Šodien vārdadienu svin Persijs, Vaida, Klaudija, rītdien - Magnuss, Maigonis, Mariuss
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - CZ 452-2E ZKM SILHOUETTE vai SAVAGE Mark II BTV (22 lr)

Informācija

Šajā diskusijā piedalās 38 lietotāji. Komentāru skaits 10. Pēdējais viedoklis 16.11.2014. 10:51

Edgars
Edgars
Pēdējo reizi manīts 2022-06-14 14:15
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Atrašanās vieta: Kaut kur Latgalē
Medību stāžs: Kas to jau zin cik tā stāža :)
Aprīkojums: Kaut kādi dzelži ir!!!
Suņi: Kaut kad būs!!!
Medību trofejas: 17
10.11.2014. 22:02
Māri tāpēc arī man patīk ekspetimentēt un šaut dazādās distancēs, vieni šauj pa papīre, es gan pa papīru gan pa medījumu. Viena lieta tavs kalkulators, otra lieta paša pieredze. Manējie kolēgi zina kā es šāuju ar maseni un daudzi ļoti apskauž mani kā es šauju. Un daudzi ir redzējuši kā peldošam bebram pa Daugavu no 30 trāpu galvā un tas paliek uz vietas. Pie tam tie nav ne mednieka stāsti ne Minhauzena stāsti!!! Tāpēc jāšauj un jāšauj, ne ar pirmo dienu pieredze nāk.
Es piekrītu Arnim ka šaut bebram var no visām pusēm izņemot ja tas peld tev pretī tad tas vairāk ir veiksmes stāsts ka tu to nomedīji, pats ideālākais ir šaut no tevis peldošam bebram, bet ar nav slikti no sāna :) Mierīgi lapsa tiek nogāzta līz 50m no rokas. tālāk vaajg jau atbalstu kad sāc tēmēt virs kādiem 70 m. Lielākoteis kur medos tur jau apmēram zini attālumu līdz kurienei kas ir. Tāpēc rakstu ka masene lielākoteis tiek izmantota līdz 100m un lielākoties tikai ideālā laikā, es pat pa bebru cenšos nešāut tālāk par 30m ja ir paliels vejš, vai nu apmēram izskaitļot par cik cm ir jātēmē pret veju.
Tie kas neriskē tie nedzer šampānieti. Un domāju ka vidēji 30 bebri pa pavasari tas ir diezgan normāli piemedīts :) Jo pagaidām vairāk neatlāuj bebru paretinātais blīvums un laika trūkums!!!
Tulīt teiksiet a ko uz sacenībām nebrauc, diemžel ļotiii trūkts laika, jo daudz darba un otrs ar finansējumu ne visu laiku ir perfekti.
Šaujiet garām un eksperimentējiet, neticiet tam ka masene ir bērnu ierocis. Tie kas perfekti pārzin kas ir masene un ko tā spēj tie zina to, bet tie kas netic lūdzu varat neticēt. Jo kā parasti īstenajam latvietim visu ir jāpierāda un nederēs ne foto ne video, vajag tikai personīgi un to vel pateiks ka to izdarīja cits mednieks kas atradās daudz tuvāk tam un šitam.
Veiksmi!
Slēpts
11.11.2014. 02:54
Paldies! Veiksme man būs vajadzīga, kad ar maseni 200+ (vēlams vismaz 217) pa lapsām došu vaļā.
Nav jau tā, ka es viņu perfekti nepārzinātu, bet tālšāvēja karma jākačā un šāds precedents manās mednieka gaitās ir vitāli svarīgs.
Pēteris
Pēdējo reizi manīts 2026-07-13 02:44
11.11.2014. 10:23
Kaut kāds stulbums!Viens otrs,kas te uzmeties per baigo tālšāvēju ar maseni ,ir vai nu galīgais dauns, vai vienkārši kaitina publiku. Es nerunāju par tiem, kas šauj +,- simts metri.
Uldis
Uldis
Pēdējo reizi manīts 2014-12-15 10:57
Lietotāja statuss: Lietotājs
Mednieku organizācija: Priedes
Atrašanās vieta: Pārgaujas novads
Medību stāžs: kopš 1990.gada
Aprīkojums: Savage , Simson
Suņi: krievu-eiropas laika
Medību trofejas: 27
11.11.2014. 10:46
Pērer, viņš jau neko, tik saka, ka tālu šauj. Bet par to trāpīšanu diez ko daudz ne... :)
Pēteris
Pēdējo reizi manīts 2026-07-13 02:44
11.11.2014. 12:34
Uldi, runa jau nav par trāpīšanu, bet par to, ka šie ēzeļi šaus pa dzīvnieku, lai cik tālu viņš atrastos. Ja šādi (speči) pa kilometru trāpīs papīra lapsai, es viņiem paspiedīšu roku. Diemžēl ļoti daudzi sadistiski noskaņoti ciņiki šauj tikai lai trāpītu. Un protams, 200 m. ar maseni viņš trāpīs lapsai ,varbūt ne ar pirmo reizi. Un tālāk, uzjautrināsies ,kā vēderā sašauta lapsa lēkā pa tīrumu un pēc tam lielās mokās nosprāgst. Savā 28 gadu mednieka stāžā esmu pieredzējis visādus kretīnus, kuriem dzīvnieks ir tikai lai varētu izpaust savas perversās fantāzijas.Daudziem medniekiem būtu jāiziet kaut kādi mednieku ētikas kursi. Forumā kāds varētu izveidot sadaļu par mednieku ētiku, bet vienam otram laikam tik un tā nepieleks.
Slēpts
11.11.2014. 12:53
Pilnīgi Tev piekrītu, Pēter! Diemžēl šādus skatus jau var vērot ne tikai ar mazkalibra ieročiem, bet arī ar karabīnēm, tikai tad tiek šauts pa lielākiem dzīvniekiem no liela attāluma. Taču šautuvē šie "varoņi" bieži vien nespēj sašaut mednieka eksāmena normu.
Arnis
Arnis
Pēdējo reizi manīts 2026-02-27 12:28
Mednieku organizācija: Medniekiem.lv - tieši un nepastarpināti!
Atrašanās vieta: Latvija
Medību stāžs: ANNO 1998.
Aprīkojums: IMI, Smith & Wesson, Glock, Browning x2, Winchester, Walther, TOZ, Haenel!
Suņi: Dutchhound
Medību trofejas: 30
11.11.2014. 13:36
Lai arī vēl kur augt ir, kopumā mednieku/medību ētika ir gājusi ļoti lielu soli uz priekšu. Daļēji arī pateicoties normatīvo aktu prasību dēļ - piemēram, vairs tādas idejas kā "dod ar renkām virsū cūku baram, lai šķīst un visi dabūn izšaut" nav. Tāpat arī varoņi, kas ar .223 iet uz alni vai briedi riestā, ir ļoti gājuši mazumā.
Bet, ja kāds ir tik slims, ka trāpot dzīvniekam *uzjautrinās* par to, kā dzīvnieks mokās, nevis max ātri cenšas piekļūt klāt un veikt žēlastības šāvienu - tad tādam vajag iespējams pie daktera, nevis forumā atsevišķu sadaļu.
Tieši tāpat kā karā - ir slimie, kuri pretinieku nevis nogalina, bet uz pretiniekiem (parasti gūstekņiem) realizē savas sadistiskās izpausmes...
Aigars
Aigars
Pēdējo reizi manīts 2025-06-27 06:19
Lietotāja statuss: Eksperts
Mednieku organizācija: M/K"Klīves Mednieks"
Atrašanās vieta: Latvijas vidiene.
Medību stāžs: Kopš 1992.g.
Aprīkojums: МЦ 21-12 , Merkel 12cal,Remington 11-87 12 cal,Tikka M695STD 30-06,Sauer 90 300Win Mag
Suņi: Rietumsibīrijas medību suņi ,vienmēr vismaz 2.Latvijas dzinēji.
Medību trofejas: 6
11.11.2014. 13:36
Taču šautuvē šie "varoņi" bieži vien nespēj sašaut mednieka eksāmena normu.

