Šodien vārdadienu svin Ligita, Gita, rītdien - Malva, Anatols
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - Seminārs 4.02.2012. par patronu lādēšanu

Informācija

Šajā diskusijā piedalās 33 lietotāji. Komentāru skaits 10. Pēdējais viedoklis 18.03.2014. 20:57

Aivars
Aivars
Pēdējo reizi manīts 2024-06-19 18:05
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Mednieku organizācija: LMS
Atrašanās vieta: Saldus , Druva,Zvārde
Medību stāžs: no tāļā 1989.gada
Aprīkojums: sauer, krieghoff,banelli,gruening&elmiger ,anschutz, ,blaser R8
Suņi: viens boksers
09.12.2011. 23:37
...nu nekā ,Juri, nesapratu , vai par salmiem runā,vai par sviestu domā!?,:) manuprāt Dzintars visu ir normāli paskaidrojis-naudas lietas,mednieku papīri ,personu apliecinoši papīri- tur ir jābūt kārtībai un punkts. un lai izceltu lietas būtību tiek lietoti tēlaini salīdzinājumi-epiteti(ja pareizi atceros no latv.valodas mācības),ja ir runa par narkomāniem u.tml.domājošiem.,:)
Juris
Pēdējo reizi manīts 2012-10-01 11:57
Lietotāja statuss: Lietotājs
Atrašanās vieta: Ludza
Aprīkojums: žigulis
09.12.2011. 16:21
nepiederošām personām (nemedniekiem),nebūs nekāds narkomānu-kņepjuaudzētāju vai pašmāju teroristu seminārs.
Pastāsti man lūdzu cik reizes tev uz kursiem ir nepiederoši narkomāni-kaņepju audzētāji un vietējie teroristi atnākuši ?
Tā gadījumā nav kaut kāda fobija vai kas tamlīdzīgs? Tipa doma ka narkomāni un vietējie teroristi, pie tevis viskautko samācīsies un tad paši ies uz veikalu, pirks sastāvdaļas un taisīs sev patronas :) Pašam tas neliekas mazliet smieklīgs ar dīvainu fobiju apveltīts domu gājies ? :)
Dzintars
Dzintars
Pēdējo reizi manīts 2023-11-24 10:43
Atrašanās vieta: Rīgas raj.Inčukalns
Medību stāžs: Labs laiks jau pagājis
Aprīkojums: gludais,kombi,vītne
09.12.2011. 10:10
Juri-Jāni,rēķini kā gribi, "leišu breneke" arī krāsotā 0.25 Ls pulveris 0.12 Ls kapsele 0.05 Ls,čaulīte atjaunotā =0.42 Ls,renkas ja vēl pašam lejamā forma apmēram 0.17-0.20 Ls.prapjus un šeibes var sacirst pats.Piekrītu ka skrotis tiešām neatmaksāsies,bet sākot no zosu,lapsu un vilku lādējumiem salādē tā kā pašam ir vislabāk nevis kā veikalā dabūjamas.Pats zini cik maksā,nu teiksim labas Remingtona renku patronas.Veikala patronām ir dažādi lādējumi,pērc nu kamēr atradīsi īstās,pats salādē pa 5 gab.variācijās un pucē vaļā,par ietaupīto naudu varēsi paņemt labo visīti un kopā ar čomiem degustējot stāstīt kā atradi "to ko vajag"!:):):)
Juris
Pēdējo reizi manīts 2013-04-11 08:35
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Atrašanās vieta: Mežā. Jau ceturto gadu desmitu.
Medību stāžs: 18
Aprīkojums: Benelli M2 (12x76 plus paradokss), IŽ-54 (12x70), MC 20-01 (20x70)
Suņi: Taksis Tedis
09.12.2011. 08:39
pašlādētas patronas pašizmaksa galu galā ir daudz zemāka kā veikalā

