Šodien vārdadienu svin Sindija, Sintija, Elfrīda, rītdien - Margots, Igors, Ingvars
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - Apsveicu ar 23 februāri!!!!

Informācija

Šajā diskusijā piedalās 35 lietotāji. Komentāru skaits 10. Pēdējais viedoklis 18.03.2018. 11:32
Ar medībām saistītās tēmasBrīvie temati

Edgars
Edgars
Pēdējo reizi manīts 2022-06-14 14:15
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Atrašanās vieta: Kaut kur Latgalē
Medību stāžs: Kas to jau zin cik tā stāža :)
Aprīkojums: Kaut kādi dzelži ir!!!
Suņi: Kaut kad būs!!!
Medību trofejas: 17
24.02.2010. 10:17
Māri tad tāds persnoīgs jautājums tev?
Kāpēc n-tiem tūkstošiem Latvijas iedzīvotāju aizbrauc peļņā uz ārzemēm un vidēji ap 500 un vairāk Latvijas pilsoņi pieņem Krievijas pilsonību un brauc uz turieni dzīvot un strādāt???? Var būt tu spēsi atbildēt uz šo jautājumu?????
Slēpts
24.02.2010. 10:18
Nu jā, kādas nu kuram ir asociācijas ar vārdu "tēvija (tēvzeme)" - man tas vārds ar Krieviju nesaistās. Bet tie patrioti, kas no ši pienākuma pret savu valsti kautkādā veidā ir izvairijušies to nesapratīs.
Māris
Pēdējo reizi manīts 2025-10-14 20:29
Lietotāja statuss: Eksperts
Atrašanās vieta: Vidzeme
Medību stāžs: 30
Aprīkojums: Labs.
Suņi: Ir
24.02.2010. 10:33
Edgar, tiem cilvēkiem, kas aizbrauc nav patriotisku jūtu - viņiem primārais ir savs naudas maks. Situācija ir diezgan interesanta - viņi aizbrauc, nodokļus nemaksā, bet Latvijas valsts rūpējas par viņu bērnu izglītību un medicīnisko aprūpi. Paši naudas pelnītāji, kad saslimst, tad ārstēties brauc uz Latviju, jo ģimenes ārstam te jāmaksā tikai 1s.
Uldi, 23.februāris ir Krievijas valsts svētki День защитника Отечества. Ja Tev Krievija ir tēvzeme, tad , protams, Tu vari svinēt, es Tevi sapratīšu.
Edgars
Edgars
24.02.2010. 10:45
Māri tad atbili kādas var būt patriota jūtas ka tev nav par ko pabarot savu ģimeni, pat nezini par kādu naudu apģērbt savus bērnus, izskolot tos, jo tagad visu ir jāpērk lai bērns varētu uz skolu iet, agrāk derēja vecās grāmatas latviešu valodā un citās tēmās, bet tagad re novecoja un katru gadu jāpērk jaunas un jaunas grāmatas, bet vecās tiek izmestas ārā. Lielākā daļa jaunu ģimenu pamet Latviju un strādā ārzemēs, pārceļas uz dzīvi nevis vīrs vai sieva, bet veselām ģimenēm pat ar saviem vecvecākiem. Visus velk uz turieni. Kāda medicīniskā palīdzība, nokāp no debesīm, lai ārstētos gadiem jāstāv rindās, līdz kamēr pats slimais karoti nenoliek, labi ka vēl bērniem ir bezmaksas medicīna, bet varu saderēt arī tā būs maksas. Augstākā izglītība var teikt Latvijā jau var teikt ir maksas, stipendiju var teikt tādu drīz nebūs, un jau tiek runāts par to kā padarīt arī pamatskolas izglītību par maksu. Tie kas oficiāli strādā ārzemēs, tiek apdrošināti no darba devējas puses un viņi tur ārstējas uz polises rēkina, ārstējas LAtvijā vairāk tiek kas neoficiāli strādā.
Vēl, cik daudz var paārstrēties, paēst, samaksāt komuālos, par platību, ja cilvēks pelna vai pensijā saņem vidēji 100 Lati????? Domāju tālu ar tādu summu neieskriesies.
Un tad pasaki kādi var būt viņi patrioti pēc visa augstāk izklāstītā.
Jā ja visiem būtu alga vidēji 1000 lvl, tici man visi ietu ielās un aizstāvētu valsti, visi, svinētu Lāčplēša dienu, visi neraudātu un nečīkstētu. Viss būtu labi, bet reālā situācija diemžēl ir gaužām bēdīga. un galvenais ka tā necenšas laboties, bet paliek ar vien sliktāk un sliktāk.
Ojārs
Ojārs
Pēdējo reizi manīts 2026-02-12 06:29
Lietotāja statuss: Lietotājs
Atrašanās vieta: Latvijas vidus, Daugavas krasts
Medību stāžs: Pirmais medījums septiņdesmitajos.
Aprīkojums: stobri vairāki
Suņi: Četrus draugus esmu pārdzīvojis
Medību trofejas: 21
24.02.2010. 11:13
Ir tā kā ir! Bet vai tagad dēļ tā visa aukstāk pieminētā būtu jāsāk publiskas gaviles 23 februārī!? Pilnīgs murgs, tak domājiet ar galvu par ko un ko rakstiet!
Māris Mednieks, Šodien, 10:33
Edgar, tiem cilvēkiem, kas aizbrauc nav patriotisku jūtu - viņiem primārais ir savs naudas maks.

