 16:25
Ja gribi precīzu pusautomātu, ņem hekleru vai merķeli(tas pats heklers, tikai piestrādāts pie dizaina). Man kādreiz bija heklers, ļoti laba plinte, tiešām precīza. Tagad pat nedaudz nožēloju ka pārdevu. Ja plinti ņem kā otro, piem dzinējmedībām, kalibru iesaku 9.3x62, nenožēlosi.(jau gaidu, tūlīt mani aprēks...) Tev nekad nebūs ar "kaimiņu" jāstrīdas, kuram tad ir tas nāvējošais trāpījums;)arī "briesmu hematomas" arī ir tikai tāds mīts, ne pa velti vācijā ļooti populārs kalibrs...
Ilgvars
Ilgvars
Pēdējo reizi manīts 2026-09-06 10:02
Lietotāja statuss: Guru
Atrašanās vieta: Rīga, Gulbene un pēc vajadzības
Suņi: nav
Medību trofejas: 11
08.05.2009. 15:22
gan jau ka to pašu arī saka :) bet štellīte ir tāda - ja interesē precizitāte, tad rievotajam stobram jābūt manāmi resnākam par parasto. Blaser R93 Black Edition labi redz, ka rievotais stobrs ir resnāks, bet brauniņam - ne. Tā ka brauniņa gadījumā tā tiešām varētu drīzāk būt dizaina fīča, un ne tikai zenītam vien, bet arī citām modifikācijām...
Uldis
Uldis
08.05.2009. 14:54
Oho! Nu jau saulīte sāk spīdēt spožāk! Tātad ļoti gribētos ticēt, ka Browning pusautomāts, kas jau no dzimšanas, tīri konstruktīvu iemeslu dēļ, ir neprecīzāks tālākās distancēs, ar rievoto stobru, kas labāk dzesējas un mazāk vibrē, varētu būt (ir) precīzāks un līdz ar to saprātīgais ;-) šaušanas attālums, trīs šāvienu grupā, varētu pieaugt par kādu 100 - tu metru. Līdz ar to nav vajadzīga BOSS sistēma un līdz ar to arī liekais troksnis mežā un paša ausīs. Mani neinteresē dizaina fīčas, bet vēlos iegādāties tiešām labu pusautomātu. Esmu jau 15 gadus atkloķējies.
Bet tomēr - ko saka ražotājs? www.browningint.com neko nevaru atrast. Blaser arī nav.
Ilgvars
Ilgvars
08.05.2009. 13:34
kam interesē tuvāk, var pagooglēt vārdus "barrel fluting", iekš snipercountry.com bija normāls rakstiņš par šo tēmu. Pēc izglītības inženieris rakstījis - pieminējis inerces momentus un citus līdzīgus zvērus.
Kā izrādās, rievoti stobri labāk dzesējas ne jau dēļ lielākas virsmas - tāpēc, ka rievu virsmas attālums līdz karstajam stobra centram ir mazāks, siltums to var ātrāk pārvarēt
Juris
Juris
Pēdējo reizi manīts 2026-03-30 21:22
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Atrašanās vieta: Kurzeme
Medību stāžs: No 1981.g.ar papīriem
Aprīkojums: pietiekams
Medību trofejas: 5
08.05.2009. 13:25
Šķiet, ka gofrēts bleķis ir stabilāks uz locīšanos un vērpšanos kā tāda pat biezuma gluds dēļ papildus virsmu stingrības. Pie reizes arī labāk dzesējas dēļ tās pašas virsmas. Tik dārgi viņi ražošanā. Pat rokas ložmetējiem ir bijuši tādi stobri, ja nemaldos, RPK Dienvidslāvu ražotajam arī.
Ilgvars
Ilgvars
08.05.2009. 13:21
Tev taču neviens neliek pie galvas pistoli un nepiež pirkt to rievoto stobru, ne tā? Tev jau teica - rievots stobrs ir vieglāks un labāk dzesējas.
Par tām vibrācijām ir tā - viss atkarīgs no tā, kas tev vairāk interesē, stobra svars vai stobra diametrs.
Ja stobri sver vienādi, tad rievots stobrs vibrēs daudz mazāk nekā parasts. Tāpēc ka tam būs diametrs lielāks. Kāpēc tieši, tur jau aiziet teorētiskā mehānika, es tajā diži liels specs neesmu.
Bet ja stobru diametri ir vienādi (t.i., ja svars interesē mazāk), tad parasts apaļš stobrs (varmints, ja labāk patīk) vibrēs mazāk nekā rievots - lielāks šķērsgriezums, vairāk metāla.
Uldis
Uldis
08.05.2009. 12:52
Arī Blaser R93 ir no ārpuses rievots stobrs. Tad kāda iksa pēc !? Kādiem tehniskiem, ballistiskiem utt. mērķiem ?
Uldis
Uldis
08.05.2009. 12:46
Spices ražotāju Christensen Arms un H-S Precision varmintiem stobrs ir iepakots, ieliets karbonā tieši lai samazinātu vibrācijas un termiskās izplešanās. Protams līdz ar to varmints bez optikas sver tikai 2.3 - 2.6 kg un rūpnīca garantē 0.5 leņķa minūtes 100 m !!!!!
Vai vienkārši nebūtu lētāk uztaisīt rievotu stobru?
Kas no tirgotājiem pārstāv Browning Latvijā? Varbūt tie var AR REĀLU RAŽOTĀJA PAMATOJUMU nokomentēt? Pārdevēju personīgais viedoklis mani neinteresē !!! , Katalogos plinte ar rievotu stobru maksā dārgāk. Neticu, ka par dizainu būtu jāpiemaksā 500 EUR. Tātad tur ir kads āķis !!
Andis
Andis
Pēdējo reizi manīts 2014-02-11 12:32
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Atrašanās vieta: Mālpils
Medību stāžs: 10
08.05.2009. 12:02
:D:D:D
Nik, pasaki savam NBS snaiperim, lai pa ausīm cilvēkiem nebraukā, vai lai ballistiku tuč labāk pamācās!!! :D:D:D
P.S. Kaut kā mūsu NBS snaiperi ar rezultātiem mačos neizceļās... :)