Nelej. Vienreiz vadoties pēc vienas receptes pielēju masai klāt brendiju, un sapisu visu produkciju. Gaļas masa nevar saskābt, ja nogatavinās ledusskapī no 0 līdz plus 4 grādiem.
Kad taisīju kupatus un cepu cepeškrāsnī, pievienotais šņabis deva nepatīkamu aromātu gan gaļas masai, gan gatavam produktam! Kā ir ja kūpina? Cik saprotu stprais ir vajadzīgs, lai gaļa nesāktu skābt masai nogatavinoties! Drīzumā domāju mēģināt desas kūpināt, tad liet stipro klāt vai nē? Padalaties pieredzē!
Slēpts
30.07.2009. 19:20
taisu no buka kupatas un lieku kupinaties pie temperaturas 80-90 gradi jakupina tris stundas, piebilde uz vienu buku farša jaielei 0.5l. šnabja.
Māri ja tu sutkas kūpināsi gaļu pie 110 grādiem ,tad domāju jau pēc 12 stundām tā tev vienkārši no kauliem attalīsies un ar to būs cauri, būs nevis kūpināta gaļa, bet sautēta :)
Ja pareizi kūpināt pirtiņā, tad pamazām karstums jāuzdot un tika otrās vai trešās dienakts beigās pielieku nedauz vairāk malciņas lai tā nedaudz vairāk pakūpinās, bet tas tikai beigās, jo gaļa ir ižāvējusies. Bet ja no sākuma iedosi karstumu, būs kirdik gaļai, izvārīsies un viss, nekāda kūpinājuma nesanāks!
Man šķiet, cik kūpinātavu, tik arī kūpināšanas veidu! Man pašam ir uztaisīta no sadales kastēm, temperatūru mēru ,,ar roku", pielikt var uz kādām 3 sekundēm. Vistai ap 2,5 st. bebrs un buks ap 4,5st. speķis no5-8 st.
Ja pareizi kūpināt pirtiņā, tad pamazām karstums jāuzdot un tika otrās vai trešās dienakts beigās pielieku nedauz vairāk malciņas lai tā nedaudz vairāk pakūpinās, bet tas tikai beigās, jo gaļa ir ižāvējusies. Bet ja no sākuma iedosi karstumu, būs kirdik gaļai, izvārīsies un viss, nekāda kūpinājuma nesanāks!
35 grādi auksti kūpināts
Atkarīgs kādu auksto vai karsto kūpinājumu vēlies. Es testēju visu uz rokas.