Pilnīgi piekrītu Kārlim! Kas zin cik tas lopiņš lielas vai mazas sāpes jūt pie šaviena ar loku un šāviena ar šaujamo? Ar šaujamo arii bieži ir kad aizskrien (pie laba trāpījuma) vēl 100m un tad tik izdziest.... tāpēc nepamatoti ir teikt ka lode ir labāka par būltas uzgali, vai otrādi! Tie uzgaļi arī ir dažādi, un rotējot būltas uzgalis rada lielākus bojājumus iekšējiem orgāniem nekā lode, bet kā jau iepriekš te ir minēts, arī es neēsmu anatomijas un fizioloģijas specs, lai 100% kautko te apgalvotu....
Aprīkojums: TIKKA T3 308.;TOZ-16 22LR; Browning BAR Zenith 30-06.+ Zeiss Victory V8 2,8-20x56, Иж-56-3 22/28 + Burris Eliminator III 3-12x44. Mitsubishi L200
Suņi: LV dzinējs,suns
Medību trofejas: 6
17.01.2011. 15:03
ciešanas? nāve!? - pat pēc šāviena galvā dzīvnieks ir nāves mokās- lielas atšķirības nav. Bieži pirms nāves iestājas hipovolēmiskais šoks + sāpju šoks = tad dzīvnieks ir kļuvis par miesas gabalu un nomirst... Ar loku tas tiek panākts tieši tādā pašā veidā. Svarīgākais ir precīzi tēmēts šāviens.
Artūr,mēs šeit nespriežam par karabīnes vai bises šaušanas distancēm.Bet iet runa par ieroča kurš pēc manām domām nodara dzīvniekam lielākas ciešanas APZINĀTU legalizēšanu TIKAI lai palielinātu savu "EGO".Ja tas cilvēks ietu medīt ar loku tikai tapēc ka viņam gribas ēst un karabīni viņš nevar atļauties,es neiebilstu.Ceru ka domu saprati.
Uģi, Bet ja kāds grib būt tas tavs LV IDIOTS, kāpēc viņam to aizliegt :D ? skādi viņš tāpat nekādu neizdarīs....drīzāk tādam idiotam iedot karabīni un viņš tev izdarīs 10x lielāku skādi nekā ar loku.
Armand tu saki... ja mēs atņemam dzīvību tad vismaz daram to ar cieņu pret medījamo dzīvnieku.... karabīnes šāviens 150m attālumā ir cieņa? diskutabli... Ja tavā sapratnē ar cieņu jāatņem dzīvība tam zvēriņam, tad jau dzīšanas medības būtu vispār aizliedzamas, jo tur bieži gadās kad zvērs tiek saskrāpēts u.t.t.
P.S. Neesmu pret medībām izmantojot karabīni :) pašam ir, lietoju un viss OK!:D
Uģi, noskaties sižetu, tad pats dzirdēsi, cik un kā jau piemests, kas, ko, kam varētu atstāt. + vēl priekš mūsu bālēliņiem, inventārs, kursi, apliecības, regulārie trēniņi, pavadonis nu tas normāli, tagad jau visur tā, nekas tur izbrīnu neradīja! Pie visa tā, ja tā lieta tāda aizietu, tad varētu sākt brēk par nevienlīdzību un arī visus mūs, gan gludos, gan spicos lietotājus zem parelālas idejas pavilkt! Honorārs bieži dara brīnumus!
Savukārt patikās frāzes par krutumu un idiotismu - tur es Tev piekrītu, man arī tā škiet.
es tomēr esmu audzināts nedomāt tikai par sevi un jā esmu mednieks,bet nekad man nav paticis nogalināt,ja mēs atņemam dzīvību tad vismaz daram to ar cieņu pret medījamo dzīvnieku un nevis sava prieka pēc
žetons par šiem vārdiem...
