Labi, Žanna, pieņemsim, ka es ar saviem suņiem iestājos LKF,- un tālāk ? KO no tā iegūs LVdz ciltsdarbs,par mani pašu nemaz nerunājot? Ja nemaldos, tad tieši Tu / atvainojos par "Tu",ceru,ka sapratīsi,abi tak esam mednieki un suņu piķieri :) /kādā no tēmām pieminēji,ka ar medību suņu audzēšanu iekš LV nekāds bizness nesanāk,kur es Tev pilnībā piekrītu.Un vēl kas, ja šīs entās kinoloģiskās organizācijas,kas Latvijā pastāv, reiz beigtu viena otru apkraut ar mēslim ,bet gan sāktu domāt un strādāt daudzmaz vienā virzienā,tad lietas aizietu kalnā,bet tas ir tikai mans viedoklis ,ja kļūdos,tad palabojiet,bet tāds bardaks medību suņu lietās vairāk nav ne saprotams, ne izturams. :(
Suņi: Rietumsibīrijas medību suņi ,vienmēr vismaz 2.Latvijas dzinēji.
Medību trofejas: 6
14.02.2012. 09:33
KMC'Dālderi"-rīkotajās darba pārbaudēs uz doto brīdi ekspertu komisijas vadītājs ir medību suņu kinologs-eksperts Andris Veļičko,kurš savu kvalifikāciju ir ieguvis MMB laikos ,kad darbojās tā laika Mēža ministrijas izveidota medību suņu ekspertu kvalifikācijas komisija,kura veica medību suņu kinologu-ekspertu apmācību un darbības uzraudzību.
Visiem ekspertiem,kam kvalifikāciju piešķīra šī komisija nav problēmu ar viņu kvalifikācijas atzīsanu starptautiski,protams ja viņi paši to vēlas.Tādi eksperti Latvijā ir palikuši mazāk 10.LKF SISTĒMĀ DARBOJAS TIKAI VIENS eksperts-N.Borodājenko.
Ja nav noslēpums, kas tad vērtē medību suņus KMC"Dālderi" rīkotajos pasākumos? Un kur šie medību suņu darba vērtējumi tiek atdzīti?
Kad no tiek LMSK pasākumi, tad tos vērtē LKF eksperti, bet citos pasākumos kādi eksperti piedalās?
14.02.2012. 07:58
Māri-LMKA nepieder neviens suns,suņi pieder privātpersonām.Es apmeklēju M.Kalniņa rīkotos mačus kopš 2001.g, jo man interesēja medību suņu darbi.Tad kad 2003.g.gādā izveidoju savu meža cuku aploku,sāku vērtēt.2005.g.15.02.,M.Kalniņš pasniedza LMKA 2.kat. kineloga-eksperta apliecību.Braukāju daudz, apmeklēju katru pasākumu,kas nevisai patika M.Kalniņam bet tas jau cits stāsts.2007.13.01 M.Kalniņš pasniedza 1.kat.LMKA kineloga-eksperta apliecību.Sāku nojaust, ka kaut kas nav kārtībā ar tām apliecībām...jo nekad neesmu suņus vērtējis izstādēs.(pirmo un vienīgo reizi suņu vērtēšanā izstādes ringā piedalījos pagājušo gadu Somijā).
Kad pie manīm nonāca LMKA arhīvs,manas aizdomas apstiprinājās....visas apliecības kopš 2003.g.piešķirtas pārkāpjot LMKA nolikumus ,un atbildība par to guļas tieši uz LMKA kvalifikācijas komisiju it īpaši uz tās vadītāju Vladimiru Gubarevu un M.Kalniņu ,kā nemainīgo LMKA vadītāju....V.Gubarevs ir īpaš personāžš,kurš 1980.g. beigās par neadekvātu rīcību izmests no MMB un MMB kinoloģiskās sekcijas,tomēr viņš vietu, pēc desmit gadiem, atrada 2000.G.dibinātā LMKA...,
Citāts nepievienojās:
Aigars Remess
Gvido-pagājušo gadu biju somijā uz medību suņu izstādi.Izstādi organizēja Somijas Nacionālais Laiku šķirnes klubs,tas pats kurš organizē braucienu uz Latviju.Tākā Somijas klubs ir FCI sistēmā neviens šeit Latvijā nopelnītais diploms tur nav atzīts.Tas pats arī ar LKF sistēmā esošiem suņiem.Iemesls tam ir nesaprotamā ekspertu izcelsme, kuri vērtē suņus.
--------------------------------------------------------------------------------
13.02.2012. 16:15
Gvido-pagājušo gadu biju somijā uz medību suņu izstādi.Izstādi organizēja Somijas Nacionālais Laiku šķirnes klubs,tas pats kurš organizē braucienu uz Latviju.Tākā Somijas klubs ir FCI sistēmā neviens šeit Latvijā nopelnītais diploms tur nav atzīts.Tas pats arī ar LKF sistēmā esošiem suņiem.Iemesls tam ir nesaprotamā ekspertu izcelsme, kuri vērtē suņus.
Visiem ekspertiem,kam kvalifikāciju piešķīra šī komisija nav problēmu ar viņu kvalifikācijas atzīsanu starptautiski,protams ja viņi paši to vēlas.Tādi eksperti Latvijā ir palikuši mazāk 10.LKF SISTĒMĀ DARBOJAS TIKAI VIENS eksperts-N.Borodājenko.
Kad no tiek LMSK pasākumi, tad tos vērtē LKF eksperti, bet citos pasākumos kādi eksperti piedalās?
Kad pie manīm nonāca LMKA arhīvs,manas aizdomas apstiprinājās....visas apliecības kopš 2003.g.piešķirtas pārkāpjot LMKA nolikumus ,un atbildība par to guļas tieši uz LMKA kvalifikācijas komisiju it īpaši uz tās vadītāju Vladimiru Gubarevu un M.Kalniņu ,kā nemainīgo LMKA vadītāju....V.Gubarevs ir īpaš personāžš,kurš 1980.g. beigās par neadekvātu rīcību izmests no MMB un MMB kinoloģiskās sekcijas,tomēr viņš vietu, pēc desmit gadiem, atrada 2000.G.dibinātā LMKA...,
Aigars Remess
--------------------------------------------------------------------------------
Aigar, vai tad Tu pats neesi vērtējis suņus LMKA pasākumos? Cik es atceros, Tu vienmēr esi bijis priekšā...