Martiņ P. Vai tik tu to plinti ikreizi pārlauz līdz galam, kā vajag. Tādai puspārlauztai parasti arī iet abi stobri vaļā. Tas attiecas ari uz pusautomātu kārotājiem. Viņi tehniski ir sarežģītāki un prasa vēsu prātu un poņimaju tehnisko. Cik nav redzēts, kā visparastākajai plintei jauns mednieks spaida visas malas, medījumu ieraugot, tik šāvina nā - ni....jo pat drošinātāju ta vajag atminēties... Tāpēc sākumā nopirkt kādu pusautomātu jau var, tikai sākt vajadzētu ar vienstobreni visparastāko. Tad arī būs līmenis, kad pēc gadiem trīs pāriesi uz pusautomātu. Neko sliktu nevaru pateikt par PSRS laiku IŽ 27.Ežektori gan ir koks ar diviem galiem - iesprūdusi patrona tā arī paliks stobrā, kamēr parasts izvilcējs bez trokšņa izvilks dajebko.
Uģis Gizmo te gudri noliek Iz un TOZ bet pašam nav ierakstīts kāds stobrs stāv seifā.:)
Tev tā vajag zināt kas man seifā - ir arī TOZ un MC arī ir tas ir no PSRS laikiem, bet saproti MC ir "special edition" un TOZ ir "pārtaisīta" lai ietu - ko vēl gribi zināt? Es jau iepriekš minēju lielākos trūkumus ga IZ gan TOZ... MC ir OK!!!
Protams ka 30cm uz vienu vai otru pusi vai arī uz augšu vai leju ir "normāli" (kā teikt uztrenēsies domāt līdzi :D:D:D), protams ka normāli ir arī tas ka spiežot gaili iet vaļā abi stobri, dažam arī uzskata ka ierocis nav nekas vairāk par divām salodētām caurulēm kopā utt. un tā joprojām... Bļin pilns ar šādien antiņiem... Un mūžīgais teksts - "medībām jau pietiek" vai arī "var jau nošaut tāpat" utt. bļin var jau beigās arī ar laidi nosist, ja labi grib...
Slēpts
16.04.2011. 17:44
Es uzskatu ka pareizāk ja ir iespējas tad jaņem to ko var atļauties.Nav jēgas pārtērēt līdzekļus lai pēc tam staigātu un domātu ka tik kautkas manam lepnajam ierocim nenotiek,ka tik kādu skrambu nedabūn,līdz ar to no medību prieka maz kas tiek.Vakarā esi laimīgs nevis no medību prieka bet gan no tā ka stobrs ir ielikts kaburā.Tie kas var atļauties labākus ieročus,to nesaprast.Jo viņam ierocis no aukšējiem plauktiem ir tik pat vērtīgs kā Tev no zemākiem.Pirmo paņem to IZ vai TOZ,kuru labāk jaskatās pašam.Nav jēgas klausīties cita padomam un paņemt tādu ieroci kas Tev pašam nepatiks vai nebūs ērts lietošanā.
Uģis Gizmo te gudri noliek Iz un TOZ bet pašam nav ierakstīts kāds stobrs stāv seifā.:)
Man sava laika (talos 80-tajos gados) bija daudz izlaists ieroču caur savam rokam, IZ un TOZ un ko varu teikt, nu skaidrs ka katram sava gaume... personigi man patika TOZ. Nezinu kapec bet vienigi TOZ. Un nevajag stastit ka ja tev bus Benelli vai Brauniņš, tad tu labak šausi :) ar TOZeni savos 50metros ar lodi 30cm. saliksi visas lodes. Skaidrs priekš mačiem tas ir stipri par vaju, bet medibam bez problemam. A tas ka vienam otram patik uz pleca nesat (zimeties ar B burta ieročiem) vel nau raditais. Un meža no tadiem maz "tolka" bet gudri runat un apspriest citus...ja.
Skaidra lieta ka katru ieroci ir japiešauj ar savam lodem bet tas tikai nianses un ja bus vajadziba uzraksti man varešu palidzet un rezultatu garanteju, bet pirms pirkšanas obligati ir jaizšauj, ne pukas...
8 desmitdaļas LV "Dod vaļā" no IŽ un TOZ ... grāb ciet ... !
