Suņi: 3 jagdterjeri, taksis un Rietumsibīrijas laika
Medību trofejas: 27
06.12.2009. 15:02
Mārim M.
Bet nav jau jāved katra lapsa atsevišķi un speciāli lapsas dēļ jābrauc!
Brauc uz pilsētu kādās darīšanās un aizved uzreiz vairākas, var arī kaimiņa lapsas aizvest. nu kaut kā tā.
Nu, ja man maksātu 50-60 Ls par lapsu... Ak Dievs!!! Kas tā būtu par Dieva dāvanu!!! Man pat elpa aizrāvās :)))) Es jau par piecīti būtu priecīga :)))
Starp citu, nekur nevaru Mednieku Gadagrāmatu atrast :(
Jā,Žanna, Tev taisnība,katra nav jāved bet man kautkā nevisai,ka viņa tur,šķūnītī, nu,,.tā,viena pati, vai divas guļ un gaida pārējās.Tad, ka viņa skrien pa lauku, vai aizrāvusies peļo-viss kārtībā.Bet tad, kad es viņu redzu beigtu,tad tūlīt atceros 22 potes vēdērā pret trakumsērgu jaunības dienās.Labāk ātrāk lai ir projām.Kas attiecas par 50-60Ls,kā krievi saka hoķeķ ne vredno,man pietiktu arī ar30.00.Grāmatu es pirku Daugavpils pastā,nezinu no kuras puses esi Tu.
Guļu un domāju- 3,5 miljoni Ls par lapsu vakcinēšanu,ofigeķ,pie kam varas vīri drīzāk nošautos,nekā to naudu atdotu ierindas medniekam prēmijām.Līgumi arī droši vien saslēgti ar firmām.Cēsu Skudriņš vien cik naudu ir sagāzis šajā pasākumā.Pa rupjo,lidmašīnas,piloti,"automātiskās sejalkas vejalkas"(agrāk meta operators ar rokām),degviela,saldētavas,GPS,angāru un skrejceļu īre,obslugai un komercpilotiem komandējuma naudas.Ja nedēļu ir slikts laiks,komadējuma naudiņa tāpat cilvēkiem jāmaksā,utt,utjp.Nav tik vienkārši.Ja man būtu tā naudiņa..........!Nu nav.Jo, kas pirmais brauc, tas pirmais maļ,un Skudriņš izskatās šo lietu daudz-maz ir sakārtojis.
Māri,tās potes vairāk nav 22,kā agrāk,bet 3-4 apkārt koduma vietai,un kādas 3,laikam, plecā.Sāp tikai tās kuras dur ap rētu,bet pēc potēm vienu diennakti jāguļ slimnīcā.Pats to izbaudīju š.g'.februārī,kad man iekoda lapsa.Sašauta lapsa izkompostrēja kāju cauri 3 biksēm kā papīru!
Negribu nevienu poti.Pagājušo sezonu es sašāvu vienu un viņa kautkā paspēja pa grāvja kanti lienot, ielīst sausā bebra alā.Pieliecos,redzu asti.Man, vecajam muļķim likās,ka pēc tā laika,cik es viņu meklēju un pēc tās asins strīpas, viņai vajadzēja būt beigtai.Tālāk par saviem stulbajiem gājieniem labāk noklusēšu.Es šodien vēl brīnos,kā viņa man nepaspēja iekamt vai nu sejā vai rokā.
Suņi: 3 jagdterjeri, taksis un Rietumsibīrijas laika
Medību trofejas: 27
07.12.2009. 09:18
Mārim M.
Nu bet no tiem miljoniem, ko noraksta uz valcināciju, neviens tak nevar ičekot, cik PATIEŠĀM ir iztērēti vakcinācijai, un cik ieslīdēj kādam kabatā. Ja katrai lapsai vakcīnu izsniegtu pret parakstu :))))) tad varētu arī kontrolēt, bet tagad izber mežā miljonus, kaut ko apēd vārnas, kaut ko lapsas, kaut ko cūkas, kaut kas vienkārši pazūd ;) kaut ko vispār neizber ;)
Bet prēmijas medniekiem ir jāmaksā. Reālu naudi reālam medniekam ar reālu p.k. un medn.apl. Nr. Var kaut ko norakstīt, piemēram, pierakstot katram 1-2 liekas lapsas, bet tur liels būs čakar par nelielu summu. Neatmaksājas.
