Šodien vārdadienu svin Dzintara, Dzintars, Dzintra, rītdien - Persijs, Vaida, Klaudija
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - bebru aktiviāte,šaja siltajā laikā

Informācija

Šajā diskusijā piedalās 28 lietotāji. Komentāru skaits 10. Pēdējais viedoklis 23.04.2011. 06:44

Marians
Marians
Pēdējo reizi manīts 2013-12-05 16:37
Lietotāja statuss: Nopietnais vērotājs
21.03.2011. 09:13
Kopskats!
Marians
Slēpts
26.03.2011. 13:39
Es priekš šitiem miskastniekiem paņēmu 22Lr lai nav ar 308 jašauj.Pirmkārt nav ko savākt,otrkārt pārāk dārgs prieks.Tad labāk iet ar gludo!
Edgars
Edgars
Pēdējo reizi manīts 2022-06-14 14:15
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Atrašanās vieta: Kaut kur Latgalē
Medību stāžs: Kas to jau zin cik tā stāža :)
Aprīkojums: Kaut kādi dzelži ir!!!
Suņi: Kaut kad būs!!!
Medību trofejas: 17
28.03.2011. 15:09
Vēl Guntar jāpiebilst, ka no 22lr lodes bebrs var teikt neslīkts 99%. Bet no 308 vai 30 06 trāpot galvā, ne visu laiku bebruks atrodas peldus stāvoklī :(
Vispārībā 22 lr ļoti labi nodes sākot ar lapsām, ješkām, bebriem, līdz pat klainojošo suņu šaušanai. Šogad jaunu rekordu uzstādīju ar maseni apmēram 210m tika nomedīta lapsa. Pilnīgi pietika, bija beigta uz vietas. Lielāks kalibrs jau domāts lielākiem kustoņiem sākot ar bukiem.
Masenei ir tikai neliels mīnus, lai tālu šautu ir nepieciešams var teikt bezvejš, bet arī ar to var cīnīties, tikai atkal sākas matemātika ne tikai augšējās, bet arī malējās trajktorijas izskaitlošanā :)
Raitis
Raitis
Pēdējo reizi manīts 2014-05-24 20:41
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Atrašanās vieta: Starp Skrundu un Zemgali
Medību stāžs: Kopš šī gadsimta 1. gada
Aprīkojums: 2stobrene bez vītnes, 1stobrene bez vītnes un 1 stobrs ar vītni, saujiņa patronu. Nazīt's arī ir.
Suņi: Nav
28.03.2011. 15:26
Vakar man ar .22LR izgāja sekojoši - medību objektā atradu āliņģi, balti, svaigi grauzti kārkli arī tā kā bija, atlika gaidīšanas svētki. Nemīlīgs vējš zēģelē, buciņš no vēja puses pienāk par kādiem 70 soļiem, nolamā mani un aizlec savās gaitās. Visai strauji sāk krēslot, laiks vakara pasaciņai (pēc jaunā stila ap 20:55) kad dzirdu manā virzienā tuvojošas dobjas skaņas. Inženieris pametis savu mītni un zem ledus uzsisdams peld manā virzienā. Nostājies biju ap 2 - 5 m no āliņģa. Pēkšņi plānais ledus salūst un no ūdens parādās bebra galva. Blisinās uz mani. Piemetu pie pleca savu mazkalibrenīti, notēmēju un izšāvu. Vien redzēju ka lode ap 2cm pirms bebra galvas atsitās pret ūdeni un bebra kungs saprasdams, ka kaut kas tomēr nav lāga, ātri ienira un prom bija. Kur bija kļūda? Pavisam vienkārši - tuva distance, es pat teiktu ļoti tuva + taisna lodes lidojuma trajektorija + attālums starp stobra kanālu un tēmēšanas līniju ķīķerī (ap 4cm) paglāba bebru no viņa kažoka nonākšanas manā īpašumā. Secinājums - vai nu medību azartā jāatcerās par tiem 4cm un "jāņem" augstāk, vai arī jāmedī bebrus kā es to darīju agrāk, izmantojot 12. kalibra kāpnes ar attiecīgi pulkākām svina lodītēm. Katrā ziņā medības bija izdevušās, ja neskaita neveiksmīgo šāvienu, kad biju pie sava auto, tad zemu un ar pieklusinātām klaigām atgriezās gājputni - ap 30 zosu bars. Ne spalviņas vīri un sievas!
Edgars
Edgars
Pēdējo reizi manīts 2022-06-14 14:15
Atrašanās vieta: Kaut kur Latgalē
Medību stāžs: Kas to jau zin cik tā stāža :)
Aprīkojums: Kaut kādi dzelži ir!!!
Suņi: Kaut kad būs!!!
Medību trofejas: 17
28.03.2011. 15:37
Ne tu vien tā piedzīvoji, man ar reiz bija tāda situācija, tagad automatiski jau zinu cik kā jāpacel, tas ir jātēmē, lai trapītu vēlemajā mērkī.
Kā saka mūžu dzīvo mūžu mācies :)
Žanna
Žanna
Pēdējo reizi manīts 2023-11-02 23:18
Atrašanās vieta: Aizpute
Suņi: 3 jagdterjeri, taksis un Rietumsibīrijas laika
Medību trofejas: 27
30.03.2011. 20:31
Bijām sestdien aizbraukuši uz mūsu lielāko bebru plenčku, par kuru LVM raksta draudu vēstules. Viss sastindzis dziļā ledū un sniega kā Sibīrijā, nekādu aktivitāšu pēdu nemanījām.
Gājputni gan nāk kāsis pēc kāša!
Mārtiņš
Mārtiņš
Pēdējo reizi manīts 2024-08-04 13:05
Lietotāja statuss: Lietotājs
Atrašanās vieta: Valmiera
Medību stāžs: 10.12.2010.
Aprīkojums: Ir
Suņi: Latvijas dzinējs - Tere
Medību trofejas: 49
30.03.2011. 21:32
-1 bebru populācijai. ap pieciem manīju vienu graužam grāvmalā, bet šoreiz viņš līdz alai nepaspēja aizlīst.
Slēpts
31.03.2011. 07:03
Vakar aizgāju pasēdēt.Upe vel gandrīz visa ar ledu,ūdens tek virs ledus.Atradu tādu kā caurumu-paliku ar cerību ka tur būs.Rezultātā ap 20.00 pēkšņi 1 parādijās.Šāviens-un viens bebrītis manā kontā.Pēc apmēram 20min parādijās vel viens-atkal šāviens un otrs bebrīts manā kontā.
Slēpts
Agnis
Agnis
Pēdējo reizi manīts 2022-08-10 12:43
Lietotāja statuss: Lietotājs
Medību trofejas: 3
02.04.2011. 22:38
Vēl par kādu "mežcirtēju" mazāk. Diezgan laipni pozēja kamerai.
[youtube::2iY1MVNTSXc]
Slēpts
03.04.2011. 20:18
Joku dienas bebrēns jeb sezonas atklāšana:
Nākošajā dienā nāca ārā lielāki, bet diemžēl ātri satumsa + liela straume = būtu tikai barība zivīm, bet tā jau nav smuki...
Slēpts