Ja ar "man" var mazliet plašāk, tad ir veseli 4 suņi. No tiem 2 laukos, viens Jūrmalā.
Un, kad tie kādreiz, aiztaisīt aizmirstu vārtiņu dēļ, aizskrien kaut kur, tad domās no tiem atvados - jo saprotu, ka ne jau puķes viņi, visticamāk, stundas 4-10 osta :(
Vienkārši, es, atšķirībā no tādas ļaužu sugas, kurus dēvē par "suņmīļiem", suni uztveru kā suni, nevis līdzvērtīgu subjektu...
Cilvēkam ir jāatbild un jārūpējas par to ko viņš ir pieradinājis.Gribēju teikt visiem naskajiem atšāvējiem to,ka tādu galu var ņemt arī Tavs draugs un palīgs,kas kaut vienu vienīgu reizi izšmaucis pa vārtiņiem!Suņi nav vainīgi-atbildība gulstas uz viņu saimniekiem!
Labi, paud tad kādu reālistisku plānu "cīņai ar cēloņiem".
Tepat ir piemēri, kā piemēram, gadījumi, kad suņi netiek kopti/pieskatīti/baroti, tomēr sevi spēj pietiekoši nodrošināt, kā rezultātā, piemēram, PVD, nevarētu konstatēt "labturības prasību" pārkāpumu.
Savam ģeniālajam plānam neaizmirsti objektīvi novērtēt ieguldāmos resursus, gan laika, gan naudas, lai varētu salīdzināt, vai tomēr cīņa ar sekām [pa lielam patrona izmaksā ap 2LVL] nav efektīvāka.
Jo var jau kreiso ausi kasīt ar labo roku un darīt to pie tam caur kājstarpi, bet vairums cilvēku tomēr mērķi vēlas sasniegt ar ātrāko un vienkāršāko metodi.
Kamēr tāda plāna, kurā skaidri parādās, ka cīņa ar cēloņiem ir efektīvāka, resurstaupīgāka utt - tikmēr izmantosim likumdevēju pieškirtās tiesības un no medību saimniecībai nevēlamiem elementiem atbrīvosimies ar labi tēmētu šāvienu, protams, pēc iespējas izvērtējot apstākļus, kas nozīmē izvērtēt gan suņa šķirni, gan citus faktorus, lai spriedums nospiest sprūdu tiktu izdarīts ar tīru sirdsapziņu...
Ir tomēr škirba, ceļa malā ieskrējis sunītis buciņam paseko, vai medību plašumos, kur 10 km rādiusā ne māju, ne ceļu un pie torņa izdzen un ne vienatnē (es domāju suņi), jā skumji ja nošauj. Neesmu sastapis nevienu mednieku, kurš daudz nešķirojot "zdingts" un suņus šautu, varbūt es naivs, bet mūsus kolektīvā šauj tad kad reāli saprotams, kas ko kur dara! Talab neizprotu te kolēģu pārmetumus, ka nu tā, kā mežā suns tā likvidē, vai mēs tik slimi izskatāmies?????? Es esmu par tādas lietas atrisinājumu, ka jāšauj.
Es nesaprotu, kādēļ te daži cepās par medību suņiem???????????????? Ir runa par klaiņojošiem suņiem, un vēlreiz atkārtoju, ka saskaņā gan ar normatīviem, gan ētiskiem apsvērumiem normāls mednieks medību šķirnes suni NEŠAUS. Var jau gudri spriedelēt par to, ka sunīšus un kaķīšus aizsargā dažādi likumi, bet pasakiet lūdzu lielie suņu- klaidoņu aizstāvji, ar ko bioloģiski atšķiras suns no, piemēram, stirnas????? Abi ir dzīvas būtnes, abi pieder zīdītājiem, tātad siltasiņu dzīvniekiem. Atšķiras tikai kārtas un barošanās - suni var pieskaitīt plēsējiem, stirnu pārnadžiem. Abām sugām ir labi attīstīta centrālā nervu sistēma. Atšķirība ir tikai tā, ka ja tiek sašauts vai nošauts suns - VIŅAM SĀP!!!!!!!!!!!!!! un vesela armāda dzīvnieku tiesību aizstāvju ar putām uz lūpām metas aizstāvības cīņā.... Bet ja šīs te sunīts izēd dzīvai stirnai pakaļciskas un paplēš vilnu no muguras - STIRNAI NESĀP, un visiem tā saucamajiem dzīvnieku aizstāvjiem TAS IR PIE DI..... VIENKĀRŠI SKUMJI, ka atsevišķu cilvēku domāšana ir tik šaura un tendēta vienā virzienā.
Jāni - nevis vieglāk, bet citas izejas nav.
Parasti, ja es esmu pret kaut ko, tad piedāvāju alternatīvu.
Kur ir Tava alternatīva? Tādas nav - tātad, secinājumi: demagoģija.
Vienīgais, par ko prieks - demagoģija ir absolūtā mazākumā :)
Pastudējot Latvijas mežu vēsturi, var atrast interesantas norādes, kā ar tādiem kreņķiem tika galā mūsu senči - bij' noteikts, ka no jurģiem līdz kaut kādam laikam vasaras otrajā pusē katram sunim bij jāskraida ar apmēram pusmetru garu koku pie kaklasiksnas - tad šams neskaitījās nekāds drauds meža dzīvniekiem. A ja tā nebij darīts, tad mežsargs saimniekam tāāāādu strāpi uzlika, ka par maz nelikās!
Un, kad tie kādreiz, aiztaisīt aizmirstu vārtiņu dēļ, aizskrien kaut kur, tad domās no tiem atvados - jo saprotu, ka ne jau puķes viņi, visticamāk, stundas 4-10 osta :(
Vienkārši, es, atšķirībā no tādas ļaužu sugas, kurus dēvē par "suņmīļiem", suni uztveru kā suni, nevis līdzvērtīgu subjektu...
Tepat ir piemēri, kā piemēram, gadījumi, kad suņi netiek kopti/pieskatīti/baroti, tomēr sevi spēj pietiekoši nodrošināt, kā rezultātā, piemēram, PVD, nevarētu konstatēt "labturības prasību" pārkāpumu.
Savam ģeniālajam plānam neaizmirsti objektīvi novērtēt ieguldāmos resursus, gan laika, gan naudas, lai varētu salīdzināt, vai tomēr cīņa ar sekām [pa lielam patrona izmaksā ap 2LVL] nav efektīvāka.
Jo var jau kreiso ausi kasīt ar labo roku un darīt to pie tam caur kājstarpi, bet vairums cilvēku tomēr mērķi vēlas sasniegt ar ātrāko un vienkāršāko metodi.
Kamēr tāda plāna, kurā skaidri parādās, ka cīņa ar cēloņiem ir efektīvāka, resurstaupīgāka utt - tikmēr izmantosim likumdevēju pieškirtās tiesības un no medību saimniecībai nevēlamiem elementiem atbrīvosimies ar labi tēmētu šāvienu, protams, pēc iespējas izvērtējot apstākļus, kas nozīmē izvērtēt gan suņa šķirni, gan citus faktorus, lai spriedums nospiest sprūdu tiktu izdarīts ar tīru sirdsapziņu...
Parasti, ja es esmu pret kaut ko, tad piedāvāju alternatīvu.
Kur ir Tava alternatīva? Tādas nav - tātad, secinājumi: demagoģija.
Vienīgais, par ko prieks - demagoģija ir absolūtā mazākumā :)