Vadoties pēc Egila funktiera, es varu medīt nelimitētos visā Latvijā, jebkurā vietā.
Tas nekas, ka tā zeme nav zemesgrāmatā uz mana vārda, bet man varbūt , kaut kur, ir kāds nodomu protokoliņš, veikta pirma iemaksa 1 Lata apmērā, kaimiņu tante apsolījusi norakstīt, u.t.t. Skalot jau var.
Man pašam ir reģistrēts iecirknis pie mājām, 8 Ha.
Nelimitētos nemedīju, bet ir forša vieta kur rudenī zosis rauj pāri,
iet uz sēšanos Liepājas ezerā.
Piesaki un medī.
Vai tad tik grūti sakārtot papīrus, un arī miegs pa nakti saldāks, mierīgāks.
Un arī večiem vari teikt -
a vot man ir pašam savs iecirknis,
brauc rudenī ciemos uz zosīm.
Papīri tīri, un arī krāniņš pašam šķiet garāks. :D :D :D
Tas privātīpašums nav zemesgrāmatā, pat uzmērīts vēl nav!
Dizgalvja kungs kaut ko lej, vai arī tie (viņu apciemojušie) VP un VMD pārbaudītāji ir bijuši pilnīgi cirvji.
1. saskaņā ar Civillikuma 993.pantu, īpašuma tiesības uz nekustamo īpašumu ir tikai ar TO brīdi, kad tas ir ierakstīts ZG.
2.Medību likuma 1.panta devītā daļā ir pateikts skaidri un nepārprotami: "šajā likumā un medības reglamentējošajos normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā." Noteiktā kārtība ir tāda, ka vispirms reģistrējam iecirkni; piesakam medības; lukturus un citas ietaises NEizmantojam. U.tml.
3.medību ieročiem tiek izsniegta GLABĀŠANAS atļauja. Piekrītu daļā par to, ka dzīvesvietas patiešām var būt vairākas un tātad, glabāt to var vairākās. Taču lietot to drīkst tikai un vienīgi 2(3) gadījumos: 1.treniņšaušana tam īpaši paredzētās vietās; 2.medībās,saskaņā ar medības reglamentējošiem normatīvajiem aktiem (skat. punktu 1. un 2. - tie šajā gadījumā ir pārkāpti) un (3) - pašaizsardzības nolūkos, taču tādā gadījumā pēc katra šāviena, pat pa uzbrūkošu vāveri, ir jāizsauc VP.
Jebkura cita rīcība ir prettiesiska.
Tātad, aicinu neņemt nopietni dažādos prātotājos, kas ir izdomājuši, ka nekur nereģistrētā (un pat neuzmērītā, tātad, pat 100% nezinot gabala robežas) zemes gabalā var rīkoties pilnīgā patvaļā.
Tiesiskais ceļš ir - (ZG ierakstīts īpašums), reģistrēts medību iecirknis, medību pieteikšana un medīšana uz vella paraušanu...
Aprīkojums: H&K 2000 SLB (30-06), Savage (223), IŽ 57
Suņi: Krievu Eiropas laika- Bārts, Latvijas Dzinējsuns Dārts Veiders
Medību trofejas: 93
21.11.2010. 22:21
Buskin parlasiju likumus un jaatzist ka Dizgalvja kungam tiri formali var izradities taisniba... Tacu jaatzist ka situacija nav tik viennozimiga un citi normativie akti prasa zinamu darbibu veiksanu lai medibas varetu tapt uzskatitas par likumigam. Es personigi sava meza mila miera labad esmu noregistrejis medibu iecirkni. Tas nemaisa un dod miera sajutu ari gadijumam ja kads velesies strauji mainit medibu likumu. Tapec tomer iesaku registret medibu iecirkni un tad var darit jebko - piemeram slegt sadarbibas ligumus ar medibu kolektiviem utt....
Aprīkojums: H&K 2000 SLB (30-06), Savage (223), IŽ 57
Suņi: Krievu Eiropas laika- Bārts, Latvijas Dzinējsuns Dārts Veiders
Medību trofejas: 93
21.11.2010. 20:39
Varu kludities (bus japarbauda) bet kadu laiku atpakal vismaz bija speka Norma kas atlava zemes ipasniekam laukos (skiet ka bija platibas minimums no kura tas bija speka) vareja atrasties sava ipasuma ar saliktu medibu ieroci. Ja si Norma vel ir speka tad tas dod iemeslu oficiali vazaties ar stobru, bet ja tevi pakers ar jesku roka tad bus sape!
Atļaušos ielikt vienu citātu no Egila Dižgalvja kunga vēstules, lai visiem taptu skaidrs, kādēļ viņš var tur medīt:
Ar to arī VISS ir pateikts. :)
Tas nekas, ka tā zeme nav zemesgrāmatā uz mana vārda, bet man varbūt , kaut kur, ir kāds nodomu protokoliņš, veikta pirma iemaksa 1 Lata apmērā, kaimiņu tante apsolījusi norakstīt, u.t.t. Skalot jau var.
Man pašam ir reģistrēts iecirknis pie mājām, 8 Ha.
Nelimitētos nemedīju, bet ir forša vieta kur rudenī zosis rauj pāri,
iet uz sēšanos Liepājas ezerā.
Piesaki un medī.
Vai tad tik grūti sakārtot papīrus, un arī miegs pa nakti saldāks, mierīgāks.
Un arī večiem vari teikt -
a vot man ir pašam savs iecirknis,
brauc rudenī ciemos uz zosīm.
Papīri tīri, un arī krāniņš pašam šķiet garāks. :D :D :D
Dizgalvja kungs kaut ko lej, vai arī tie (viņu apciemojušie) VP un VMD pārbaudītāji ir bijuši pilnīgi cirvji.
1. saskaņā ar Civillikuma 993.pantu, īpašuma tiesības uz nekustamo īpašumu ir tikai ar TO brīdi, kad tas ir ierakstīts ZG.
2.Medību likuma 1.panta devītā daļā ir pateikts skaidri un nepārprotami: "šajā likumā un medības reglamentējošajos normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā." Noteiktā kārtība ir tāda, ka vispirms reģistrējam iecirkni; piesakam medības; lukturus un citas ietaises NEizmantojam. U.tml.
3.medību ieročiem tiek izsniegta GLABĀŠANAS atļauja. Piekrītu daļā par to, ka dzīvesvietas patiešām var būt vairākas un tātad, glabāt to var vairākās. Taču lietot to drīkst tikai un vienīgi 2(3) gadījumos: 1.treniņšaušana tam īpaši paredzētās vietās; 2.medībās,saskaņā ar medības reglamentējošiem normatīvajiem aktiem (skat. punktu 1. un 2. - tie šajā gadījumā ir pārkāpti) un (3) - pašaizsardzības nolūkos, taču tādā gadījumā pēc katra šāviena, pat pa uzbrūkošu vāveri, ir jāizsauc VP.
Jebkura cita rīcība ir prettiesiska.
Tātad, aicinu neņemt nopietni dažādos prātotājos, kas ir izdomājuši, ka nekur nereģistrētā (un pat neuzmērītā, tātad, pat 100% nezinot gabala robežas) zemes gabalā var rīkoties pilnīgā patvaļā.
Tiesiskais ceļš ir - (ZG ierakstīts īpašums), reģistrēts medību iecirknis, medību pieteikšana un medīšana uz vella paraušanu...