Šodien vārdadienu svin Ligita, Gita, rītdien - Malva, Anatols
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - karabini lidz 500Ls, aci metu uz remington ar optiku, svaki, bet macins nelauj

Informācija

Šajā diskusijā piedalās 34 lietotāji. Komentāru skaits 10. Pēdējais viedoklis 24.08.2011. 09:46

Uģis
Uģis
Pēdējo reizi manīts 2023-07-18 12:57
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Atrašanās vieta: Mežā
Medību stāžs: Pietiekami
Aprīkojums: Ir
Suņi: Patīk
20.08.2011. 13:40
Ir arī latvietim tāda daba - ja pats ir nopircis sūdu tad otram arī mēģinās iestāstīt ka jāpērk sūds, jo pārdzīvojums ir par lielu un grib sevi mierināt ar domu ka ja otrs arī iegrābsies tad pašam vismaz ap sirdi labāk kļūs... Bet tas tā - just for fun... :)
Redzi Gunti tu pa 4 gadiem esi izšāvis 40 reizes ar savu Jahti un CZ kombināciju tapēc Tev arī neko labāku nevajag - svēdienas šāvējs arī parasti nekad uz neko labāku netiecas - lai nošautu zvēru pietiek... Bet ir vīri, kuri šauj mēnesī pa 100 un vairāk patronām un arī piedalās mačos un tapēc nav pieņemams, ka katrs šāviens iet kkur ne tur, gailis ir par cietu, optikai ir parlakse 7cm uz 100m - tā es Tev varētu uzskaitīt vēl daudzas lietas, kas parasti komplektam zem 500Ls vairumā gadījumu būs...
Savukārt Reinim es varu pateikt ka šī diskusija bija par šo trīs ražotāju budžeta klases ieročiem un nevar tos mest vienā plauktā ar šo ražotāju specializētajiem vai premium klases ieročiem - tas ir tas pats kas salīdzināt VW Fox ar VW Phaeton - saprati domu
Un vispār visiem kas te ko stāsta es iesaku ieklausīties Dzintarā un A.Bundzenā - šie abi veči zina ko runā un ja viens no MMD kausu līderiem saka ņem Weatherby tad arī ņem to jo 770 rems ir tiešām mēsls tāds ka raudāt gribās kad to paņem rokās...
Reinis
Reinis
Pēdējo reizi manīts 2013-12-11 20:38
Lietotāja statuss: Lietotājs
Atrašanās vieta: Kurzeme
Medību stāžs: ir
Aprīkojums: Savage, Toz
Suņi: ir
20.08.2011. 15:22
nu es jau arī nesalīdzināju premium klases ieročus ar budžetas klases, vienkārši man liekas, ka budžeta klases ieroči parastam medniekam vai iesācejam nav tas sliktakais variants.
Guntis
Guntis
Pēdējo reizi manīts 2024-05-02 07:59
Atrašanās vieta: Grobiņa
Medību stāžs: Kopš 2009
20.08.2011. 16:10
Uģi, tad jau jautājums ir kam tas ierocis paredzēts. Savu ČZ izmantoju tikai un vienīgi medībās.
Treniņšaušanai pa mērķi ir jau gandrīz nokomplektēts cits ierocis, un tur no budžeta versijas nav nekas. Un nevarētu teikt ka ČZ ir slikts variants.
Dzintars
Dzintars
Pēdējo reizi manīts 2023-11-24 10:43
Atrašanās vieta: Rīgas raj.Inčukalns
Medību stāžs: Labs laiks jau pagājis
Aprīkojums: gludais,kombi,vītne
21.08.2011. 15:07
Vai Gunti nu nomierinies,nu nav slikts tas ČZ,ir no mauzera nākuši līdz daži sīki nelabumiņi,bet visumā pieklājīgs ierocis ar seniem un labiem radurakstiem.Žēl tikai ka firma stagnē,pēdēja laikā nav manīti kādi butiski jaunumi.
Mārcis
Mārcis
Pēdējo reizi manīts 2020-09-03 11:00
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Atrašanās vieta: Ikšķile, Tirzas pagasts
Medību stāžs: No 2005 gada
Aprīkojums: " Ierindas mednieka darba zirgi"
Suņi: taxis
Medību trofejas: 25
22.08.2011. 15:39
Arī ar Weatherby MMD kausus un (ne tikai )var novinnēt vēsā mierā, ja būsi labi uztrennējies , neraustīsies kā " puņķis uz drāts" un sikla krusts 200m nenosegs 8 nieku ( kā tas diemžēl ir ar augstāk minēto JAkti).
P.S. CZ LUX manuprāt ir foršākais starp lētā gala stroķiem visādu navarotiņu ziņā.
G
Pēdējo reizi manīts 2011-09-06 18:13
Lietotāja statuss: Nopietnais vērotājs
Atrašanās vieta: LV
Aprīkojums: 12 kal, .308Win
23.08.2011. 10:30
Esmu nopircis 'ekonomoskā' gala ieroci, un nu izdevās tikt līdz šautuvei piešaut optiku. Iespējams ka daži teiks ka paveicies, utt., bet es pirku sev pirmo karabīni, ar mērķi, ka nākotnē sapratīšu ja nu manas prasības ir daudz augstākas vai citādākas tad varēšu nākotnē iegādāties jau atbilstošu tām nāktones presībām, nevis tagad ieguldīt lielus līdzekļus un varbūt izmantošu karabīni 10x gadā. Tāpat pirms tam palasīju www.chuckhawks.com rakstus, lai saprastu kapēc amerikāņi ražo šādas kategorijas ieročus, jo nu pie mums noliek visu kam nav virsū brends. Tāpat tur bija labi raksti par optikām, piemēram par to kapēc ne vienmēr liela lēca ir vēlama. Bet protams jebkuram ir savs viedoklis.
Tāpat palasot te forumā, bezmazvai ir priekšnojauta ka šautuvē labākajā gadījumā ar savu budžeta ieroci trāpīšu A4 lapā.
Pievienotajā foto var redzēt kas sanāca šautuvē (tur gan nav iekļauti pirmie divi šāvieni, kas bija ~10cm zemāk, pirms pirmās optikas pieregulēšanas). Es esmu apmierināts, ņemot vērā ka komplekts izmaksāja zem 500Ls.
Par labāku optiku, jā ja ir lieks 1000Ls, es varbūt liktu citu, bet nedomāju, ka būs ļoti ievērojama atšķirība starp komplektā ietilpstošo un pirktu jaunu cenā zem ~600Ls.
Tas nu tā mani novērojumi un domas, līdz ar ko nepretendēju uz kādu eksperta statusu, jo daudziem te forumā ir ievērojami lielāka pieredze. Vienkārši ar šo vēlējos pateikt ka atbilstoši pielietojumam var skatīties arī uz 'ekonomisko' klasi.
G
Juris
Pēdējo reizi manīts 2013-04-11 08:35
Atrašanās vieta: Mežā. Jau ceturto gadu desmitu.
Medību stāžs: 18
Aprīkojums: Benelli M2 (12x76 plus paradokss), IŽ-54 (12x70), MC 20-01 (20x70)
Suņi: Taksis Tedis
23.08.2011. 10:42
jo nu pie mums noliek visu kam nav virsū brends

