Šodien vārdadienu svin Monvīds, Egita, Emīls, rītdien - Ludmila, Laimdots, Laimiņš
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - MMD kauss

Informācija

Šajā diskusijā piedalās 40 lietotāji. Komentāru skaits 10. Pēdējais viedoklis 03.06.2019. 08:37
Ar medībām saistītās tēmasSacensības

Intars
Intars
Pēdējo reizi manīts 2024-10-25 18:38
Lietotāja statuss: Eksperts
Mednieku organizācija: Rīts
Atrašanās vieta: Nagļi
Medību stāžs: No 2001
Aprīkojums: Blaser F3, Blaser R8 GRS+Kahles 624i, Keppeler Benchrest 6,5x47+Nightforce 15-55/52
Medību trofejas: 2
10.06.2015. 21:30
Īstenībā Blaserim R8 ar 22 mm stobru un GRS laidi - ir ļoti labs balanss un svars. Gandrīz ideāls priekš šaušanas no rokas/štoka MMD kausos.
Žēl, ka to sanāk konstatēt tikai pēc MMD mačiem... dabūju tikai 2 dienas pirms mačiem un nesanāca laiks notestēt. Pēdējās dienās pašaudījos - vienkārši super !
A tā - šāvu ar 10 kg smagu plinti ... un nekā - tikai 88 punkti un fināls garām.
p.s.
Labi, ka Kecs neatbrauca...:))
Slēpts
11.06.2015. 10:02
A tā - šāvu ar 10 kg smagu plinti

MMD īstie mednieku mači:)
Laikam jāierosina organizātoriem- tomēr nodalīt sportistus no medniekiem parastajiem.
Nu pasakiet- kā lai pārliecinu sava kolektīva večus braukt pārliecināties par savām spējām, ja bildēs Gludajiem puskilogramu svaru bumbas galā, vai vītnēs vīri ar kosmosa iekarotāju ieročiem bliež?
Un tieši mednieku izglītošans dēļ būt ļoti svarīgi arī atzīmēt pirmās sērijas rezultātus, jo cik pats esmu izbaudījis ar normālu medību optiku- 10 kārtīgu palielinājumu- nu nekādi nevar redzēt trāpijumus pat 100 metros- kur nu vēl 200.
Bet vajag- lai vīri saprastu- ja papīrā ir tikai 5 trāpījumi- vai tie ir no ŗokas 100 metros vai no normāla atbalsta 200 metros. tagad vīri paliek nezinot.
Slēpts
11.06.2015. 10:13
kosmosa ierocis jau varbūt šoto palīdz, bet pa lielam ir paša darbs. Nu nav tas 10nieks tik maziņš, lai ar medību plinti tur nevarētu trāpīt.
Slēpts
11.06.2015. 10:24
Nu nav tas 10nieks tik maziņš, lai ar medību plinti tur nevarētu trāpīt.

Zini, man gan liekas ka zināmam procentam dalībnieku tomēr tie ieroči ir tādi kādi ir un ne visi tehniski spēj salasīt 50/50, te es domāju tieši tehnisko grupas blīvumu. Es pats, piemēram, šogad aizbraucu, pirms kausiem uzšaujot 100m lai pārliecinātos ka optika nav šķība - 5 lodes 9cm, un tas ar diviem smilšu maisiem - tā ka "medību plintei" jābūt arī labai lai tā varētu tos desmitniekus slānīt. Būsim reāli, ja jau viss būtu tik vienkārši, tad jau tas tabulas lejasgals nebūtu tik garš.
Bet tā - ja ir nauda, laiks, vieta un gribēšana, mūsdienu informācijas laikmetā un kad visu visur var nopirkt, var topā būt gada laikā. Sākot pilnīgi no nulles. Jautājums, cik mēs katrs ieguldam savā hobijā un cik nopietni to uztveram. Un sākt dalīt vēl pa klasēm "mednieks parastais" pret "kosmosa džedajs" - nu tas taču būtu absurds, kas noteiks to slieksni?
Slēpts
11.06.2015. 10:38
tas ir cik labai? man jau liekas, ka pat ar tiem "budžeta" komplektiem, piemeklējot munīcju var mierīgi sašaut 10nieku
Slēpts
11.06.2015. 10:44
Un sākt dalīt vēl pa klasēm "mednieks parastais" pret "kosmosa džedajs" - nu tas taču būtu absurds, kas noteiks to slieksni?