Tie kas te par to biznesu! Pasakiet kur te būs bizness? Man gribās zināt kā tad ar loks pelnīs vairāk par vītni vai gludo? Un runājot par LV skaudību - tik pat var pateikt par LV IDIOTISMU - ja anglis šauj ar loku tad es ar gribu - jo tas ir "kruti" un es esmu "krutaks" jo man ir loks
Tad jau arī varbūt sākam rakt mežā bedres un iekšā likt durkļus tā arī kādreiz medīja!
Artūr,man personīgi nemainīsies nekas tuvākajā perspektīvā,bet es tomēr esmu audzināts nedomāt tikai par sevi un jā esmu mednieks,bet nekad man nav paticis nogalināt,ja mēs atņemam dzīvību tad vismaz daram to ar cieņu pret medījamo dzīvnieku un nevis sava prieka pēc.Tad es stipri labāk izprotu to lauku cilvēku kurš ar savu salmos noslēpto plinti aiziet paņem buku lai pabarotu sevi un ģimeni,nekā indivīdu grupu kuri skraida pa mežu ar loku lai paceltu tikai savu "Es".Un vēl viena iespējams muļķība J.Kļaviņa teiktajā "ar šoku nemirst" ko viņš pieminēja sakarā ar loka un šaujamieroča salīdzināšanu.Pavirši kautvai palasot informāciju par hidrostatisko šoku var izlasīt ka trieciena radītais šoks atslēdz CNS(centrālo nervu sistēmu)kā rezultātā iestājas nāve.Pēc J.Kļaviņa kunga teiktā tā viss nebūs,nāve jebkurā gadījumā iestājas noasiņojot :),lai nu tā būtu neesmu anatomija un fizioloģijas zinātnieks lai 100% apgalvotu.
Gaidīju tādu atbildi :D
Domā ar šaujamieroci ir savādāk!!!!????'
Ar loku tu pa sezonu aktīvi medījot šaviena attālumā tiksi labi ja 5 dzīvniekiem, bet ar karabīni tu medījot varēsi salasīt 20-30 dzīvniekus( un vēl iespējams 5 saskrāpēsi..), kur tad te būs tie desmit ziloņi, kas aizskries ar bultu pakaļā!?
Raivi, paprovē vasarā pielīst tam pašam buciņam uz 15-20m, nevis ar spico pa 150m... sajutīsi atšķirību! Nomedījot buciņu ar pieiešanu uz 20m ir daudz lielāka bauda, nekā pa 70m ar spico - tas ir fakts.
Artūr!
Ir viena būtiska nianse - neveiksmīgu medību video neviens nepievieno. Tur jau tā lieta, ka pārādās tikai tas, cik redz veiksmīgi ziloni ar loku/arbaletu nošāvu, bet neparāda, ka desmit ziloņi ar bultu pakaļā aizmuka, piecus nēģerus nomušīja un beigās ar lielkalibriem tika nogāzti!
PRET loku medībām visā Latvijas teritorijā.
Visu cieņu kungi, bet tā man liekas tāda stagnātiķu un skauģu domāšana...
Jāni Rubuli, es naudu ar komercmedībām nepelnu, bet man nav žēl ka kāds to dara, atsķiribā no jums... īsts latvietis....
Padomājiet no valstiskā viedokļa, šādas komercmedības ir ļoti izdevīgas, tiek nodarbināts vietējais spēks un nauda ieplūst te pat LATVIJĀ, nevis aizplūst prom...
A.Liepiņa kungam. Visu cieņu jums, bet tas stagnātisms ir jāmet pie malas... laiki mainās! Visā plašajā pasaulē medī ar loku gan lielus gan mazus zvērus! Pa tām mocībām pilnīgas muļķības ieejiet tādā amerikāņu saitā huntingfootage.com- te ir pilns ar video kur amerikiņi medī ar loku gan lielus gan mazus zvērus. Un galu galā, kas mainīsies jums, ja atļaus medīt ar loku, neviens tak jums nespiedīs medīt ar viņu....
P.S. Man pašam nav doma medīt ar loku vismaz pagaidām, bet zinu ka pēc gadiem 10-15, kad medības ar ieroci būs izbaudītas no A līdz Z, tad varētu rasties kārdinājums, tam buciņam dzīties pakaļ visu vasaru ar loku rokās! Saprotu to veču gandarījumu, kad tu nomedī zvēru ar cīņai līdzvērtīgāku ieroci! Atvainojos, ja kādu aivainoju, nebija tas mans mērķis! Šaujat garām!