Te nu gan Māri negribu Tev piekrist, aizbrauc ne tādēļ ka nebūtu patrioti, aizbrauc tie, kas nevis tikai čīkst, kā daudzi šeit palikušie, bet ir gana uzņēmīgi un droši, lai paši spētu uzturēt sevi un savus tuviniekus. Un ir ar gana lielu pašcieņu, lai nopelnītu paši, nevi staigātu apkārt diedelējot sociālo palīdzību.
Slēpts
24.02.2010. 11:18
Jā Māri! Tieši tā pat kā visas pārējās svētku dienas, kas ir aizgūtas no citām tautām. Ja gribi būt ists Latvietis, tad sāc pielūgt vēja, zemes, meža un citas mātes, kā arī pērkonu un lietu, jo mēs bijām pagāni līdz ieradās vācu krustneši,baznīca, baroni. Arī tie mūs apspieda un mocija nieka vairākus gadu simtus, bet mēs nu jau gadus 20 lienam viņiem pakaļā. Tas ir labi vai ne? Pirms uzspiežat savu "pareizo" viedokli citiem "attiniet filmu" no sākuma.
Slēpts
24.02.2010. 11:39
Skumji!...
Ja svētkus sāk reklamēt cilvēki, kuri uzskata, ka pats fakts, ka viņš ir piedzimis PSRS ir pietiekošs, lai šos svētkus svinētu, tad gandrīz gribas robežu uz austrumiem atvērt- un paprasīt vai negrib uz austrumiem aiziet uz ilgu laiku.
Cita lieta, ja cilvēks ir izbaudījis uz savas ādas un grib to atcerēties kā svētkus- nu ko tu tādam padarīsi..
Man laimējās - es pabiju formas tērpā tikai mēnesi, bet ar šo mēnesi man pietika, lai saprastu murgu, par ko daži te jūsmo.
Esmu mācījies "uzstavu", esmu grīdu tīrijis ar stikla lauskām, esmu krāsojis ar baltu krāsu bērzu stumbrus- nu ja kādam gribas svinēt- sviniet- man gan nevelk...
Bija jau puišī , kas nespēja pirms armijas savākties- dzēra, taisīja nepatikšanas- tad dažiem tiešām armija palīdzēja par cilvēku palikt.
Varbūt to tēmas aizsācēju ar vajadzētu aizkomandēt uz sarkano armiju- varbūt par cilvēku paliktu:)))
Edgars
Edgars
24.02.2010. 12:01
Ivar un tu domā šeit Latvijā nekā tāda nebija??? Bija ja pat ne trakāk!!!! It īpaši dažās armijas sastāvdaļās bija ļoti izjūtama dedovšina, tur tā zēla un plauka līdz pat tam brīdim kamēr Latvijā atcēla obligāto dienestu!!!! Un domā ka es to neizjutu, riktīgi maldies!!!!
Dainis
Dainis
Pēdējo reizi manīts 2019-02-20 22:59
Lietotāja statuss: Lietotājs
Atrašanās vieta: Bolderāja
Medību stāžs: 1987
Aprīkojums: TOZ34E 12/70,MP153 12/76,Mannliher 30-06
Medību trofejas: 9
24.02.2010. 12:37
Latviets visās armijās bija izcils karavīrs,cara armijā,Latvijas armijā,strēlnieki,leģionāri,PSRS armijā,NATO.
Par PSRS armiju,lielākā daļa latviešu beidza dienestu kā zemāka vai augstāka līmeņa komandieri,tad kapēc nesveikt šos cilvēkus šinī dienā un pie reizes uzskatīt šo dienu par vīru dienu ,kuri aizstāvējuši lielāku vai mazāku dzimteni.
Slēpts
24.02.2010. 13:21
Nu bedigi ka sanaca tada putra... bet pa lielam Viesturam Mednim ir pilniga taisniba, izlasiet velreiz un pasakiet ka nau ta... vel pasakiet kura valsti, pa tik mazu laika periodu, melionari aug ka senes pec lietus??? bet tauta paliek aizvien nabadzigaka. Negribas pat par to runat. Tauti'nas runa ka Latvija tiks pardota par paradiem... vai Zviedriem vai Krieviem... un kam labak??? Pie Zviedriem busim kalpi, pie Krieviem...??? Biju'sa PSRS laika baltijas valstis dzivoja daudz labak neka pati Krievija. Medicina, izglitiba un viss parejais nerunasim (par velti)un lidz kam esam nonaku'si neatkariba... tautai labak? Bedigi...