Ja grib- sadalīt var.
Jeep bezceļa pasākumo sir divas klases- tautas un kaujas rati.
tike noteikti trīs papildinājumi, kas uzlabo Jeep caurgājību- Lifts, Dubļu riepas , Vinča.
Ja auto ir 2 no 3 uzlabojumiem- tātad kaujas rati.
Piemēram gludajiem iespejamie uzlabojumi- svaru bumba vai optika- ja ir viens- mednieks parastais - ja abi -tad sportists:)
Viss- elementāri un demokrātiski.
Un kā vīri sūdzējās- ja jau būtu 10 nieks tad jau redzētu, bet tā kā trāpa melnajā, tad reāli šauj uz dullo.
Un tā nošauj vienu gadu un tā atbrauc uz nākamo:)
Slēpts
11.06.2015. 10:50
Girt- gan nedzirdēju, ka Tu būtu šos kausus uzvarējis:)
Laikam jau tos 10 niekus nesašāvi:) lai gan liekas ka vari:)
Nu nav tas 10nieks tik maziņš, lai ar medību plinti tur nevarētu trāpīt.

ar tiem "budžeta" komplektiem, piemeklējot munīcju var mierīgi sašaut 10nieku

Un man šķiet Intara 99/100 pagājušo gadu ir ļoti rets gadījums
Slēpts
11.06.2015. 10:53
10nieku sašaut no galda 100m īzī:D tur jau tā lieta, ka plinte var, bet es pats nevaru un tur nav nekāda sakara ar kosmosu
Slēpts
11.06.2015. 10:58
tas ir cik labai? man jau liekas, ka pat ar tiem "budžeta" komplektiem, piemeklējot munīcju var mierīgi sašaut 10nieku

Man ir budžeta plintīte tikka ar tievo stobru, diemžēl resurss iet uz beigām un tamdēļ kaut kas lido tikai epizodiski un ar lielu piepūli. Kā jau teicu, šogad aizbraucu ar grupu uz simtu (9cm) kādas citi varbūt lasa 300-400 metros, un nedomāju ka esmu vienīgais tāds duraks, kam ir tehniskas ķibeles vai plinte vienkārši nespēj vairāk. Bet nu par fināliem īpaši nesapņoju jo skaidri zināms ka tur netikt lai kā di**u plēstu ;) Vismaz ne ar šo komplektu, ar ko šauju.
Ivar, viss jau būtu jauki, kritērijus noteikti var izdomāt un nomērīt, bet vai kāds tam vēlēsies tērēt laiku? Nolikumā taču rakstīts, cienīsim cits citu un viss ir ugunslīnijas tiesnešu pārziņā. Bet paskatoties dabā - tik daudz nosalušu cilvēku jūnija saulē kam vajag biezo ādas pufaiku... :D
Kaspars
Kaspars
Pēdējo reizi manīts 2025-05-09 16:57
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Atrašanās vieta: Jēkabpils nov.
Medību stāžs: No 28.09.2006
Aprīkojums: Titan 6 .308 win., MC-21-12
Medību trofejas: 12
11.06.2015. 11:02
Jādala 2ās grupās "mednieki parastie" un "sportisti", ja sportisti var startēt tikai sportistu grupā tad mednieks parastais drīkst izvēlēties kurā grupā startēt, lai pārējiem medniekiem parastajiem netraucētu iegūt veicinājuma balvu. Es nekāds baigais sportists neesmu bet ņaudēt netaisos par to ka redz pārējie mani apšauj, jo man uz bises nav optikas vai atsvara. Ar savu MC-21-12 esmu šāvis treniņos 70+ punktus, sacensībās labākais ir 68, 60+ punkti ir kopumā 3x bijuši, tā ka jādabū sākumā stabilitāte un maksimums no esošā ieroča arā un tad domās kā pakāpties uz nākamo stāvu.