Vilni!
Neko sliktu neteikšu par 222 vai 223 kalibru, bet ir pārbaudīts uz bebriem, ka pēc šāviena tie ļoooti labi slīkst, tāpēc izvēlējos maseni. Citiem četrkājainiem sākot ar ješku un beidzot ar suņuku der ļoooti labi.
Es izvēlētos CZ ražotu ieroci, jo pašam īpašumā ir divi CZ stobri un esmu pilnībā apmierināts.
Pars Šauju ar RWS ekspansīvam virskaņas lodēm. Iet ļoti labi, ir ļoti precīzas, maza izkliede. Tās Viper lodes manejā masene nepieņem sākas izkliede 5 cm rādiusā uz 50m ,tāpēc arī atteicos no šīm patronām. Citam stobram gan der Viper lodes.
Par ieročiem neko neteikšu, jo kloķējamās masenes nav manā gaumē ,kaut gan tas sevidžs izskatās glītāks.Toties par munīciju gan gribētos kādu vārdiņu bilst.Uzskatu ,ka remington munīcija 22 lr kalibram ir nekvalitatīva jebkādā izpildījumā. Katrā paciņā ,kas ir izgājusi caur manu ieroci vidēji 2-3 patronas nesprāgst ar pirmo mēģinājumu.Vai tas būtu Ciklons, Vipers vai "Vasps" vai "Sneiks". Blīvumu jau turēja gan ,bet ko līdz blīvums ,ja atbildīgā momentā šāviena vietā ir KLIK! Man patīk Lapua vai Dinamit Nobel arī RWS nav ne vainas.Sīkmedījumam distancē līdz 50 metriem pietiek atliektiem galiem.Tālāk ,lai šauj tie kam patīk pļāpāt par pūstošu gaļu un smirdīgiem krūmiem.
ir tāds usa portāls rimfirecentral.com - tur ļoti daudz tēmu un bazara par un ap mazkalibrenēm (liekas ka lielākais pasaulē šajā tēmā). un visi tur ir sajūsmā par CZ 452, precizitāte vislabakā no netūnētiem šaujamajiem un tur ir milzīgas sadaļas (lielākas kā viss šis kopā) par visām mazkalibrenēm, kādas vien var būt. USA visi Sevidži, Marlini, Remingtoni un citi vietējie ir x2 lētāki par CZ452 un tāpat viņiem nav jautājumu ko izvēlēties (ja nu vienīgi maks spiež), CZ pat to jūtot vairākas reizies ir cenu cēlis un cz 452 tur ir nedaudz lētāks par Ansutz un tāpat visi pērk un slavē. vienīgais CZ 452 mīnuss, kas tur ir arī tūkstošiem reižu apcilāts ir cietais, smagais, nejūtīgais gailis. mums CZ 452 ir tik nedaudz dārgāks par USA konkurentiem, bet mums šie usa brendi ir populārāki un pozitīvāki par CZ...
ja ņemsi CZ 452 - "garām neaizšausi", tik vienīgi pašam jāizdomā vai vajag smagos variantus ar ap 3,3 kg (ar 50 cm resnajiem stobriem - vienalga kādam ražotājam) vai parastos 2,5kg variantus un galvenais - ir jāapjēdz, kas īsti ir .22lr un kāds ir viņa limits, jo nereti tautās visādi brīnumstāsti saklausīti, kas ir ne tikai pamatīgi pārspīlēti, bet sajūta ka tos pats Minhauzens vēl sadomājis
Ļoti daudz ūdeņu jau ir aiztecējis, man šo tēmu paceļot, un paldies par senajiem komentāriem, bet tomēr...atskaitīšos par pirkumu un padalīšos savos priekos ar Jums. Šodien esmu saņēmis sevis pasūtīto ieroci (CZ 455 Thumbholr Grey 22 lr) un sesdien došos pašaut pa papīru, tad būs jau konkrētāks priekštats, kā iet!
Šodien pie pirmās iespējas biju šautuvē pašaut pa papīrū. Jāatzīst, kad esmu ļoti patīkami pārsteikts par CZ 455. Mēlītes nospiedienu varu pielīdzināt savam Sauer 202, nejutu, ka ir stingrāks, likās mats matā (varbūt tā jušana ir katram savādāka, varbūt!). Tā kā šo ieroci iegādājos treniņiem dēļ lētākas munīcijas, liekas, ka tas ir svarīgi. Pievienošu bildi ar savu labāko 5 šāvienu grupu. Nesaku, ka tas ir ļoti labi vai izcili, jo apzinos, ka neesmu no tiem prcīzākajiem puišiem un ir ļoti daudz kur tenēties šajā lietā un augt. Šajā ziņā liekas, ka ierocis ir precīzāks nekā šāvējs-es pats.
Paldies Romān Tev par ieteikumu! Bet vai nav liela starbība (centimetros) starp šim divām dažādām patronām un nevajag koriģēt optiku, kad tās maini? Bebram varbūt labāk ir CCI STINGER. Tās neesi mēģinājis, nemētā?
Neko sliktu neteikšu par 222 vai 223 kalibru, bet ir pārbaudīts uz bebriem, ka pēc šāviena tie ļoooti labi slīkst, tāpēc izvēlējos maseni. Citiem četrkājainiem sākot ar ješku un beidzot ar suņuku der ļoooti labi.
Es izvēlētos CZ ražotu ieroci, jo pašam īpašumā ir divi CZ stobri un esmu pilnībā apmierināts.
Pars Šauju ar RWS ekspansīvam virskaņas lodēm. Iet ļoti labi, ir ļoti precīzas, maza izkliede. Tās Viper lodes manejā masene nepieņem sākas izkliede 5 cm rādiusā uz 50m ,tāpēc arī atteicos no šīm patronām. Citam stobram gan der Viper lodes.
ja ņemsi CZ 452 - "garām neaizšausi", tik vienīgi pašam jāizdomā vai vajag smagos variantus ar ap 3,3 kg (ar 50 cm resnajiem stobriem - vienalga kādam ražotājam) vai parastos 2,5kg variantus un galvenais - ir jāapjēdz, kas īsti ir .22lr un kāds ir viņa limits, jo nereti tautās visādi brīnumstāsti saklausīti, kas ir ne tikai pamatīgi pārspīlēti, bet sajūta ka tos pats Minhauzens vēl sadomājis