Aprīkojums: Benelli M2 (12x76 plus paradokss), IŽ-54 (12x70), MC 20-01 (20x70)
Suņi: Taksis Tedis
18.08.2011. 08:43
stobrs un laide kļūst par vienu monolītu
Ieintriģēji - lūdzams paskaidro to lietu smalkāk. Kā paliek ar pastobres daļu? Gribi teikt, ka jāignorē papildus nepiestiprinātas laides pastobres daļas klabināšanās gar stobru?
Nujā, ir vecā skola, kur tievos, garos stobrus ar skavām vilka klāt pie pastobres, kā slavenajai kaŗavīra līgavai - mauzerim 98-jam. Un ir jaunā skola, kur stobri ir izkārtie.Pēdējais variants darbojas pilnībā vien, ja aiz pēdējā stobra un laides saskares punkta(nagel) tiešām vairāk nav nekādu savstarpēju kontakta vietu. Par starpvariantiem gan nekas labs nav dzirdēts. Un plinte, kurai pastobre te vienā, te otrā vietā, šķoboties vai piebriestot, piespiežas stobram - īpaši vienādi nešaus.Ja stobrs stingri pievilkts pa visu precīzi apstrādātu nekustīgas pastobres virsmu, tad vēl daudz maz.Var jau vēl izoderēt to aizslēga kārbas guļas vietu ar ko mīkstāku, bet tas ir dārgs prieks, prasa lielu precizitāti un ražotāji ar to neķēpājas parasti.
Par Remingtonu!
Man ir pazīstams viens mednieks kas nu ļoti mīl iztirzāt jauniegūto ieroci un viņš var toč pateikt kas un kā. Bet tieši par Remingtonu tad izšaujot pāris simtus patronu tika secināts ka stobrs sāka svaidīt un sasniegt normālu blīvumu bija grūti. Tika mēģinātas dažādu ražotāju patronas tad vienas pieņēma citas nē, bet citas kategoriski atteicās pieņemt. Pēc nedēļas ieroci atdeva atpakaļ. Viņa secinājums, ja mednieks pa dzīvi izšaus labi ka pāris simtus reižu no šīs karabīnes ,tad var ņemt, bet tas kurš ir intensīvs mednieks būs problēmas nākotnē. Vēl šis ierocis ir ļoti prasīgs pret patronām, ne katru pieņem.
Par SKS.
Ierocis ir Kalaša ražojums tikai civiliem. Pats kalaš ir neko labs ierocis, pats esmu ar to šāvis vairākus gadus no vietas pat esmu mēģinājis no 200m un vairāk šaut tad iet labi. bet toties SKS šaušanas blīvums ir tāds nevisai. Jā šaut var, bet protams labāk izvēlēties pēc iespējas citu karabīni. (Protams ja ir naudina) Viens pazīstams mednieks ko tikai nav mainījis, domāja ka vainīga ir optika, vai kronšteini, nekā vienkārši šaut precīzi stobrs nevēlas, var būt teiksiet ka re stobrs iznēsājās, viss var būt, bet cik man zināms viņš mūzīgi ar to ieroci ir jau ņemies un trāpīt desmitniekā no 100 metriem ļoooti pagrūti, prtoams ka atradīsies arī kaut cik pieņemams SKS, bet trāpīt uz to būs pagrūti.
Tad jau labāk paņems štuceru, labāks šaušanas blīvums :)
Es kad tiko nopirku savu ČZ tas uzreiz ar smilšpapīru noslīpēju pastobri lai stobrs nesaskartos ar pastobri. Protams ņēmos veselu vakaru, bet savs tika panākts. Masenei tas pats tika pieslīpēta pastobre. Kā saka katrs iegādātais stobrs jāpilnveidot, savādāk viss negaidītākā brīdi var kaut kas notiet greizi :( Un slīpēju tik ilgi lai papīrs no 4A formāta lapas mierīgi varētu kustēties no augšas uz leju!
Nu kāda vella pēc ir jāpērk ierocis, kuram pašam jāpieloka aizslēga kārba, jāslīpē pastobre,
a mošk vēl uz celi jāpiepravī stobrs?
Tas būtu interesanti,
nopirkt jaunu, lētu KIA, un lai varētu braukt, tad pašam jāpieslīpē dzinēja cilindru bloks, jāsametina izpūtējs.
Neatbalstu šādu pieeju, bet pašam spico gribas tā ka acīs cērtas.
Pašlaik normālu nevaru atļauties, piemēram lētākā izpildījuma Merkel RX Xelix,labu Zeiss optiku,
bet arī netaisos pirkt sūdu, lai tik man būtu spicais.
Bet ir jau labi, ja cilvēki nepirktu pagales ar pieskrūvētu rori,
ko tad mēs te forumā darītu, par ko ceptos un gudri spriestu.
Lai pedod man tie kam budžeta ieroči, nekā personīga.
18.08.2011. 12:34
Edgar - par kuru remingtona modeli Tu runā? Man pašam bija 700tais ar sintētikas laidi .30-06 kalibrā. Izšāvu pa tiem gadiem kādas 500 patronas noteikti, tad notirgoju čomam, kurš šauj un slavē vēl šodien. Ņēma pretī da jebkādas patronas un trāpījumu blīvums praktiski nemainījās (varbūt divslāņu stobra ietekme?), kā bija, tā palika divlatnieka iekšienē. Sintētikas elements gan ar laiku tomēr pašķiebās un sāka spiesties pret stobru - viens vakars ar smilšpapīru un slotaskāta fragmentu to kreņķi likvidēja.
