Šodien vārdadienu svin Uva, Ainārs, Zigfrīds, rītdien - Saiva, Santis, Sentis, Tija, Saivis
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - gribu pajautāt,vai drīkstu medīt uz savas zemes???

Informācija

Šajā diskusijā piedalās 11 lietotāji. Komentāru skaits 10. Pēdējais viedoklis 29.11.2010. 21:04

Kārlis
Kārlis
Pēdējo reizi manīts 2014-12-07 23:55
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Mednieku organizācija: LMS
Atrašanās vieta: Latvija
Medību stāžs: 11 gadi
Aprīkojums: Browning Gold Fusion
29.11.2010. 16:59
Arni, man jau sāk likties, ka Tu pārāk sarežģītu (gudru) valodu te runā, tapēc arī regulāri nesaņem atbildes :)
Arnis
Arnis
Pēdējo reizi manīts 2026-02-27 12:28
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Mednieku organizācija: Medniekiem.lv - tieši un nepastarpināti!
Medību stāžs: ANNO 1998.
Aprīkojums: IMI, Smith & Wesson, Glock, Browning x2, Winchester, Walther, TOZ, Haenel!
Suņi: Dutchhound
Medību trofejas: 30
29.11.2010. 16:23
Ences kungs, protams, ka bebram un Medību likuma 18.pantam nav nekāda sakara.
Acīmredzot, nav līdz galam izprasta manis paustā problēma: "...kurš tad ir tas "medību tiesību lietotājs" publiskai ūdenstilpei, ar kuru būtu jāsaskaņo bebru medības tur?".
Proti, hipotētisks piemērs: es vēlos medīt vārnas, žagatas un/vai bebrus Daugavas upē, ūdensputnu medību laikā, peldot ar laivu pa straumi uz leju teiksim 50km posmā. Ar ko man tas ir jāsaskaņo? Krastu medību tiesību lietotāji NEDER. Jo medīts tiek Daugavā - patstāvīgā kadastrālā vienībā, ar kuru līgums slēgts nevienam, visticamāk, ka nav.
Medījot ūdensputnus Rīgas Jūras līcī, iebrienot apmēram 200m no krasta, bieži vien pāri lido vārnu bari - bet likums liedz pa tām šaut.
Ja kaut ko neesmu līdz galam izpratis, lūgums atbildēt - kas likuma izpratnē ir medību tiesību lietotājs Rīgas Jūras līcī un Daugavas upē.
Janis
Janis
Pēdējo reizi manīts 2023-08-01 13:22
Lietotāja statuss: Lietotājs
Mednieku organizācija: Pie Mednieku ugunskura
Atrašanās vieta: Salaspils
Aprīkojums: Tikka M695 30/06, Toz 34 E
Suņi: Dvorterjers, spalvainos ņem!
Medību trofejas: 11
26.11.2010. 18:54
Protams, publiskās ūdenstilpes un to tauvas josla ir drusciņ cits stāsts, bet - Atkal - tur drīkst medīt tikai un vienīgi ūdensputnus /vārnas un žagatas NAV ūdensputni, tās šādi medīt NEDRĪKST/, par ko nevienam nav jāziņo un jenostsuņus/Amerikas ūdeles - tad jāpiesaka medības. Viss. Neko citu arī tad, ja privātā zeme ir pie publiskās ūdenstilpes, medīt NEDRĪKST. Arni šā tava teksta dēļ tika pieminēts 18.pants...:)
Jānis
Jānis
Pēdējo reizi manīts 2016-09-11 07:03
Atrašanās vieta: Ziemeļvidzeme
Aprīkojums: Ir
Suņi: Nav
Medību trofejas: 32
23.11.2010. 16:35
Ar publiskajām ūdenstilpēm ir vēl viena problēma, par ko jau reiz rakstīju, proti - kurš tad ir tas "medību tiesību lietotājs" publiskai ūdenstilpei, ar kuru būtu jāsaskaņo bebru medības tur? Nu teiksim, tāda upītei kā Daugava? Tas parasti NAV un nevar būt krasta iecirkņa medību tiesību lietotājs - jo attiecībā uz publisko ūdenkrātuvi līgums nez vai ir slēgts.
Kas no ML 18.pantā minētajiem medījamajiem ir bebrs - ūdensputns, Amerikas ūdele vai jenotsuns?!?!?!?
Arnis
Arnis
Aprīkojums: IMI, Smith & Wesson, Glock, Browning x2, Winchester, Walther, TOZ, Haenel!
23.11.2010. 10:08
Strupauša kungs, bet kā
Ja kadam ipasuma ir dikis un saimnieks man tur labprat atlauj piles saut man nav vajadzigs nekads iecirknis un ligumi
iet kopā ar
18.pants. Publiskajās ūdenstilpēs un to tauvas joslā medījamos ūdensputnus, Amerikas ūdeli un jenotsuni atļauts medīt bez saskaņojuma ar medību tiesību lietotāju, kura medību iecirknī atrodas attiecīgā ūdenstilpe.
?
Dīķis NAV publiska ūdenskrātuva; publiskās ūdenskrātuves ir galīgs saraksts, kas atrodams Civillikuma pielikumos+attiecībā uz medībām jāpēta, cik vispār no tām teritorijām ir apmedījamas. Upes palikušas maz, ar ezeriem vēl puslīdz labi...
Ar publiskajām ūdenstilpēm ir vēl viena problēma, par ko jau reiz rakstīju, proti - kurš tad ir tas "medību tiesību lietotājs" publiskai ūdenstilpei, ar kuru būtu jāsaskaņo bebru medības tur? Nu teiksim, tāda upītei kā Daugava? Tas parasti NAV un nevar būt krasta iecirkņa medību tiesību lietotājs - jo attiecībā uz publisko ūdenkrātuvi līgums nez vai ir slēgts.
Janis
Janis
22.11.2010. 17:57
18.pants. Publiskajās ūdenstilpēs un to tauvas joslā medījamos ūdensputnus, Amerikas ūdeli un jenotsuni atļauts medīt bez saskaņojuma ar medību tiesību lietotāju, kura medību iecirknī atrodas attiecīgā ūdenstilpe.
Arnis
Arnis
22.11.2010. 17:41
Mazliet nesaprotu par to glabāšanas atļauju un vairākām vietām - vai kāds apgalvo, ka tā nevar? Vismaz vai kāds to apgalvo šīs tēmas ietvaros?
Savukārt Strupauša kungam tomēr piesiešos, citēju:
Ja kadam ipasuma ir dikis un saimnieks man tur labprat atlauj piles saut man nav vajadzigs nekads iecirknis un ligumi

