Šodien vārdadienu svin Dzintara, Dzintars, Dzintra, rītdien - Persijs, Vaida, Klaudija
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - 223 Rem pusautomāti

Informācija

Šajā diskusijā piedalās 29 lietotāji. Komentāru skaits 10. Pēdējais viedoklis 31.03.2010. 10:13

Gatis
Pēdējo reizi manīts 2025-12-02 17:20
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
28.03.2010. 20:41
Un Merkel SR1 par 990 Ls.
Gatis
Arnolds
Arnolds
Pēdējo reizi manīts 2025-06-19 13:53
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
28.03.2010. 20:46
Arni,tas par to plastmasu un metālu .
Edgars
Edgars
Pēdējo reizi manīts 2022-06-14 14:15
Atrašanās vieta: Kaut kur Latgalē
Medību stāžs: Kas to jau zin cik tā stāža :)
Aprīkojums: Kaut kādi dzelži ir!!!
Suņi: Kaut kad būs!!!
Medību trofejas: 17
29.03.2010. 13:39
Atkal mūžīgā cīņa pusautomāts un kļokējamā.
Pusautomāts ir laba lieta, kad netrāpi ar pirmo šāvienu vari droši veikt otru šāvienu. Vēl liels plus ir tas ka izšaujot pirmo šāvienu un tu redzēji kur lode aizgāja vari droši peregulēt un atkal veikt šāvienu.
Nesaukšu mīnusus, liels mīnus ir tas ka ja cilvēkam aizveras širmis pie šaušanas, tad tas ir ļoti slikti pie pusautomāta, esmu dzirdējis tādus stāstus ka daži jau grasās iegādāties 20 patronu aptveri, jo redziet jau 10 par maz. Tas laikam kaut ko nozīmē!!! Otrs pusautomātam ir tas ka tu nepārzini reālo situāciju, bet tikai močī un močī pa to dživnieku, bet kas notiek tālāk dzīvniekam priekšā to daudzi neredz.
Pusautomāts ir ļoti rijiīgs pret patronām. Vēl ir tāda kā psihologija. Ja man ir klokējama es mēģinu izdarīt vienu, bet precīzu šāvienu, bet ja man ir pussautomāts, tad uzreiz liek automātiski smadzenes domāt, aga ja netrāpīšu ar pirmo tad ar otro 100% trāpīšu. Vēl pie mūsu likumdošanas es pusautomātā varu ielādēt tikai 3 patronas, toties kloķējamā cik vien atļauj patrontelpas ietpilpība!!!
Nu tas tā ko es saskatu pusautomātos negatīvu!!!! Vēl ir tas ka pusautomātiem ir jāpiemeklē ne tikai tā munīcija kas labi trāpa kur tēmē, bet arī lai patrona pēc šāviena ar nepaliktu patrontelpā. Vēl ir tas ka daudziem pussautomātiem pēc kāda 3-5 šāviena sāk vienkārši svaidīt patronas, to ir piedzīvojis ne vien viens kolēģis kas vēlējās iegādāties pussautomātu, bet vēlāk atteicās. Protams ne visiem tas notiek, bet ir tādi modeļi un pie tam ne lētie modeļi!!!!
Ja man būtu iespēja tad es gribētu pussautomātu bisi, jo uz pīlēm uz zosīm laba manta.
Vēl pie kloķējamās ātri pieradu un pat neatraujot no pleca varu veikt pārlādi un izdarīt otru šāvienu. Ar maseni gan nesanāk tāds prikols, jo maziņš miniatūrs aizslēgs, kā arī nedaudz aizķeras, bet tā pa lapsu 100 m garā distancē droši varu izdarīt 3-4 šāvienus no vietas. Kā teica veicas deduška Ļeņins, u4itsa u4itsa i je6o raz u4itsa :)
Pats neko pret pusautomātiem nesaku, katram savs patīk, vienam patīk māte, citam meita,. Cik būs mednieku tik arī viedokļu!!! Ļoti daudz esmu pašaudījies savā laikā ar kalašu un ak-4. viss vairāk iepatikās šaut ar puļemot kalašnikova, 40 patronas pāris sekunžu laikā. Izjūtas nekādas, tikai čiks un viss aptvere tukša. Toties no 40 šāvieniem labākais bija kolēģim trāpījuma blīvums uz 300m tikai 6 trāpījumi, pārejie aizgāja nezin kur!!!