Pie tam tikai retais apzinās, ka mūsdienās brendam ir saistība tikai ar cenu nevis kvalitāti - visi ir gudri un stellē tos verķus, kur lētāks darbaspēks, tā ir Polija, Krievija, Ķīna, Taivāna, utt. Secinājumi?
Rūdis
Rūdis
Pēdējo reizi manīts 2024-12-04 22:16
Atrašanās vieta: Latgale
Medību stāžs: Papīri kopš 2009.gada.
Aprīkojums: 12,6,5x55,30-06
Suņi: Takši,Austrumsibīrijas laika.
Medību trofejas: 15
23.08.2011. 11:38
Secinājums - Ja slinkums pakrāt naudu kam normālākam ,tad var pirkt,to komplektu... :D
Ventis
Ventis
Pēdējo reizi manīts 2024-11-02 14:13
Lietotāja statuss: Lietotājs
Atrašanās vieta: Sigulda,Sāviena
Medību stāžs: 2005
Aprīkojums: TOZ-34P 12/70,Losj 4 308win,CZ ZKM 452-2e 22lr
Suņi: Klēpja-dīvāna taksis
23.08.2011. 12:01
GV nu jau slikti un medīt var,bet es būtu drošs ja savāktu ar pieciem šāvieniem normālu grupiņu uz 100m.Man ,mēģinot jaunu munīciju ,ir gadījies tā,ka trīs lodes trāpa ļoti labi,bet ceturtā aiziet galīgās auzās.
Uģis
Uģis
Pēdējo reizi manīts 2023-07-18 12:57
Atrašanās vieta: Mežā
Medību stāžs: Pietiekami
Aprīkojums: Ir
Suņi: Patīk
23.08.2011. 13:18
Es tagad neko neteikšu par lētajiem vai dārgajiem galiem, bet ir skaidrs viens, ka labāk es mežā vainoju pats sevi neveiksmē nevis ka mani pieviļ aprīkojums - daži piemēri:
1. ja optikai būs paralakse tad mana kļūda (+/- 10 cm) + optikas kļūda (+/- 10 cm) = garām vai sačakarēts dzīvnieks,
2. ja lodes "mētā" uz 100m 10cm tad 10cm + 10cm paralakse + mana kļūda = atkal garām,
3. ja nenoņemās no drošinātāja klusi un ir "clik" tad briedis no tā itkā mazā "clik" ir tālēs zilajās :D,
4. ja gaiļa nospiediens nav mīksts tad mana kļūda būs lielāka nekā piemēram šaujot ar šnelleri vai mīkstu gaili,
5. ja optikai sūdīga gaismas spēja tad kā bik tumsa tā atkal neko neredz,
utt.utt.
Pa lielam ņemot visiem lētajiem ir kāda no šīm problēmām - tomēr dārgajiem šīs problēmas cik iespējams ir novērstas - protams varbūt kādam tās neliekās problēmas, bet man tas ir svarīgi... Pa lielam nav svarīgs nosaukums ir svarīgi ko tas spēj veikt un cik tam visi šie itkā sīkumi ir novērsti vai uzlaboti...