Armand tu saki... ja mēs atņemam dzīvību tad vismaz daram to ar cieņu pret medījamo dzīvnieku.... karabīnes šāviens 150m attālumā ir cieņa? diskutabli... Ja tavā sapratnē ar cieņu jāatņem dzīvība tam zvēriņam, tad jau dzīšanas medības būtu vispār aizliedzamas, jo tur bieži gadās kad zvērs tiek saskrāpēts u.t.t.
P.S. Neesmu pret medībām izmantojot karabīni :) pašam ir, lietoju un viss OK!:D
Savukārt patikās frāzes par krutumu un idiotismu - tur es Tev piekrītu, man arī tā škiet.
žetons par šiem vārdiem...
Tie kas te par to biznesu! Pasakiet kur te būs bizness? Man gribās zināt kā tad ar loks pelnīs vairāk par vītni vai gludo? Un runājot par LV skaudību - tik pat var pateikt par LV IDIOTISMU - ja anglis šauj ar loku tad es ar gribu - jo tas ir "kruti" un es esmu "krutaks" jo man ir loks
Tad jau arī varbūt sākam rakt mežā bedres un iekšā likt durkļus tā arī kādreiz medīja!
Domā ar šaujamieroci ir savādāk!!!!????'
Ar loku tu pa sezonu aktīvi medījot šaviena attālumā tiksi labi ja 5 dzīvniekiem, bet ar karabīni tu medījot varēsi salasīt 20-30 dzīvniekus( un vēl iespējams 5 saskrāpēsi..), kur tad te būs tie desmit ziloņi, kas aizskries ar bultu pakaļā!?
Raivi, paprovē vasarā pielīst tam pašam buciņam uz 15-20m, nevis ar spico pa 150m... sajutīsi atšķirību! Nomedījot buciņu ar pieiešanu uz 20m ir daudz lielāka bauda, nekā pa 70m ar spico - tas ir fakts.
Ir viena būtiska nianse - neveiksmīgu medību video neviens nepievieno. Tur jau tā lieta, ka pārādās tikai tas, cik redz veiksmīgi ziloni ar loku/arbaletu nošāvu, bet neparāda, ka desmit ziloņi ar bultu pakaļā aizmuka, piecus nēģerus nomušīja un beigās ar lielkalibriem tika nogāzti!
PRET loku medībām visā Latvijas teritorijā.
Jāni Rubuli, es naudu ar komercmedībām nepelnu, bet man nav žēl ka kāds to dara, atsķiribā no jums... īsts latvietis....
Padomājiet no valstiskā viedokļa, šādas komercmedības ir ļoti izdevīgas, tiek nodarbināts vietējais spēks un nauda ieplūst te pat LATVIJĀ, nevis aizplūst prom...
A.Liepiņa kungam. Visu cieņu jums, bet tas stagnātisms ir jāmet pie malas... laiki mainās! Visā plašajā pasaulē medī ar loku gan lielus gan mazus zvērus! Pa tām mocībām pilnīgas muļķības ieejiet tādā amerikāņu saitā huntingfootage.com- te ir pilns ar video kur amerikiņi medī ar loku gan lielus gan mazus zvērus. Un galu galā, kas mainīsies jums, ja atļaus medīt ar loku, neviens tak jums nespiedīs medīt ar viņu....
P.S. Man pašam nav doma medīt ar loku vismaz pagaidām, bet zinu ka pēc gadiem 10-15, kad medības ar ieroci būs izbaudītas no A līdz Z, tad varētu rasties kārdinājums, tam buciņam dzīties pakaļ visu vasaru ar loku rokās! Saprotu to veču gandarījumu, kad tu nomedī zvēru ar cīņai līdzvērtīgāku ieroci! Atvainojos, ja kādu aivainoju, nebija tas mans mērķis! Šaujat garām!