Šodien vārdadienu svin Vidmants, Edmunds, Edžus, rītdien - Valters, Renārs
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - Pareiza rīcība nejēdzīgā situācijā

Informācija

Šajā diskusijā piedalās 24 lietotāji. Komentāru skaits 10. Pēdējais viedoklis 04.11.2009. 11:45

Raimonds
Raimonds
Pēdējo reizi manīts 2025-09-04 23:06
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Atrašanās vieta: Mežmaliņa
Medību stāžs: 1992
Aprīkojums: Norrmāls...
Suņi: Dvorterjērs
08.07.2009. 08:27
Ir tomēr škirba, ceļa malā ieskrējis sunītis buciņam paseko, vai medību plašumos, kur 10 km rādiusā ne māju, ne ceļu un pie torņa izdzen un ne vienatnē (es domāju suņi), jā skumji ja nošauj. Neesmu sastapis nevienu mednieku, kurš daudz nešķirojot "zdingts" un suņus šautu, varbūt es naivs, bet mūsus kolektīvā šauj tad kad reāli saprotams, kas ko kur dara! Talab neizprotu te kolēģu pārmetumus, ka nu tā, kā mežā suns tā likvidē, vai mēs tik slimi izskatāmies?????? Es esmu par tādas lietas atrisinājumu, ka jāšauj.
Jānis
Jānis
Pēdējo reizi manīts 2023-01-30 00:37
Lietotāja statuss: Lietotājs
Atrašanās vieta: Cesis un novads
Medību stāžs: pietiekams
Aprīkojums: ir
Suņi: no
Medību trofejas: 11
08.07.2009. 01:34
Protams,Arni,tā ir vieglāk...
Arnis
Arnis
Pēdējo reizi manīts 2026-02-27 12:28
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Mednieku organizācija: Medniekiem.lv - tieši un nepastarpināti!
Atrašanās vieta: Latvija
Medību stāžs: ANNO 1998.
Aprīkojums: IMI, Smith & Wesson, Glock, Browning x2, Winchester, Walther, TOZ, Haenel!
Suņi: Dutchhound
Medību trofejas: 30
08.07.2009. 01:16
Labi, paud tad kādu reālistisku plānu "cīņai ar cēloņiem".
Tepat ir piemēri, kā piemēram, gadījumi, kad suņi netiek kopti/pieskatīti/baroti, tomēr sevi spēj pietiekoši nodrošināt, kā rezultātā, piemēram, PVD, nevarētu konstatēt "labturības prasību" pārkāpumu.
Savam ģeniālajam plānam neaizmirsti objektīvi novērtēt ieguldāmos resursus, gan laika, gan naudas, lai varētu salīdzināt, vai tomēr cīņa ar sekām [pa lielam patrona izmaksā ap 2LVL] nav efektīvāka.
Jo var jau kreiso ausi kasīt ar labo roku un darīt to pie tam caur kājstarpi, bet vairums cilvēku tomēr mērķi vēlas sasniegt ar ātrāko un vienkāršāko metodi.
Kamēr tāda plāna, kurā skaidri parādās, ka cīņa ar cēloņiem ir efektīvāka, resurstaupīgāka utt - tikmēr izmantosim likumdevēju pieškirtās tiesības un no medību saimniecībai nevēlamiem elementiem atbrīvosimies ar labi tēmētu šāvienu, protams, pēc iespējas izvērtējot apstākļus, kas nozīmē izvērtēt gan suņa šķirni, gan citus faktorus, lai spriedums nospiest sprūdu tiktu izdarīts ar tīru sirdsapziņu...
Jānis
Jānis
08.07.2009. 00:51
Ierasta lieta-cīņa ar sekām nevis ar cēloņiem.
Jānis
Jānis
08.07.2009. 00:48
Cilvēkam ir jāatbild un jārūpējas par to ko viņš ir pieradinājis.Gribēju teikt visiem naskajiem atšāvējiem to,ka tādu galu var ņemt arī Tavs draugs un palīgs,kas kaut vienu vienīgu reizi izšmaucis pa vārtiņiem!Suņi nav vainīgi-atbildība gulstas uz viņu saimniekiem!
Arnis
Arnis
Aprīkojums: IMI, Smith & Wesson, Glock, Browning x2, Winchester, Walther, TOZ, Haenel!
08.07.2009. 00:21
Ja ar "man" var mazliet plašāk, tad ir veseli 4 suņi. No tiem 2 laukos, viens Jūrmalā.
Un, kad tie kādreiz, aiztaisīt aizmirstu vārtiņu dēļ, aizskrien kaut kur, tad domās no tiem atvados - jo saprotu, ka ne jau puķes viņi, visticamāk, stundas 4-10 osta :(
Vienkārši, es, atšķirībā no tādas ļaužu sugas, kurus dēvē par "suņmīļiem", suni uztveru kā suni, nevis līdzvērtīgu subjektu...
Jānis
Jānis
07.07.2009. 23:34
Tev,Arni,suņa laikam nav...,jeb es kļūdos?
Arnis
Arnis
07.07.2009. 23:21
Nu - ja es būtu tik liels idiots, ka izlaistu savu suni kaut kādas ŠOSEJAS malā...nu tad neko, muļķis dabūn pērienu pat baznīcā...
Jānis
Jānis
07.07.2009. 22:54
Arnis Puksts!Variants:Tavs medību suns kautkur n šosejas malā,n meža ielokā iziet pēc vajadzības un ieslīd mežā,meža strēmele šaura,tālāk pļava,viška...Pēc kāda brīža-paukt!!!Tu aizskrien-Tavu suni patreiz norok!!!Gribētos redzēt Tavu seju....
Raimonds
Raimonds
Pēdējo reizi manīts 2025-09-04 23:06
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Atrašanās vieta: Mežmaliņa
Medību stāžs: 1992
Aprīkojums: Norrmāls...
Suņi: Dvorterjērs
07.07.2009. 15:46
Labs variants piešūties kad kranči noplesto skeletu uz setu aizvelk... neapgāžams pierādījums...