Attiecībā par pēdējiem komentāriem - var teikt, ka no viena grāvja otrā. Protams, ir jau arī vietām daļa taisnības - abiem.
Par grupām - pēc būtības visas aktuālās un mazāk aktuālas lietas jau ir minētas, tas nozīmē, ka jāsāk rīkoties.
Tas Dzintaram!!!
Labs mednieks ir laikam tāds:
1)uz medībām atbrauc ar pilnīgi jaunu Hilux;
2)no futlāra izņem Blaser R93 Super Exclusive kam virsū uzmontēta Swarovski Optik Z6i 5-30x50 P BT L 4A-I;
3)un protams mugurā viņam ir uzvilkts kaut kas no pēdējās Versace kolekcijas.
Man jau liekas, ka šitie baltrocīši neko citu nemāk kā tikai apstāties uz numura un izšaut. Lenkšana, dīrāšana un medījuma izvilkšana no masta ir zem JŪSU goda.
Speciāli Runta kungam,mednieka ētika aicina arī būt atklātam un neslēpties< ar to es domāju profilu kurš redzams,mežmaliņa,dvorterjers,normāls>,medniekam nav jāizskatās kā krievu partizānim 1943 gadā.Piemērs kas gan nav nekas konkrēts,bet gan saliktenis no novērojumiem.Paģirains ģīmis ar maisiem zem acīm,nedēļu audzēti bārdas rugāji,gumijnieki tikko no kūts,tādas pašas bikses,mugurā eļļaina pufaika vai zilsarkana darba jaka.Plecā stipri aprūsējusi ižene ar ieplīsušu laidi,uz vēdera noskretusi dermantīna patrosoma un nevienas ložu patronas.Galējo punktu pieliek smārds,vai tā salikums,paģiru dvinga,sīpoli vai ķiploki,kūts un nedēļu svīdis un nemazgāts cilvēks.Vai patīk,laikam jau nē,tādēļ iet runa par mednieka ētiku.
Mednieku organizācija: Latvijas Mednieku savienība
Atrašanās vieta: Vidzeme
Medību stāžs: no 1989
Aprīkojums: TOZ, ZOLI, Titan, Sauer
21.12.2010. 10:21
Varbūt uz "lielo un sasāpējušo" jautājumu fona šis liksies pavisam maziņš, bet tomēr - būtu vērts padomāt un pastrādāt pie jaunatnes izglītošanas programmas, pameklēt finansējumu un veidus kā organizēt nometnes un kā iekļaut skolas Dabasmācības programmā kaut 2 teikumus par medībām. Padomju laikā bija militārā mācība, kas katram mednieka dēlam/meitai deva iespēju realizēt savu interesi par ieročiem, iemācīja šaut un ar tiem apieties, bet tagad ir iestājies zināms vakuums. Jaunatnes izglītošana ir viens no ilgtermiņa vīzijas stūrakmeņiem un pēc sporta kluba pieredzes varu teikt, ka labi iedarbojas uz dažādiem funkcionāriem un atbildīgajām institūcijām.
Vēl par lapsām. 200m no apdzīvotām vietām nedrīkst šaut , bet vajag.
Saucat mani, kā gribat, bet nu es nevaru atrast, kur ir minēti tie 200m no apdzīvotām vietām... 200m no apdzīvotām vietām klaiņojoši suņi, 200m uz dzinēju pusi, 150m uz ūdens pa putniem... tas viss ir. Ja kāds man paskaidros šo te par 200m, būšu tiešām pateicīgs.
Vot vot kārtīgs saimnieks, riktīgs puika, viņš pirkstu uz pirksta neuzzsitīs, tikai bļaus ja kāds lops ko apēdīs, vēl puse no tiem īpašniekiem nemaz pēc papīriem nebūs riktīgie īpašnieki! murgs.
Nepiekrītu, ka zemniekam/zemes īpašniekam būtu kaut kas , kaut kur jāiet pieteikties vai atteikties.
Tas ir viņa īpašums un, ja kādam ir vēlme kaut ko darīt svešā īpašumā, tad būs vien pašam jāiet pie saimnieka runāt.
Izlasīju Dzintara Grauduža domu gājienu, zinat un palikā at sirdi debīli, vai lielums vairumam te esošo vīru, pēc tā gaļas gabala nebūtu lētāk uz tirgu aiziet??? Var jau apelēt pie ētikas un tradīcijām, bet nu ne tādā mērā - vai kāds ir paskatījies vidējā mednieka tēlu, te pat mūs galerījās nu sorri nevienam nav veļas striķis un neviens nav bildēs redzams kails???? Katram ir savs un mednieku noteikumiem atbilstoš aprīkojums - diemžēl tāds kādu šisdienas ekonmiskā situācija atļauj! Diemžēl! Varbūt es neesmu no tās orbītas, jeb varbūt mums tie domu lidojumi dažādi. Laikam tā neveiksmīgi te iestaigājis, vispār tā dīvaini, paskatos profilos, kur atrašanās vietas un zinat, baigi daudz atšķirību par primārajām darbu lietām, tieši Rīgas puišiem, kāpēc gan tāaa????? Paliek aktuāls jautājums?
1.iecirkņu robežas,nosaka kontrolējošā institūcija + nepieciešamības gadijumos vienojas kolektīvi rakstveidā.
2. Medību suņi,var jau pieļaut bezšķirnes,tik ar piebildi ka savā kolektīvā un ja kāds nošauj par kranci,tad jāsamierinās ar pastāvošajiem likumiem.....
3. Meža cūku un bebru medības ar mākslīgo apgaismojumu.
Par grupām - pēc būtības visas aktuālās un mazāk aktuālas lietas jau ir minētas, tas nozīmē, ka jāsāk rīkoties.
Labs mednieks ir laikam tāds:
1)uz medībām atbrauc ar pilnīgi jaunu Hilux;
2)no futlāra izņem Blaser R93 Super Exclusive kam virsū uzmontēta Swarovski Optik Z6i 5-30x50 P BT L 4A-I;
3)un protams mugurā viņam ir uzvilkts kaut kas no pēdējās Versace kolekcijas.
Man jau liekas, ka šitie baltrocīši neko citu nemāk kā tikai apstāties uz numura un izšaut. Lenkšana, dīrāšana un medījuma izvilkšana no masta ir zem JŪSU goda.
Saucat mani, kā gribat, bet nu es nevaru atrast, kur ir minēti tie 200m no apdzīvotām vietām... 200m no apdzīvotām vietām klaiņojoši suņi, 200m uz dzinēju pusi, 150m uz ūdens pa putniem... tas viss ir. Ja kāds man paskaidros šo te par 200m, būšu tiešām pateicīgs.
Tas ir viņa īpašums un, ja kādam ir vēlme kaut ko darīt svešā īpašumā, tad būs vien pašam jāiet pie saimnieka runāt.
2. Medību suņi,var jau pieļaut bezšķirnes,tik ar piebildi ka savā kolektīvā un ja kāds nošauj par kranci,tad jāsamierinās ar pastāvošajiem likumiem.....
3. Meža cūku un bebru medības ar mākslīgo apgaismojumu.