Ja gribi reāli atrauties medībās, tad jāizaudzē trušu baru, jāizlaiž tos baroties, ņem pussautomātu un močī uz nebēdu, kamēr gļuki nesāksies. Viens stāstīja vēl vecajos laikos vienreiz ar ložmetēju kā parādīts video šāva pa mērķiem un izgāja alnis. Kā bija krievu laiki, nu davaj, zupai nomedīsim.Rezultātā, pēc nelielas kārtas ko varēja paņemt no aļņa tas bija viena kaut cik vesela priekšējā lāpstiņa un neliels aizmugurējās ciskas gabals, pārejais vienkārši tika suņiem sabarots. Kā saka čoms azartā iegāja :)
Labs piemērs kāpēc es minēju par to psihologiju ka viens šāviens ir tēmēts šāviens ir bisei vienstobrene un divstobrene :)
Ansis
Ansis
Pēdējo reizi manīts 2010-04-15 11:16
Lietotāja statuss: Nopietnais vērotājs
Atrašanās vieta: Baloži
Aprīkojums: nazis
29.03.2010. 18:11
pilnīgi piekrītu edgara viedoklim! Tiešām daudz nostrādā psiholoģija, ja ar kloķi piedomāsi pie nomērķēšanas, varbūt vispār par šāvienu, tad ar kloķējamo vēl varēs ''izlabot'' savu kļūdu!
Dzintars
Dzintars
Pēdējo reizi manīts 2023-11-24 10:43
Atrašanās vieta: Rīgas raj.Inčukalns
Medību stāžs: Labs laiks jau pagājis
Aprīkojums: gludais,kombi,vītne
29.03.2010. 18:15
He,He,reiz vecos laikos stāv pagalmā 3 puisēni un lielās ko var,pirmais mans tētis ir lidotājs izmējģinātājs-varonis,otrais a mans tētis ir polārpētnieks arī varonis,tad trešais,mazākais- a es,a es,a es ar mammu guļu!Kuram no viņiem bija lielāka taisnība?
Kārlis
Kārlis
Pēdējo reizi manīts 2014-12-07 23:55
Mednieku organizācija: LMS
Atrašanās vieta: Latvija
Medību stāžs: 11 gadi
Aprīkojums: Browning Gold Fusion
29.03.2010. 20:51
Pilnīgas muļķibas par to psiholoģiju un pusautomātiem! 95% gadījumu pēc pirmā šāviena, ja tas ir garām, tad vietā, kur tas dzīvnieks stāvēja, tikai zāle nokustās:) Lielākais pluss ir iespēja izšaut pa diviem, trīs utt dzīvniekiem, kā arī pozitīvi, kad pēc pirmā, kaut arī veiksmīga šāviena, medījums vēl stāv un prasās otrs drošībai, tad patrona jau ir stobrā un nav lieki jādomā!
Mārcis
Mārcis
Pēdējo reizi manīts 2020-09-03 11:00
Atrašanās vieta: Ikšķile, Tirzas pagasts
Medību stāžs: No 2005 gada
Aprīkojums: " Ierindas mednieka darba zirgi"
Suņi: taxis
Medību trofejas: 25
29.03.2010. 23:25
Pusatomāts jau tāpēc ir pusautomāts ,lai ātri veiktu vairākus tēmētus šāvienus. Pēc savas izcelsmes militārists.Karā tas ir ļoti svarīgi.Bet ja pa nopietnam ,tad nav gadījies dzirdēt ,ka kādam medībās būtu bijis par maz ar tām 3 patronām.Godīgi sakot tas čakars ar to pusautomātu manuprāt nav to 3 patronu vērts.Vienalga vai tas būtu gludais uz zosīm vai vītne uz cūkām. Dzīvē ir iegadījies,ka pašam ir gan kloķējamie,gan pusautomāti.Šauju ar abiem, krīt labi un" patronas nebeidzas":).
