Gati, offtopic, bet, ja ievelk pareizi pa ribām, paliek viss ēdamais. Esmu pasen vienās dzinējmedībās zaķim ielicis smuki pa vidu ar monolītu un viss OK. Bet citkārt ar karabīni vienkārši pa zaķi nešāvu, jo no ekspansīvās vītņu stobra lodes zaķis būtu lupatās.
Aprīkojums: pietiekams lai varētu izvēlēties kurus divus ņemt līdz uz medībām un kuriem jāpaliek mājās
Suņi: Riko - poļu dzinējs
Medību trofejas: 5
16.03.2017. 21:30
Arni - te gāja runa par divu munīciju lietderīgumu nevis par drošību . Kas paliek pāri no zaķīša ja ievelk pa to ar 12. magnumu ( kas parasti pusautomātie dikti patīk ) .
Man pa rokai parasti ir arī cita munīcija, kuru ja paspēj samainīt, tad lieto. Ja vien neiet dzinējos speciāli uz skrošu/renku dzīvniekiem, tad stobrā tikai lodes, es labāk palaižu lapsu, nevis noskatos uz cūķi ;)
Gati B. Un kada atskiriba, ko ar to lodi sauj, ja ievero drosibas tehniku? Nu es ar 30-06 pa caunu nesauju, ipasi dzinejmedibas. Bet, ja kads sava sektora drosi sauj caunu uz zemes, kur ir problema? Ka tik nav ta, ka dazam labam ar patalogisko nepatiku pret pusautomatiem. Daudz bistamak par caunas sausanu ir saut pa alni no tuvuma, ja mednieks stav uz zemes, starp citu. Kadel? Lenku del...
Aprīkojums: pietiekams lai varētu izvēlēties kurus divus ņemt līdz uz medībām un kuriem jāpaliek mājās
Suņi: Riko - poļu dzinējs
Medību trofejas: 5
16.03.2017. 21:10
Nu Jūs te daži nopietni uzskatat ka dzinējos nevajag divas dažādas munīcijas ? Tas ir bīstami ! Medības pārvēršas par pohujistu šaušanu . Lapsa , ješka .cauna, stirna , vilks ,zaķītis , irbe ,lūsis , šakālis un gan jau vel kāds - un visus ar lodi ? Es pat zinu vīrus , kas no pusautomāta speciāli ir pārgājuši uz bokseni , lai tikai varētu vienā stobrā ielikt ne lodi .
Nu es arī ar renkuļu slimību slimoju, bisei pagrūti pielikt optiku un ar lodēm nesanāca trāpīt tāpēc rukšiem tomēr to lodi liku bet bukus ar renkuļiem šāvu, aļņu un stalto tad mums praktiski nebija tāpēc par tiem neuztraucos, toties tagad staltie ir jau tuvu nezāļu statusam. Kopš ir karabīne mežā tikai ar to, bise pīlēm un kustoņiem kas ierāpušies kokā, kas rāpo pa zemi .308 win. tiek visam sākot ar sesku un beidzot ar alni. Karabīnei meža biezoknī mazo optiku vajag bet tā Aivaram taisnība, var ar karabīni arī džungļos medīt. Gribētos nopirkt jaunu bisi, MCškai tēvs kādreiz bija stobru izpūtis un galā čoks ir nozāģēts, gribas jaunu ar maināmiem čokiem savādāk paskatoties Krievijas medniekus tie diezgan ilgi rudenī uz celšanu lieto 4-5 numuru kamēr es jau oktobrī tikai 3. Nr. (3,5 mm) lietoju un ja pīle jāpiešauj tad tālumā to pīli kūlis noklāj bet dēļ lielās izkliedes diez ko skrotis to pīli neskar.
Būs iespējas iegādāties citu Mossberg 930 modeli ar vītņoto stobru, kam jau ir integrēta picatinny sliede.
Šis modelis ir pieejams tikai ar vienu stobru.
Kāda varbūtība Browning Maxus/A5 dabūt iekš LV paradoks stobrus?
Šis modelis ir pieejams tikai ar vienu stobru.