Un neklausi te bļin visādus kam galvenais ir - "Ka tik lai kaimiņam skauž" ... :D:D:D
Super - "PRIECĀJIES" Tu esi viens no tām 8 desmitdaļām, kas neko citu kā IŽ savā dzīvē nav redzējis un arī neredzēs - ar to arī apsveicu :) Man prieks par Tevi - un arī prieks par sevi, ka neietilpstu tajās 8 stagnātiskajās desmitdaļa, kas nevienu ieroču marku vairāk arī nezin - kā tikai IZ un TOZ :)
Jā dilēma palika vēl platāka:)
Es domāju ka Benneli un citi super rīki ir tiešam domāti profesionāļiem,kas spēj novērtēt ieroča šaušanas kvalitāti.To ka viņi ir labi nav ne runas un godīgi sakot arī budžets atļauj viņu nopirkt,Bet 1.Es negribu lai mani kaimiņš apskauž.( ir pietiekami jau apskaudis)
2.Pirmā mašīna ar ko braucu bija žigulis:).Un tie 300 IzH vai Toz lati nav pēdējie uz pasaules,cik tādu nav caur aknu izlaisti:)))Liels paldies visiem par objektīviem viedokļiem,tad izlemts ņemu ToZ vai Izh Vertikāli
Pagaidām mačā TOZ 34 pret Izh 27EM / neizšķirts 1:1 /,varbūt vēl kādam ir ko teikt??
Kādai vajadzībai Tev plinte vajadzīga:ja putnu medībām,tad pusautomāts varētu derēt.Kaut gan ja jāšauj vairāk kā trīs patronas ar ežektorotu divstobreni ies ātrāk.Ja vajag priekš zīmēšanās tad gan kaut ko vismaz uz B burtu.Dzinējmedībām jaunajam medniekam pilnīgi pietiktu ar pārdesmit latus vērtu Iženi vai Tozeni.Pats esmu 20 gadus nomedījis ar, pa 10 rubļiem pirktu,Tulu gaileni.Neapstrīdami pārbaudīta vērtība.Par Iž 27 EM arī nesūdzos.Neesmu tāds snaiperis,lai varētu pateikt,ka 50 metros abi stobri neiet vienā punktā.Vienīgi vizuāli tā varētu būt labāk nostrādāta.Maināmīe čoki,magnum patrontelpa,ežektori-ko vēl var gribēt?Pirms pirkšanas gan vajag pašaut,vienādas tās plintes ir tikai pēc izskata.Nu tad šauj garām!
Man arī ir TOZ 120 . un nesūdzos ......
Tev tā vajag zināt kas man seifā - ir arī TOZ un MC arī ir tas ir no PSRS laikiem, bet saproti MC ir "special edition" un TOZ ir "pārtaisīta" lai ietu - ko vēl gribi zināt? Es jau iepriekš minēju lielākos trūkumus ga IZ gan TOZ... MC ir OK!!!
Skaidra lieta ka katru ieroci ir japiešauj ar savam lodem bet tas tikai nianses un ja bus vajadziba uzraksti man varešu palidzet un rezultatu garanteju, bet pirms pirkšanas obligati ir jaizšauj, ne pukas...
Un neklausi te bļin visādus kam galvenais ir - "Ka tik lai kaimiņam skauž" ... :D:D:D
Super - "PRIECĀJIES" Tu esi viens no tām 8 desmitdaļām, kas neko citu kā IŽ savā dzīvē nav redzējis un arī neredzēs - ar to arī apsveicu :) Man prieks par Tevi - un arī prieks par sevi, ka neietilpstu tajās 8 stagnātiskajās desmitdaļa, kas nevienu ieroču marku vairāk arī nezin - kā tikai IZ un TOZ :)
Es domāju ka Benneli un citi super rīki ir tiešam domāti profesionāļiem,kas spēj novērtēt ieroča šaušanas kvalitāti.To ka viņi ir labi nav ne runas un godīgi sakot arī budžets atļauj viņu nopirkt,Bet 1.Es negribu lai mani kaimiņš apskauž.( ir pietiekami jau apskaudis)
2.Pirmā mašīna ar ko braucu bija žigulis:).Un tie 300 IzH vai Toz lati nav pēdējie uz pasaules,cik tādu nav caur aknu izlaisti:)))Liels paldies visiem par objektīviem viedokļiem,tad izlemts ņemu ToZ vai Izh Vertikāli
Pagaidām mačā TOZ 34 pret Izh 27EM / neizšķirts 1:1 /,varbūt vēl kādam ir ko teikt??