Lūgums sniegt tiesisko pamatojumu tādam uzskatam. Atbildēt uz šādiem jautājumiem:
1.Ar ko privāts dīķis atšķiras no /privātas/ pļavas,lauka, purva vai meža, vērtējot no medību tiesību viedokļa; 2.ar ko pīle atšķiras no jebkura nelimitētā?
Attiecībā par pārskatu - vajag mazliet plašāk tvert - runa ir par to pārskatu, kas tagad kolektīva vadītājam jeb "medību tiesību lietotājam" jāiesniedz sezonas beigās+katram medniekam par sevi arī un kam vajadzētu iet kopā, konkrētā iecirkņa teritorijā. Ja kāds to ir piemirsis, medību tiesību lietotājam ir jāuzskaita pat katra sezonas laikā konkrētajā iecirknī nomedītā žagata un vārna! Un tā nedarīšana IR normu pārkāpums; cita lieta, ka vēl par to īsti laikam nesodīs. Bet - līdz laikam noteikti...
Protams, publiskās ūdenstilpes un to tauvas josla ir drusciņ cits stāsts, bet - Atkal - tur drīkst medīt tikai un vienīgi ūdensputnus /vārnas un žagatas NAV ūdensputni, tās šādi medīt NEDRĪKST/, par ko nevienam nav jāziņo un jenostsuņus/Amerikas ūdeles - tad jāpiesaka medības. Viss. Neko citu arī tad, ja privātā zeme ir pie publiskās ūdenstilpes, medīt NEDRĪKST.
Laila - tā viņš ir :D
Laila
Laila
Pēdējo reizi manīts 2016-11-25 10:28
Lietotāja statuss: Nopietnais vērotājs
Aprīkojums: Beretta, Blaser
Suņi: laika, taksis
Medību trofejas: 5
22.11.2010. 15:48
Medīt uz savas zemes drīkst, protams, pie zināmiem nosacījumiem:1.Ja šī zeme ir reģistrēta kā atsevišķš medību iecirknis vai tā ir reģistrēta kā kāda lielāka med.iec.sastāvdaļa un par šo med.iec.ir pieteiktas medības(likumdošanas normas jālasa kontekstā, nevis pa atsevišķam teikumam.Bez medību likuma ir arī medību noteikumi, no kuriem izriet nepieciešamība reģistrēt iecirkni,lai pieteiktu medības un noteiktā kārtībā reģistrētu nomedītos/ievainotos medījamos dzīvniekus)2.Ja šī zeme(daļa) ir publisko ūdeņu tauvas joslā.3.Attiecībā uz limitētiem-bez minētā arī platība un saņemto atļuju skaits.
P.S.šī tēma jau agrāk diezgan sīki pārspriesta forumā.BET: jautri dzīvot neaizliegsi:)Tāpēc jau katrs varam mēģināt atrast savu puspatiesību un dzīvot līdz brīdim, kad nāksies sasveicināties ar kontroles institūciju pārstāvi, kurš visdrīzāk nebūs AUNS.Un tad jau nezcik jautri nebūs.
Jebkurā gadījumā: prieks par kolēģiem medniekiem, kuri meklē atbildes un arī prot ieklausīties saprātīgos padomos.Un prieks par nenogurstošajiem aktīvistiem ar visnotaļ vērtīgiem viedokļiem un padomiem gandrīz katrā foruma tēmā.Nu neesam šaurpierīšu slepkavnieki, kas bez īpašas motivācijas to vien grib kā pārkāpt pēc iespējas vairāk likumu, lai maksimāli pietempušies apšautu maksimāli daudz dzīvnieku.
Janis
Janis
22.11.2010. 14:56
Arni kad man ipasums vel nebija zemesgramata es jau sledzu ligumus jo zeme man bija lietosana lidz bridim kamer izpirku, otrkart kurs tur piemineja parskatu to itka nelimitetajiem nevajag iznemot ja taisa dzinejmedibas uz zakiem vai lapsam, treskart ierocu likums atlauj ieroci islaicigi glabat ari citur tikai glabasanai jaatbilst likuma noteiktajam normam seifs utt., jo dzivot es varu viena Latvijas mala, bet medit otra, ko tad man ja neesmu majas pec deklaretas dzivesvietas ierocis rokas jatur... Ja kadam ipasuma ir dikis un saimnieks man tur labprat atlauj piles saut man nav vajadzigs nekads iecirknis un ligumi, par medibam jainforme meznieciba iznemums ir publiskas udens tilpnes kur vispar nevienam nekas nav jazino...!