Ir gan problēma - ģērēt čupu ar ādām maksā uzreiz kaudzi naudas.. :)
Es vedu pa vienai, tad maciņš to nejūt... bet man labi - ģērētava nav tālu, var pa ceļam ieskriet!
sakrāj vairākas un tad laid ģērēt, jo cik esmu lasījis un cik man pašam saprašanas, tad tādu čakaru uzņemties tad tev jābūt daudz brīva laika un saprašanas, es piemēram sakrāju pa dieviem gadiem un tad čupu laižu ģērēt un nav nekādu problēmu....
Eh kā derētu kursi vai seminārs "Ādu ģērēšana mājas apstākļos".
Vai būtu kāds meistars, kurš to visu ierādītu un parādītu.
Varbūt varētu uzfilmēt kādu, kurš to māk darīt un parādīt plašakai
publikai, jo dēļ vienas caunas vai bebra ādas dzīties pie ādmiņa drusciņ
pa dārgu.
Medību stāžs: Sāku iet dzinējos 7 gadu vecuma 2007 gadā dabuju mednieku apliecibu un bisi
Aprīkojums: mc, iž, Browning ABolt3 308, CZ 453, Sauer 202 Outback, paštaisīts nazis no husqarnas strelas, ļoti liels akmens!
Suņi: Lisa, Džimbo, Rokijs, Kleo
Medību trofejas: 21
24.01.2012. 12:22
ir jau ģērētas ar iepriekš, gribējās zināt kādu skābi labāk izmantot? man iesaka lūsim lietot etiķskābi! parasti lietoju sērskābi, varbūt zinat kas labāk?
Viss ir pareizi, tikkai nekādā gadījuma neliec plastmas traukā ja domā glabāt ilgāk par nedēļu, es šitā sabeidzu kādas 10 bebru ādas, iesāli un ietin kautvai vecās avīzēs, pats labākais, ādai vajag elpot, a ja ieliksi plastmasas traukā, kapi ādai garantēti, spalva nāks nost! Un nežēlo sāli!!!!!
Mednieku organizācija: uz 8 nevar salasīties nekad
Atrašanās vieta: dīvāns, dators
Medību stāžs: arvien lielāks
Aprīkojums: ir
Suņi: vakcinēti
23.01.2012. 23:52
Nedomāju ,ka Tev to lūša ādu ir tik daudz lai mājas apstākļos sāktu eksperimentēt ar ģērēšanu.Vajag daudz visa kā un zināmu pieredzi.Es ieteiktu rūpīgi izdīrāt no ausīm krimteles un asti pārgriest līdz pašam galiņam tad visu rūpīgi ierīvēt ar rupjo sāli ielikt plastmasas traukā un vest ģērmanim.Vidēji lielam lūsim vajag ap 3kg sāls.Ja neizdīrā un neiesāla ausis var palikt bez kuškīšim ausu galos kā arī melnais astes gals var palikt pliks.Sālītu ādu nevajag saldēt. Labi sasālītu lūša ādu pagrabā var glabāt kaut pus gadu tik lai žurkas netiek klāt.Ja gribās pašam eksperimentēt tad labāk uz seska vai caunas tos vismaz vieglāk atgaļot un attaukot tālāk piķelēšana,taninēšana,bet tur tiešām daudz ko jāzin.
http://www.1188.lv/katalogs/er...
Es vedu pa vienai, tad maciņš to nejūt... bet man labi - ģērētava nav tālu, var pa ceļam ieskriet!
Vai būtu kāds meistars, kurš to visu ierādītu un parādītu.
Varbūt varētu uzfilmēt kādu, kurš to māk darīt un parādīt plašakai
publikai, jo dēļ vienas caunas vai bebra ādas dzīties pie ādmiņa drusciņ
pa dārgu.