Tāpēc var nemaz necerēt uz kaut kādām prēmijām, jo nevienu tur augšā nekas cits, kā savas kabatas piebāšana , neinteresē :(
Žanna,katrs ir atbildīgs par to,ko viņš runā.Es nezinu,cik pa ceļam līdz Latvijai pazūd un vai vispār pazūd vakcinēšanai paredzētā nauda.Atklāti sakot mani tas vispār neinteresē,jo mana intrese pazūd tad,kad es kā ierindas mednieks saprotu,ka par nomedītu lapsu man neviens neko nemaksās un ja maksās,tad tie būs"gruži".To,ka šo vakcīnu,apēd ne tikai lapsas,OK,tā jābūt,katrai vakcīnai sargu no lidmašīnas klāt nepiemetīsi,un tā ir tikai vakcīna pret trakumsērgu,un nekas nekur nepazūd,visu uzlasa meža iemītnieki.Un visbeidzot par sadales procesu no gaisa.Es ļoti labi pazīstu šos ļaudis.Ar vienu no viņiem kopā kā lidotāji un kā draugi esam vairāk kā 30 gadus.Tie ir profesionāli lidotāji,kas precīzi izpilda savu darbu.Un neviens neko nevar ne izbērt, ne neizbērt.Vakcīnas pa taisno,no refrežatora tiek ielādētas lidmašīnās.Vakcīnas atrodas nepārtrauktā lentā,kura savukārt tiek padota,vācijā,speciāli šim pasākumam uzražotā ,elektroniski darbināmā dozatorā.Tālāk,lidmašīna pēc GPS lido pa slejām vai koridoriem,sauciet kā gribiet, un "kaisa" vakcīnas.Kad lidmašīna ir atgriezusies,pirmais ko izdara,no pilota paņem GPS un datus pārnes datorā,kuri tiek kontrolēti un saglabāti.Par"muhļīšanu".Nu nezinu,vakcīnas ir dārgas un pie tās kontroles,...nu tā mēs šeit varam tālu aizrunāties,nezin vai kāds riskētu ar savu darbu.Andrim Š. Es tev iesaku informāciju smelties no PVD-būs precīzāk.Nav jau grūti izdomāt pašam,ka ja eiropas valstis apm.7gadu laikā izcīnīja brīvu zonu no trakumsērgas,tad piešķirt naudu vakcīnām,ir tas mazākais,jo savādāk tas būs tikai laika jautājums,un sērga no mūsu puses būs atpakaļ.
Bet nav jau jāved katra lapsa atsevišķi un speciāli lapsas dēļ jābrauc!
Brauc uz pilsētu kādās darīšanās un aizved uzreiz vairākas, var arī kaimiņa lapsas aizvest. nu kaut kā tā.
Nu, ja man maksātu 50-60 Ls par lapsu... Ak Dievs!!! Kas tā būtu par Dieva dāvanu!!! Man pat elpa aizrāvās :)))) Es jau par piecīti būtu priecīga :)))
Starp citu, nekur nevaru Mednieku Gadagrāmatu atrast :(
Nu bet no tiem miljoniem, ko noraksta uz valcināciju, neviens tak nevar ičekot, cik PATIEŠĀM ir iztērēti vakcinācijai, un cik ieslīdēj kādam kabatā. Ja katrai lapsai vakcīnu izsniegtu pret parakstu :))))) tad varētu arī kontrolēt, bet tagad izber mežā miljonus, kaut ko apēd vārnas, kaut ko lapsas, kaut ko cūkas, kaut kas vienkārši pazūd ;) kaut ko vispār neizber ;)
Bet prēmijas medniekiem ir jāmaksā. Reālu naudi reālam medniekam ar reālu p.k. un medn.apl. Nr. Var kaut ko norakstīt, piemēram, pierakstot katram 1-2 liekas lapsas, bet tur liels būs čakar par nelielu summu. Neatmaksājas.
Tāpēc var nemaz necerēt uz kaut kādām prēmijām, jo nevienu tur augšā nekas cits, kā savas kabatas piebāšana , neinteresē :(
Eiropas mērķis jau nebija lapsu skaita samazināšana bet maksimāli izskaust trakumsērgu...
Māri, no kurienes šāda informācija?
Eiropas mērķis jau nebija...
Vai šī ir Eiropas nauda?