Ja gribat būt gudrāki,tad aizejiet pa veikaliem papētiet sevidžus,remingtonus ,vezerbijus,sevišķi ar plastikāta laidnēm,un pēc tam publiski variet paziņot ka firmu konstruktori un ieroču laboratorijas nav pie pilna prāta.Ja Latvietim parāda ko ne būt kas nesaskan ar viņa uzskatiem tātad tas ir s..s.Ne jau par velti kaimiņi lietuvieši sauc mūs par zirga galvām.
Juri!
Kāds tieši modelis bija 700 avi 770, to tagad nevarēšu pateikt, jo pie mums D-pilī daudzi kuri iegādājās Remingtonu pēc pāris medībām atnesa atpakaļ.
Vēlāk kad noskaidrošu kāds modelis došu ziņu, bet cik ir zināms un arī dzirdēts tad daudzi kas iegādājās pie mums šos stobrus agri vai vēlu atteicās no tiem.
18.08.2011. 16:24
Dzintar - no tā, ka uzzināju kā mūs godā braļukas, es gudrāks nekļuvu - neko jaunu nepateici. :D Kur tā sāls? Sensenos laikos bija pajāt kā tā rore turējās pie pagales, tad piesēja ar diviem vai pat trim metāla gredzeniem, vēlāk kļuva (laikam jau tikai it kā) gudrāki un sāka slavēt izkarinātos stobrus, starp kuriem un pastobri vējš svilpoja un papīru varēja izbāzt cauri. Vai tad tagad atkal skaitās pareizi, ja pastobre grabinās gar stobru? Nu pacenties priekš mana žirafes kakla - varbūt spēsi atgriezt nomaldījušos uz pareizā ceļa. :)
Ieintriģēji - lūdzams paskaidro to lietu smalkāk. Kā paliek ar pastobres daļu? Gribi teikt, ka jāignorē papildus nepiestiprinātas laides pastobres daļas klabināšanās gar stobru?
Man ir pazīstams viens mednieks kas nu ļoti mīl iztirzāt jauniegūto ieroci un viņš var toč pateikt kas un kā. Bet tieši par Remingtonu tad izšaujot pāris simtus patronu tika secināts ka stobrs sāka svaidīt un sasniegt normālu blīvumu bija grūti. Tika mēģinātas dažādu ražotāju patronas tad vienas pieņēma citas nē, bet citas kategoriski atteicās pieņemt. Pēc nedēļas ieroci atdeva atpakaļ. Viņa secinājums, ja mednieks pa dzīvi izšaus labi ka pāris simtus reižu no šīs karabīnes ,tad var ņemt, bet tas kurš ir intensīvs mednieks būs problēmas nākotnē. Vēl šis ierocis ir ļoti prasīgs pret patronām, ne katru pieņem.
Par SKS.
Ierocis ir Kalaša ražojums tikai civiliem. Pats kalaš ir neko labs ierocis, pats esmu ar to šāvis vairākus gadus no vietas pat esmu mēģinājis no 200m un vairāk šaut tad iet labi. bet toties SKS šaušanas blīvums ir tāds nevisai. Jā šaut var, bet protams labāk izvēlēties pēc iespējas citu karabīni. (Protams ja ir naudina) Viens pazīstams mednieks ko tikai nav mainījis, domāja ka vainīga ir optika, vai kronšteini, nekā vienkārši šaut precīzi stobrs nevēlas, var būt teiksiet ka re stobrs iznēsājās, viss var būt, bet cik man zināms viņš mūzīgi ar to ieroci ir jau ņemies un trāpīt desmitniekā no 100 metriem ļoooti pagrūti, prtoams ka atradīsies arī kaut cik pieņemams SKS, bet trāpīt uz to būs pagrūti.
Tad jau labāk paņems štuceru, labāks šaušanas blīvums :)
a mošk vēl uz celi jāpiepravī stobrs?
Tas būtu interesanti,
nopirkt jaunu, lētu KIA, un lai varētu braukt, tad pašam jāpieslīpē dzinēja cilindru bloks, jāsametina izpūtējs.
Neatbalstu šādu pieeju, bet pašam spico gribas tā ka acīs cērtas.
Pašlaik normālu nevaru atļauties, piemēram lētākā izpildījuma Merkel RX Xelix,labu Zeiss optiku,
bet arī netaisos pirkt sūdu, lai tik man būtu spicais.
Bet ir jau labi, ja cilvēki nepirktu pagales ar pieskrūvētu rori,
ko tad mēs te forumā darītu, par ko ceptos un gudri spriestu.
Lai pedod man tie kam budžeta ieroči, nekā personīga.
Kāds tieši modelis bija 700 avi 770, to tagad nevarēšu pateikt, jo pie mums D-pilī daudzi kuri iegādājās Remingtonu pēc pāris medībām atnesa atpakaļ.
Vēlāk kad noskaidrošu kāds modelis došu ziņu, bet cik ir zināms un arī dzirdēts tad daudzi kas iegādājās pie mums šos stobrus agri vai vēlu atteicās no tiem.