Ne pārāk lielā attālumā un pa kustīgiem mērķim laba lieta,bet tai augstajai plankai ir viena nelaime,ja uz Tikka Battue grib normālā augstumā uzlikt optiku ar objektīvu 56 mm gaides medībām,tad visus tos liberiņus nākas dīrāt nost,nepietiek vietas. Atliek likt mazāka izmēra optiku uz ātrā kronšteina,savādāk tam visam pasākumam zūd jēga,bet vai tad vakara krēslā pietiks optikas gaismasspējas,tas jau ir cits temats.
Mednieku organizācija: Latvijas Mednieku savienība
Atrašanās vieta: Vidzeme
Medību stāžs: no 1989
Aprīkojums: TOZ, ZOLI, Titan, Sauer
23.02.2008. 23:44
Fiška ir tāda, ka battue planka Tev dod iespēju NEPIRKT kolimatoru vai optiku medībām tuvajās distancēs.
Protams, maza palielinājuma optikai, piemēram, 1,5-6x42 un ja vēl ir sarkans punkts, ir savas priekšrocības, jo to var diezgan veiksmīgi lietot arī gaides medībām kā arī šaušanai pa skrejošo cūku (starpcitu kopš nesena laika atļauts arī mačos), stacionāru mērķi kādos mednieku mačos utt... Es pat esmu mēģinājis ar kombinēto šaut pa šķīvjiem - diezgan savādi, kad pēc mērķa apstrādāšanas, apsteidzot to ir jāizšauj tukšā gaisā:)
Laikam neesmu ieķēris fišku, bet man tas BATTUE tēmeklis nemaz neliekas esam ātrāks par parasto. Tad jau kolimators vai neliela palielinājuma optiskais ir tikpat ātri. Protams, ja nelīst lietus un stikli nav pilni ar ūdeni. Galvenais ir nezaudēt acs kontaktu ar mērķi un vienkārši "aizlikt ķīķeri priekšā". Nemaz tik lielas iemaņas tas neprasa. Ir tīri inčīgi pašaut caur optiku pa skrejošo cūku gan 35 metros, gan lielākā attālumā.
nu paarsvaraa es vinnu izmantotu tikai uz gaidi,jo muusu mediibu platiibaas nav daudz vietu kur dzineej mediibaas vareetu izmantot karabiini.es vel gribeeju zinaat vai vinnai nav kaadi izteikti truukumi vai miinusinni
22.02.2008. 15:10
Nu, man bija Browning BAR uz ātrajiem Leupold stiprinājumiem - uz kārbas paliekošā "bāze" netraucēja tēmēt ar "atvērtā" tipa Battue tēmekli.. Protams, ideālāki ir stiprinājumi kā Blaser R93 vai Sauer S303, kur uz stobra kārbas nepaliek nekas, bet var iztikt arī kā iepriekš rekstīju - tas ir risinājums kā iztikt bez kolimatora, maza palielinājuma optikas u.c.tml un izmantot visas ieroča piedāvātās extras!
Aprīkojums: Browning BAR .30-06, Fabarm Lion H35 Titan 12 ga, Mannlicher ProHunter .223 Rem
Suņi: taksis
Medību trofejas: 2
22.02.2008. 13:23
Tur jau tā lieta, ka topika autors pat nav paskaidrojis kādām medībām tad plinti vēlas, tādēļ PIRNCIPĀ nev iespējams neko rekomendēt.
Jānim - par ja liksi optiku uz ātrajiem stiprinājumiem, vienalga daudziem modeļiem tie stiprinājumu pamatiņi padara neiespējamu tēmēšanu ar atvērto planku.
21.02.2008. 23:41
Mjā, es arī pabrīnijos, kad izlasīju foruma tēmas virsrakstu, jo dzīvoju pārliecībā, ka šāda tipa tēmekļus lieto tikai pusautomātiem! Bet, kad atvēru Tikkas mājaslapu - izrādījās, ka tā nemaz nav un somi ir izdomājuši kko ļoti viltīgu, iespējams paši to vēl nav sapratuši:)
Protams, maza palielinājuma optikai, piemēram, 1,5-6x42 un ja vēl ir sarkans punkts, ir savas priekšrocības, jo to var diezgan veiksmīgi lietot arī gaides medībām kā arī šaušanai pa skrejošo cūku (starpcitu kopš nesena laika atļauts arī mačos), stacionāru mērķi kādos mednieku mačos utt... Es pat esmu mēģinājis ar kombinēto šaut pa šķīvjiem - diezgan savādi, kad pēc mērķa apstrādāšanas, apsteidzot to ir jāizšauj tukšā gaisā:)
Jānim - par ja liksi optiku uz ātrajiem stiprinājumiem, vienalga daudziem modeļiem tie stiprinājumu pamatiņi padara neiespējamu tēmēšanu ar atvērto planku.