Kad māzījos mednieku kursos pasniedzējs šīs tēmas sakarā izteica labu salīdzinājumu(atcerēsimies to, ka stirnas šobrīd ir grūsnas un stipri novārgušas plus ir sērsna, kad stirnas tai krīt cauri, bet suņi skrien pa virsu), iedomājieties, ka jūsu meitu vai sievu(kura ir stāvoklī)dzenā pa mežu divi trīs tēvaiņi kuri to dara izklaides pēc(aiz neko darīt), jo redz viņiem ir instinktos dzenāt sievietes! (Jūs pārgudrie suņu īpašnieki varat šo ainiņu iedomāties)
Secinājums viens ja šajā laikā suņu īpašnieki nevar vai negrib izprast šo situāciju--suņus bez žēlastības ''nopotēt''
P.S. Šajā sakarā žēl to suņu, kuru saimnieki nav atbildīgi par tiem, kurus pieradina!
Aprīkojums: Sabatti 12kal.,TIKKA T3 308win.,Savage 22WMR
Medību trofejas: 7
24.03.2010. 00:12
Ar šitādu parikti, kolēģis nobeidza 6 suņus. Lielajā sniegā un ne tuvu pie mājām, pa taisno līdz tuvākai mājā kādi kilometri 3. Man arī ir tāda kaste, trīs caunas dabūju, arī labi. Suņi nav vainīgi, vainīgi ir saimnieki, kas sunīšus uz nakti palaiž vaļā no ķēdes.
Tu doma kad ja tev ir medibu skirnes suns un tu vinu vari mierigi sitada ziema laist vala lai patrenka zverus ja???!!!
tu doma ar galvu...un 200m ir ari metri....ja saimnieks dzivo meza ieloka vai pie meza,tas suns tikpat labi var atrasties meza un tajos 200metros,un uzdzivot...nevajag tikai domat kad visvairak suni dara postu piepilsetas....atvainojos kad tik skarbi uzrakstiju,bet saprotiet pasi..
Juri.
Man te radās pāris praktiski jautājumi. :)
1. Gaļu karina pie lamatas "ūsām"?
2. Kā ir nostiprināta pati lamata kastē? Atsperes gals ar trosi pie kastes?
Secinājums viens ja šajā laikā suņu īpašnieki nevar vai negrib izprast šo situāciju--suņus bez žēlastības ''nopotēt''
P.S. Šajā sakarā žēl to suņu, kuru saimnieki nav atbildīgi par tiem, kurus pieradina!
Nu tur jau līdz mājai kādi 100 metri vien ir ;)
Un tas suns, nudien, nekāds plosītājs nebij :)
tu doma ar galvu...un 200m ir ari metri....ja saimnieks dzivo meza ieloka vai pie meza,tas suns tikpat labi var atrasties meza un tajos 200metros,un uzdzivot...nevajag tikai domat kad visvairak suni dara postu piepilsetas....atvainojos kad tik skarbi uzrakstiju,bet saprotiet pasi..
Man te radās pāris praktiski jautājumi. :)
1. Gaļu karina pie lamatas "ūsām"?
2. Kā ir nostiprināta pati lamata kastē? Atsperes gals ar trosi pie kastes?