Citam ruup sava sunna dziiviiba citam nee-neesmu ticis ka atbalstu dziivnieku trenkaassanu smagos apstaakllos-meedz buut dazzaadas situaacijas un nevar ssaut visu kas liekas aizdomiigs!!Man apnika...............
Suņi: 3 jagdterjeri, taksis un Rietumsibīrijas laika
Medību trofejas: 27
18.03.2010. 02:51
Viktoram D.
Nu tas, ar to piebarošanas lauciņu bija galīgi nesmuki!
Ja paši rīkojamies kā CŪKAS, tad ko tad pēc tam brīnamies?! Jums tas cilvēks tāds mīkstais gadījās... es gan zinu, ko es darītu viņa vietā ;)
Diezgan labas zāles, tiem aitu ganītājiem ziemas apstākļos ,varētu izrādīties foto vai video ,jo pastāv taču suņu turēšanas noteikumi.Pārsvarā laukos suņa piederību ir viegli noskaidrot, un tad ar šo foto materiālu uz vietējo mežniecību,aktiņš un attiecīga soda naudiņa,un ja vēl bildē nokosts lopiņš klāt,tad,domāju, tiem aitu ganiem maz neliksies.
Suņi: 3 jagdterjeri, taksis un Rietumsibīrijas laika
Medību trofejas: 27
18.03.2010. 08:35
Viestur!
Nu es pašlaik nerunāju par aitu ganīšanu pa kupenām!!!!
Būsim reāli!
Katrs suns veic savu darbu? daži iet medībās, daži gana lopus, daži sargā māju. Un jebkurš suns, kas veic savu darbu ir cienījams! Un ja suns sargā māju, tad pie mājas viņam ir arī jābūt! Ja gana aitas vai govis, jābūt ganībās ganāmpulka tuvumā! Ja palīdz saimniekam medībās, tad viņam ir tiesības atrasties mežā! Bet nav jau tā, ka tikai medību suns ir cienījams! Es te nerunāju pa suni, kas buku plēš, tādu, ja pieķer, ir viennozīmīgi jāatšauj. Bet ja cilvēkam ir N ha zeme, kur ganās lopi, tad arī ganu sunim ir jābūt tiesībām tur atrasties. Citādi jau kāda jēga ir no ganu šķirņu suņiem vispār? Tad jau sanāk- atšausim visus, atstāsim tikai medību suņus? Galu galā ganības un lopi ir zemnieka īpašums un ar to zemnieks pelna sev iztiku. Nevajadzētu noniecināt citu cilvēku darbu.
Mnu taa sazvaniijos ar savu beerniibas draugu kurss tagat darbojas kriminaalpolicijaa!!Tad nu taa varenie ssaaveeji-ja tiek nossauts mans suns manaa iipassumaa neskatoties mediibu vai lauku kracis-juus var saukt pie kriminaalatbildiibas par ciesirdiigu iztureessanos pret dziivniekiem!!Taaka varat palikt bez ierocciem unmediibu aplieciibaam!!Un ja veel veel ziimiite privaatiipassums paarkaapts+veel man suns ir kritis tiesaa jums buus daudz kas jaapieraada un to izdariit esot praktiski neiespeejami!1.Ko dariijaat manaa iipassumaa????Katraa zinaa 95-5 ka ssaaveejs dabuus pa pakallu ka maz neliksies!!!!!Es sso teemu beidzu!!!!!!!!!!!!!
Slēpts
18.03.2010. 09:56
Nu interesanti kam tad ticam - medibu likumam vai ka saka, viena tante teica... ja Kaspar tavs ipa'sums ir aiz'zogots ta ir cita lieta, ja ne tad sori - likumi priek's visiem, neskatoties uz maka biezumu. Tava ipa'suma - tobi's savas medibu platibas, apkarojam klai'nojo'sus s'nus un ka iepriek's rakstits var saimnieku ari saukt pie atbildibas... bet mes te jau tadi esam: davai lai'zam su'nus va'la, stirnas ierakstam nelimitetos un tad raudasim ka viss tik 'svaki palicis. Neviens cits to nedara, tikai mes pa'si, 'loti 'zel ka ir tadi koka eksemplari, kas negrib saprast un uzskata ka vi'nam var visu
Ko Tu Kaspar kā tāds bābietis te čīksti! Pats vismaz esi mednieks vai tikai te maisi gaisu ar sava apdraudētā ģimenes mīluļa aizsardzības plānu?:)
Ļoti vienkāršs ieteikums - neslēdz ar medniekiem līgumu un tad Tavā īpašumā neviens nedrīkstēs apgalvot, ka viņa medību platībās ir noplēstu meža dzīvnieki, ja nu vienīgais mežssargs kādu reizi paņems Tevi pie pakaļas un izd**īs ;)
Kaspar,vai Jums ir iemesls uztraukties?Neesmu dzirdējis,ka ganot lopus, būtu nošauts kāds suns.Un nevajag te visiem draudēt ar savu bērnības draugu,labi,ka vēl nenosaucāt viņa uzvārdu.Tādi,labi zinoši likumdošanu, un arī no Jūsu nosauktajām aprindām,kā mednieki, ir gadrīz katrā kolektīvā. Man pašam ir jauna medību laika,un šobrīd viņu nelaižu vaļā no ķēdes pat paskraidīt,kāpēc,Jums laikam to būs grūti saprast.
Vislielākā problēma ir ganu suņi, kurie ir jāuzturas ganībās, bieži vien tālu no mājām! Esmu daudz domājusi par šo jautājumu...
Nu tas, ar to piebarošanas lauciņu bija galīgi nesmuki!
Ja paši rīkojamies kā CŪKAS, tad ko tad pēc tam brīnamies?! Jums tas cilvēks tāds mīkstais gadījās... es gan zinu, ko es darītu viņa vietā ;)
Nu es pašlaik nerunāju par aitu ganīšanu pa kupenām!!!!
Būsim reāli!
Katrs suns veic savu darbu? daži iet medībās, daži gana lopus, daži sargā māju. Un jebkurš suns, kas veic savu darbu ir cienījams! Un ja suns sargā māju, tad pie mājas viņam ir arī jābūt! Ja gana aitas vai govis, jābūt ganībās ganāmpulka tuvumā! Ja palīdz saimniekam medībās, tad viņam ir tiesības atrasties mežā! Bet nav jau tā, ka tikai medību suns ir cienījams! Es te nerunāju pa suni, kas buku plēš, tādu, ja pieķer, ir viennozīmīgi jāatšauj. Bet ja cilvēkam ir N ha zeme, kur ganās lopi, tad arī ganu sunim ir jābūt tiesībām tur atrasties. Citādi jau kāda jēga ir no ganu šķirņu suņiem vispār? Tad jau sanāk- atšausim visus, atstāsim tikai medību suņus? Galu galā ganības un lopi ir zemnieka īpašums un ar to zemnieks pelna sev iztiku. Nevajadzētu noniecināt citu cilvēku darbu.
Ļoti vienkāršs ieteikums - neslēdz ar medniekiem līgumu un tad Tavā īpašumā neviens nedrīkstēs apgalvot, ka viņa medību platībās ir noplēstu meža dzīvnieki, ja nu vienīgais mežssargs kādu reizi paņems Tevi pie pakaļas un izd**īs ;)