udenszurkas var apkarot loti viegli.es savaa daarzaa tiku galaa ar vinaam nedeelas laikaa.nevajag nedz suni,ne masiinas izpuuteeju.nem jebkurus miltus un gipsi attieciigaa 3 pret 1 .sajauc pielej klaat saulespuku ellu garsai un iztaisa mazas desinas.kad zurka eed so kulinaarijas briinumu,gipsis dabuun uudeni vinas kungii un paliek ciets padarot taalaaku eesanu neiespeejamu un zurka nospraagst badaa.kad lielaas ir apmirusas arii mazuli aiziet bojaa.miinuss sai receptei ir tas ka desinas jaanovieto nosegtas no mitruma,arii lietainaa laikaa vinas nevar lietot.
Suņi: 3 jagdterjeri, taksis un Rietumsibīrijas laika
Medību trofejas: 27
07.06.2010. 12:56
Man mātei viņas ir izēdušas visu dārzu :( Man gan principā nav, lai gan ūdens mums ir visapkārt, jo suņi izmedī, bet es nevaru pateikt, kas nodara lielāku postu- suņi vai ūdensžurkas ;)
Problemātisks zvēriņš. Esmu dažas nošāvis ar gaiseni, dažas ar .22lr un vienu ar 12 kal :) - interesanti, ka viņas var izvilināt no alām ar āboliem, piemēram, samest dīķi un kad viņas sāk peldēt pēc tiem, apšaut...
Sliktākais ir tas, ka viņas, atšķirībā no ondatrām, pie ūdens nav piesaistītas 100% - viņas var būt vietās, kur ūdens ir tikai pavasaros - tur droši vien ar slazdiem...
Labs variants ir bērniem izdalīt gaisenes un - lai mācās izvilināt un nomedīt :))
Aprīkojums: 2stobrene bez vītnes, 1stobrene bez vītnes un 1 stobrs ar vītni, saujiņa patronu. Nazīt's arī ir.
Suņi: Nav
31.05.2010. 22:17
Reiz lasīju vienu rakstu, kā var tikt vaļā no kurmjiem un pelēm, iespējams ka derēs arī ūdensžurkām. Kur ir tā kustonīša ala, izrok bedri, ieliek bedrē padziļu trauku (kannu, trīslitra burku) galvenais ar gludām sieniņām, visu smuki aizber, tā lai vaļējs paliek trauka kakliņš un abas alas - pienākošā un aizejošā, trauka augšējai malai jābūt zem alas apakšējā līmeņa. Pa virsu uzliekam koka dēlīti (peles, kuras mēģina izlekt no trauka pret dēlīti nositas un viegli kontrolēt vai slazdā ir iekritis kāds alu izmantojošais kustonis. Mēģināšu uzzīmēt to pasākumu un pievienot.
Problēma ir tā ka ūdensžurka ir veģetāriete, un žurku indi neņem.
Alu sistēma ir gara un sazarota ar vairākām parādes un sētas izejām. No kurmju indēšanas pieredzes zinu, ja gāzē tos, tad ja arī kads apmirst, tad drīz vien atnāk atpakaļ aizmukšie.
Esmu izdomājies turp un pakārt, varētu būt divi līdzekļi:
1. lamatas ar pievilināšnas ēsmu (burkāns, ābols)
2. Inde, ko tās ēstu
Būsū ĻOTI pateicīgs, ja kādam būtu kāds padoms.
Manuprāt, Ondatra un Ūdensžurka nav viens un tas pats, vari pamēģināt kādu žurku indi pabērt tais alās. Visi šie indēšanas ar autiņu gāzi, un tādā garā īsti nedarbojas, jo tā gāze nav tik spēcīga un tās alu sistēmas ir ļoti garas un sazarotas.
Sociķu laikos,kad audzējām tulpju sīpolus,tiem,kuri dzīvoja ūdens tuvumā,no šitās zarazas nebija glābiņa.Bet citādi kustīgs zvēriņš.Ļoti interesanti pavērot no malas viņa darbošanos,līdz brīdim,kamēr tiec pamanīts.
Sliktākais ir tas, ka viņas, atšķirībā no ondatrām, pie ūdens nav piesaistītas 100% - viņas var būt vietās, kur ūdens ir tikai pavasaros - tur droši vien ar slazdiem...
Labs variants ir bērniem izdalīt gaisenes un - lai mācās izvilināt un nomedīt :))
Alu sistēma ir gara un sazarota ar vairākām parādes un sētas izejām. No kurmju indēšanas pieredzes zinu, ja gāzē tos, tad ja arī kads apmirst, tad drīz vien atnāk atpakaļ aizmukšie.
Esmu izdomājies turp un pakārt, varētu būt divi līdzekļi:
1. lamatas ar pievilināšnas ēsmu (burkāns, ābols)
2. Inde, ko tās ēstu
Būsū ĻOTI pateicīgs, ja kādam būtu kāds padoms.