Tai 85 Zastavai laides mugura ir tik augsta ,ka ar atklāto tēmekli lāgā nevar notēmēt.Man tas bija patīkams pārsteigums. Nevajadzēja laides muguru celt uz augšu. Un vispār, ja šauj ar stiklu mugura vajadzīga augstāk,ja ar atklāto -zemāk. Tas tā, neatkarīgi no kalibra.Un vēl. Cik tad šodien ir mednieku, kuri ar karabīni vālē ar atklātajiem tēmekļiem ? Taču bodē visi ( gandrīz) stobri ir ar zemām laides mugurām, kas nav sevišķi ērti lai šautu ar optisko tēmekli. Uz gaidīti no atbalstiņa jau poo, bet tiklīdz tā veiklāk jāuzšauj no rokas ir zināmas grūtības, kas nereti noved pie pūdeļa.Un vispār 22rā kalibra rores (lūdzu nejaukt ar 22LR) ir domātas kaut kādiem tur papīra caurumotājiem, ne jau īstiem večiem, tāpēc arī tas piedāvājums ir tāds kāds nu ir salīdzinot ar 30-06 vai 308.:)
nu, drusku atkāpjoties no tēmas, priekš kam obligāti likt 56 mm diametra lēcu, jo stiklu kvalitāte nozīmē vairāk nekā diametrs :) bet nu tas tā. Finanses, kā saka, reizēm arī dzied romances.
Nu tad jāmeklē CZ-527 ar pliko stobru, vai Savage 25, vai Savage 110. Vai Ruger American, ja nav iebildumu pret plastmasas laidi un ja pie mums tāds kalibrs vispār ievests.
Kā apgalvo ieroču speciālisti, ar kuriem man ir bijusi iespēja kontaktēties klātienē, tad jebkurš apendikss uz stobra ietekmē precizitāti. Zastava M85 mērķeklis ir un tā novākšana ir elementāra, tas turas uz pāris skrūvēm un uz līmes. Iespējams, ka līme ir industriālais ciānakrilāts, tādēļ nāk nost ar visu melninājumu. Jānovāc arī tāpēc, lai varētu uzmontēt optiku pēc iespējas zemāk.
Slēpts
20.08.2015. 21:13
Es jautāju tamdēļ, ka, ja viņa nebūtu, tad manos kronšteinos kā reiz varētu ielikt optiku ar 56mm objektīva diametru. Bet, ja viņš ir- var uzlikt 50mm un līdz viņam paliek mazāk par milimetru.
Bet, savukārt, ja ir grauds un grib pielikt lukturi virs optikas vai blakus ar kaut kādu no plaši pieejamajiem kronšteiniem, tad tas grauds ir mirdzošs un pa pus bildi. Atliek likt zem stobra.
Viņš ir vairāk neērtība. Un zastavām viņš parasti ir.
Ar Titānu būs tā, ka viņam paliek tā pati aizslēga kārba un tikpat garš aizslēgs kā ar lielajiem patroniem. Varbūt tas nav nekas, bet man liekas kaut kas lieks un liels. Smuks, mazs aizslēgs un aizslēga kārba ir CZ-527, Sako u.c.
Slēpts
20.08.2015. 14:44
...Tomēr ja nav iespēju un zināšanu ,labāk izvēlēties kaut ko no vidējā plaukta.
Un kas sakarīgs iekš LV bodēm varētu būt vidējā kategorijā? Cik varētu maksāt titan3?
No Mārča pieminētajām darbībām neesmu veicis laides kakla piegriešanu, patrontelpas ieejas slīpēšanu un laikam arī pēc tā nav īstas vajadzības. Izkarināju stobru, novācu graudu un mērķekli, uzstādiju Pikatini sliedi http://goo.gl/rttDv1 un Sutter optisko tēmēkli http://goo.gl/1xduw7 ,orģinālās ar plakano skrūvgriezni griežamās skrūves aizstāju ar seškanti griežamām. Sasummējot augšminētās drbības ar RWS MJ munīciju 100m distancē no 5 šāvieniem savācas aptuveni ∅ 20mm grupa. Uz šo brīdi ar Zastavu esmu apmierināts kā paēdis pitons, bet ja ar aizslēga kārbas ieguldīšanu šo grupu var vēl samazināt, tad jāpagaida kad pāries slinkums un jāķeras klāt ...
Nu tad jāmeklē CZ-527 ar pliko stobru, vai Savage 25, vai Savage 110. Vai Ruger American, ja nav iebildumu pret plastmasas laidi un ja pie mums tāds kalibrs vispār ievests.
Bet, savukārt, ja ir grauds un grib pielikt lukturi virs optikas vai blakus ar kaut kādu no plaši pieejamajiem kronšteiniem, tad tas grauds ir mirdzošs un pa pus bildi. Atliek likt zem stobra.
Viņš ir vairāk neērtība. Un zastavām viņš parasti ir.
Un kas sakarīgs iekš LV bodēm varētu būt vidējā kategorijā? Cik varētu maksāt titan3?