Piedod, Dzintar - šim apgalvojumam nevaru piekrist attiecībā uz gludstobra munīciju. Piekrītu, ka gludstobram pats salādēt var kvalitatīvāk un savādāk, bet ne lētāk. Par vītni jā, šaubu nav.
Dzintars
Dzintars
Pēdējo reizi manīts 2023-11-24 10:43
Atrašanās vieta: Rīgas raj.Inčukalns
Medību stāžs: Labs laiks jau pagājis
Aprīkojums: gludais,kombi,vītne
08.12.2011. 16:32
Nu nav man pārplīsušo čaulu,jau sen kad tikko sāku lādēt gludstobra munīciju stingri pieturējos pie rekomendācijām,jaucu ārā rūpnieciskās patronas,svēru un mērīju,un nekad nelietoju nezināmas izcelsmes pulveri.Par mednieka apl. nummuru un personas kodu,tas tādēļ ka par kursiem jāveic priekšapmaksa,netaisos neko mācīt nepiederošām personām (nemedniekiem),nebūs nekāds narkomānu-kņepjuaudzētāju vai pašmāju teroristu seminārs.Apmācība domāta medniekiemun lai pēc tam nebūtu,ka es nezināju,bet nauda samaksāta.Apliecību uzrādiet katrās medībās medību vadītājam,ja ne ,paši ziniet ar ko beidzas un punkts.
Sākotnēji domātās tēmas par ko paredzēts stāstīt,var būt ne tieši šajā secībā:1.drošības pasākumi rīkojoties ar šaujampulveri un droši lādēšanas paņēmieni.2.Gludstobra patronu uzbūve un sastāvdaļas.4Latvijā pieejamo šaujam pulveru īss apskats.5.lādēšanas palīgierīces un lādējuma veidi.Lietoto čaulīšu restaurēšana un pārlādēšana.Otrā daļa gandrīz analoģiski tas pats tikai par vītņstobra munīciju.Semināra mērķis lai Jūs iedrošinātu un likt saprast ka katrs var lādēt pats sev nepieciešamo munīciju neatkarīgi no veikalu nepilnīgajiem piedāvājumiem kā arī ekonomētu Jūsu līdzekļus ,jo pašlādētas patronas pašizmaksa galu galā ir daudz zemāka kā veikalā.Seminārs paredzēts vairāk kā praktiska pamācība un ievads patronu lādēšanā,dodot drošas norādes un sniedzot pamatu tiem kas vēlēsies daudz vairāk izzināt teorētiko pusi.
Guntis
Guntis
Pēdējo reizi manīts 2024-05-02 07:59
Atrašanās vieta: Grobiņa
Medību stāžs: Kopš 2009
08.12.2011. 14:50
Principā varētu pietikt arī ar ieroča atļaujas klātesamību, bet ne es organizēju to semināru.
Vienīgi kā uzskates līdzekli varētu piešķirt detonējušu čauli, kura ir pārsprāgusi, bet gan jau Dzintaram pašam tādas ir!
Jānis
Jānis
Pēdējo reizi manīts 2019-03-03 23:21
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Mednieku organizācija: Latvijas Mednieku savienība
Atrašanās vieta: Vidzeme
Medību stāžs: no 1989
Aprīkojums: TOZ, ZOLI, Titan, Sauer
08.12.2011. 12:10
Problēmas sākas ar praktisku lādēšanu,kad nav uz to tiesības.

Nedomāju, ka likums aizliedz vai reglamentē pašu lādēšanas procesu, t.i. čomam palīgā ar savām zināšanām taču drīkst iet!? :)
Andris
Pēdējo reizi manīts 2018-03-22 17:29
Atrašanās vieta: Saldus
Medību stāžs: no 1990.g.
Aprīkojums: 16un12kal.+308win
Suņi: nav
08.12.2011. 11:56
Seminārs ir vērtīgs pasākums,bet vai tas aptvers tikai munīcijas lādēšanas praktiskos paņēmienus,to demonstrēšanu kā arī
atbildes uz jautājumiem,tāpec vēlētos zināt detalizētāku semināra plānu,izskatāmās tēmas.
Pirms praktiskas lādēšanas daudz ir jāzin par komponentēm-ko,cik,kad un kāpēc jālādē atiecīgajam kalibram un tas ir ļoti
svarīgi.
P.S.Par patronu parlādēšanu varētu zināt nevien mednieki ar ieroču atļauju bet arī citas personas ar attiecigo atļauju un
pārējie interesenti,jo teorētiski zināt nav aizliegts nevienam.Problēmas sākas ar praktisku lādēšanu,kad nav uz to tiesības.
Slēpts
08.12.2011. 09:26
Juri! Tiem, kas pieteiksies, tiks izrakstīts individuāls rēķins. Rēķinā persona ir jāidentificē. Pēc rēķina apmaksas fakta tiks sastādīts dalībnieku saraksts. Ierodoties būs jāuzrāda dokuments. Ļoti īsi un vienkārši.
Juris
Pēdējo reizi manīts 2012-10-01 11:57
Atrašanās vieta: Ludza
Aprīkojums: žigulis
08.12.2011. 08:46
Es vienkārši nesaprotu kāpēc ir nepieciešami tādi dati, lai piedalītos kursos!! Kāpēc es kā parasts cilvēks nevaru piedalīties kursos, nu riebjas man ka visur tie dati jādala pa labi un pa kreisi.
Un tu man arī īsti nevari paskaidrot iedodot sakarīgu un pamatotu iemeslu, kāpēc tev tos datus vajag, tāpēc arī ir šī diskusija.
Pagaidām nekādus likuma pārkāpumus nesaskatu, ja nu vienīgi čeka/kvīts trūkumu, bet tas mani maz interesē.
Pret tevi man nav nekā personīga, tikai brīžiem nesaprotu tavus izteikumus/lēmumus kuriem īsti nesaskatu nekādu pamatojumu un kuri brīžiem ir diezgan pretrunīgi.