Aguli beidz cepties par postijumiem,man ar graudaugiem ir apsēts 350 ha,un baroju ap saviem tīrumiem,ja es baroju pie lauka,tad viņas daudz mazāk man posta laukus,jo kāda jēga iet meklēt,ja barība ir tik pat kā silē,tāpēc nenožēlo kādas 10 tonnas,un tavi īpašumi būs kārtībā.
Slēpts
27.01.2012. 23:19
Iespējams ka piesiešos nevietā bet Edgar kecs:
kā Tu raksti "zeme aizsalusi" vai ta tiešām nesaproti ka ūdens krātuve tikai var aizsalt?Zeme var tikai sasalt. :))
Aprīkojums: Benelli M2 (12x76 plus paradokss), IŽ-54 (12x70), MC 20-01 (20x70)
Suņi: Taksis Tedis
30.01.2012. 14:39
Aguli beidz cepties par postijumiem,man ar graudaugiem ir apsēts 350 ha,un baroju ap saviem tīrumiem,ja es baroju pie lauka,tad viņas daudz mazāk man posta laukus,jo kāda jēga iet meklēt,ja barība ir tik pat kā silē,tāpēc nenožēlo kādas 10 tonnas,un tavi īpašumi būs kārtībā.
Par šo zemnieku esmu gatavs balsot! :) Kaut tādi būtu Zemnieku Saeimā. :D
Šis zemnieks ir mednieks, tādēļ tāda attieksme. Problēma ir medniekos nevis Zemnieku Saeimā. Liela daļa mednieku vēl dzīvo LPSR, par to, ka zeme ir privētīpašums, viņi, šķiet, pat nav dzirdējuši. Ja mednieku klubs ir noslēdzis ar zemes īpašnieku līgumu, tad medniekiem tomēr kaut kāda atbildība ir jāuzņemas. Ja mednieki nav gatavi uzņemties atbildību, tad vienīgais zemnieku glābiņš ir mazie medību iecirkņi. Protams, labi, ka ir tādi zemnieki kā Raivis, kas pats piedalās medībās un savu laukus sargā... Nevajag aizmirst, ka pieminētās 10 tonnas graudu maksā apmēram +/- 1500ls. Savukārt nopostīts kviešu hektārs var nest zaudējumus apm. 1000-2000ls. Bet te mednieki raud, ka viņiem nomas maksa sanāk 100ls uz "galviņu"... :))))
Slēpts
04.02.2012. 23:12
Māri Medniek
Tais aprēķinos tev ir ieviesusies kļūda sakarā ar to ka pārdodot graudus zemnieks pelna naudu.Jo graudaugu audzēšana un pārdošana zemniekam dod iespēju nopelnīt.Pašizmaksa tik liela nesanāks.
Slēpts
05.02.2012. 08:30
Savukārt nopostīts kviešu hektārs var nest zaudējumus apm. 1000-2000ls. Bet te mednieki raud, ka viņiem nomas maksa sanāk 100ls uz "galviņu"... :))))
Mēs tā skrienam pa priekšu visai eiropijai ar visādiem trulumiem, bet ka zemnieki iegūst rekord ražas 150cnt/ha gan nezināju. Vismaz man tāds cipars sanāk ja ņem Māra pieminētos ciparus.
Valērij, nepažēlo pāris latus un nopērc kalkulatoru, lai izvairītos no muļķību rakstīšanas forumā.Labas kvalitātes pārtikas kviešu cena 2011. gada septembrī sasniedza pat 150ls par tonnu + PVN. Kviešiem pieticīga raža ir apm. 5t. no hektāra. 150x5=750 X 1,22ls (PVN)=915ls. Bet nevienam nav noslēpums, ka Zemgalē no hektāra iekuļ pat 10tonnas. Tā, protams, nav peļņa, bet ieņēmumi. Peļņa varbūt ir tikai kādi 10%.
Nevajag jaukt lauku tantiņas iekūlumu no kūtspakaļā iesēta kviešu pleķīša, kur varbūt nesanāk pat 1 tonna no hektāra... Tās saimniecības, kas kūla 2t no hektāra jau sen ir izputējušas...
kā Tu raksti "zeme aizsalusi" vai ta tiešām nesaproti ka ūdens krātuve tikai var aizsalt?Zeme var tikai sasalt. :))
Par šo zemnieku esmu gatavs balsot! :) Kaut tādi būtu Zemnieku Saeimā. :D
Tais aprēķinos tev ir ieviesusies kļūda sakarā ar to ka pārdodot graudus zemnieks pelna naudu.Jo graudaugu audzēšana un pārdošana zemniekam dod iespēju nopelnīt.Pašizmaksa tik liela nesanāks.
Mēs tā skrienam pa priekšu visai eiropijai ar visādiem trulumiem, bet ka zemnieki iegūst rekord ražas 150cnt/ha gan nezināju. Vismaz man tāds cipars sanāk ja ņem Māra pieminētos ciparus.
Nevajag jaukt lauku tantiņas iekūlumu no kūtspakaļā iesēta kviešu pleķīša, kur varbūt nesanāk pat 1 tonna no hektāra... Tās saimniecības, kas kūla 2t no hektāra jau sen ir izputējušas...