Edgars
Edgars
30.03.2010. 09:17
Mārci, laikam nēesi medījies tādos kolektīvos kur 3 patronas būtu par maz. Kā jau teicu vienam ir 10 par maz, jo grasās iegādāties 20 patronu aptveri :)
Kārli. Bet tu loģiski padomā. Ja tev ir tikai viens stobrs, tātad, tu ilgāk tēmēsi, lai ar to vienu šāvienu trāpītu tam dzīvniekam, bet ar pusautomātu kā tikai mērkis ir krustā tā gailītis nospiests. Pats esmu šāvis ar dāžadiem ieročiems, 90 gados esmu bijis par Latvijas čempionu pa skrienošo kuili un zinu kā nostrādā spihologija kad ir klokējamā un kad ir pussautomāts!!!! Paņem eksperimenta pēc pašauj ar pusautomātu pa skrienošo kuili un redzēsi kur šāvieni ies, bet paņem klokējamo tad redzēsi kur trāpi. Tikai pie nosacījuma ka pusautomātā ielādē tās pašas 3 patronas, psihologija būs dažāda. Kā arī pieņemsim tāda situācija. Tu stāvi uz stigas, stiga ir apmēram 5 m plata. izskrien ruksis. Ar pusautomātu tu vēl močīsi kad ruksis jau būs stigai pāri un mežā, bet ar klokējamo tu mēģināsi veikt vienu bet tēmētu šāvienu. Jā ir tādi kam nav starpības klokējamā vai pusautomāts, tas veiks tēmētu šāvienu, bet vienalga pienāks tāda diena kad arī viņš kļūdīsies un šaus kamēr aptvere būs tukša :)
Vēl par to domāšanu, ja esi pieradis šaut ar klokējamo tad ar laiku tu necik nepiedomā par pārlādēšanu tas viss notiek automātiski, kā biatlonā neatraujot ieroci no pleca!
Bet pēc idejas karabīnes ir vairāk domātas klajos laukos, un tur man pietiek ar klokējamo un domāju būs vairāk plusu nekā mīnusu. Es savā karabīnē varu droši ielādēt 6 patronas, kamēr pusautomāts tikai 3, ja lauks ir kaut kur 100m man pilnīgi pietiks izšaut visas 6 patronas ,pat nesteidzoties, kamēr pusautomāts jau pirmajos 30 m visu izšaus. Jā paspēsi pielādēt, bet cik??? tas ir otrs jautājums, viena izeja ir nēsāt līdzi otru aptveri, bet otrs cik tādu medības sezonas laikā ir gadījumu kad būs nepieciešama otra aptvere???
Kā saka es nenosodu nevienu, bet katrs izvēlas to kas kam vairāk tīk!!! Tāpēc ir kas medīsies tikai ar pusautomātiem, cits tikai ar klokējamo :)
Kā saka šaujiet garām :)
Slēpts
30.03.2010. 09:50
Esmu 2 pusautomātu īpašnieks.
Patīk!
Ar maseni gadās , ka paļaujos uz to ka varēs šaut vēl. It seviški pa jenotiem. Nupat bija gadījums, ka no ceļa līdz barotavai pāri par 100 metriem- jenots barojās. Pāc pirmā šāviena bija redzams ka par īsu, otro pacēla nedaudz augstāk, atkal par īsu un lai arī jenots jau tinās prom ar trešo šāvienu tas tika novākts. Ar kloķējamo nu nebūtu paspēts.
Uz gaidi ir gadījies netrāpīt un tad lielākais plus manuprāt ir nevis tas , ka uzreiz var šaut vēlreiz, bet ka pusautomāts jau ir uzlādējies- nav nekāda papildus trokšņa. Mierigi var izvērtēt situāciju un izlemt vai gribu šaut vēl vai nē..
Edgars
Edgars
30.03.2010. 10:01
Ivar!
un tu domā ka ar klokējamo nebūtu iespējams to jenotu paņemt? Domāju ka bez īpašas piepūles paņemtu, tikai atkal atkarīgs no prakses un pieredzes. Protams ka ar klokējamo nevarēšu šaut kā no automāta, bet pilnīgi pietiek laika pārlādēt un vēlreiz izšaut pa mērki :)
Re viens jau atzināska paļaujas ka vēlreiz varēs izšaut!!!!