Tālšaušana un "eksāmena norma" ir ļoooti dažādas lietas...... Lielas ziepes vāra mednieki, kuri raida šāvienu pa kustībā esošu dzīvnieku....bet "eksāmenu norma" medniekiem to uzspiež.
Uldis
Uldis
Pēdējo reizi manīts 2014-12-15 10:57
Lietotāja statuss: Lietotājs
Mednieku organizācija: Priedes
Atrašanās vieta: Pārgaujas novads
Medību stāžs: kopš 1990.gada
Aprīkojums: Savage , Simson
Suņi: krievu-eiropas laika
Medību trofejas: 27
11.11.2014. 13:53
Ja godīgi, man vispār nav saprotams, kāpēc Latvijas apstākļos būtu jāņemas ar tālšaušanu? Nav mums savannas vai stepes plašumi. Dzīvnieks par tālu? Ak tu dies, nu citreiz būs tuvāk!!! Piekrītu Pēterim, daudzi sašautie un pēc tam kritušie ir tieši šo Oldvaverliju upuri. Ne visi, bet daudzi! Arī dižmedijumi...
Slēpts
11.11.2014. 14:06
Un pareizi, ka uzspiež. Dzinējmedībās dzīvnieks gandrīz vienmēr ir kustībā. Ja nav šo iemaņu, bet šaut ļoti gribās, tad arī rodas daudzie savainotie dzīvnieki. Protams, es neatbalstu bezatbildīgu šaudīšanos pa lidojošu briedi. Izdarīt pārliecinātu, drošu šāvienu ir mednieka ētikas pirmais un galvenais postulāts. Un cīnīties pret bezatbildību var vienkārši: reāli jānoraksta visi savainotie dzīvnieki uz asinspēdu. Ir klubi, kuros pēc dokumentiem vairākus gadus pēc kārtas nav konstatēti savainoti un aizgājuši dzīvnieki. Bet kā ir dabā?
Tālšaušanu te pieminēt vispār ir nevietā. Latvijā ir 10-20 mednieki, kas kaut ko saprot šajā lietā un spēj to realizēt. Pārējais ir Keca mednieku stāsti.