Ir DAŽVIET problēmas gan ar zemniekiem,gan ar medniekiem,gan ar postījumiem.Bet kādā sakarā šūmējās zemnieku TRONS ir pilnīgi cita problēma.
Nebanu Lindermans izgudroja valodu referendumu,tas nāca no lielā austrumu kaimiņa,vietējo pakalpiņu izpildījumā!
Rietumu kaimiņiem ir daudz zemes un meži un kāpēc lai nebūtu medību tiesības,ja par banānu kāds gatavs tās pasniegt!
Neesiet lētticīgi ne zemnieki,ne mednieki!
Laimoni!
Tur tas suns un ir apraksts ka dažu kolektīvu dēļ ir tādas problēmas lielajā mednieku saimē. Ja visi darītu kā iepriekš apraksīts un viens otram ziņotu un izpalīdzētu grūtajā brīdi tad viss būtu štokos.
Bet ir arī tāda zemnieku kategorija, diemžēl, tu ar viss labākiem nodomiem un pēc maksimuma mēģini nosargāt viņa sējumus, vienlga ja ir kaut cik nopostīts, bļaus pa visu pagastu ka mednieki ir slikti, ka rukši ir norakuši hehtāriem lielas platības, kaut reāli būs labi ka no visiem simtu iesētiem ha nopostīti kādi 100 m2. Protams tas arī ir zaudējumi, bet tā pat jārēķinās ka būs zaudējumi ka izsals, putni nomīdīs un nodēdīs.
Vēl pēdējā reizē viņš pazinoja ka izrādās stirnas vairāk noposta viņa laukus nekā tie paši rukši. Atkal vainīgi, tikai jauni zvēri un teica ka jāizšauj visas stirnas. Un interesanti līdz kādai galējībai nonāks pēc gada, bebri noēd visus gradus????
Man škiet, ka sāpe nav ne dzivniekos, ne postījumos, tas ir tikai bļaušanas iemesls, cik runājies un pazīstu gan mikro gan makro zemniekus, visi tam piekrīt! Ir attiecīgā ļautiņu grupa un vairāk velkoša rietumu virzienā... Kuriem vajag savas platības, jo redz citādi nekur netiek klāt, kolektīvos savas prasības un savi noteikumi, tur baigi neizgrozīsies. Tad vēl dabūt visus tos kam vairāk, kā 3kg gaļas par nelimitētajiem un laime pilnibā. Biznesa niša vaļā, tad netraucēs ne postījumi nekas. Un kur tad vēl labvēlīgāk, ja to visu paveikt izdodas ar likuma spēku. Taču uz visa šī ļembasta fona arī daļa mazo, kam tiešām arī ir šīs postījumu problēmas zemnieciņi, cer ka nu tik viss tiks atrisināts un viņiem ieripos kāds latiņš.... neticu, atvainojat es tam neticu... Tā jūsu zemnieku sāpe, tiek labi iestūrēta par iemeslu, kā velkonis labam "suhagruzam".
Slēpts
05.04.2012. 19:49
Saņēmu īsziņu, ka aptauja pagarināta līdz 13.aprīlim, laikam rezultāti nav tādi kā cerēts, jo zemnieki nepietiekami aktīvi.
Es abstrahēšos no pašas saknes idejas aptaujai - faktiski ar demagoģiskām metodēm pierādīt, ka postījumu problēma ir eskalējusies līdz katastrofai un ka mednieki vispār nekur un neko nedara (idejiski, ir vēlme parādīt to, ka nevis ir vien daži % no LV teritorijas (kura ir 64+kvadrātkilomtrus liela - uz tā fona daži pagasti ir nekas), kurā patiešām ir katastrofa, bet visā valstī).
Man nav nācies no ZS vadības kaut ko tādu ne dzirdēt, ne lasīt. Kaut gan neizslēdzu, ka sarunās varētu izskanēt arī šāda doma.
Ja mednieki uzskata, ka problēmas rada tikai daži mednieku kolektīvi, kas nespēj pildīt savas saistības, tad kādēļ baidaties no aptaujas rezultātiem????? Personīgi es esmu pārliecināts, ka lielākā daļa mednieku nespēj tikt galā ar postījumiem. Neviens man neiestāstīs, ka Rīgā dzīvojoši mednieki var atrasties katru nakti labības lauka malā. Tādēļ uzskatu, ja mēģinam salīdzināt, kuri ir lielāki demagogi - mednieki vai zemnieki, gribu teikt, ka tomēr mednieki.
Galarezultāts nav atkarīgs no nosēdētajām stundām.Ja pārzinat savus laukus,tad apmēram zinat,kurā laukā pēc cik dienām bars atgriežas.tad arī jāvaktē un rezultāts būs. Doma bija cita.Patreiz zemniekam nav izvēles.Vai nu slēdz līgumu ar tādu kolektīvu,kāds nu kurā vietā ir,vai arī vispār neko nepanāksi.Arī šajā forumā daži zēni dikti aši rēķina,cik viņu darbs ir vērts.Proti,ja pāris stundu laikā nevar ruksi ielikt mašīnā,tad lai tas zemnieks sēž klusu.Ir jābūt izvēles iespējai un nebūs savstarpēju apvainojumu.Katrs varēs piemeklēt sev tīkamāko variantu teiksim no manis nosauktajiem,vai vēl kādu.Kur problēma.
Māri, kāds tur joks? Neņem ļaunā, bet Tev ir sekla domāšana. Parasti jaunieši kaut ko tādu pasaka lai tik paņirgtu. Es Jāņa Kārkliņa rakstīto sapratu un pievienojos katram viņa rakstītajam vārdam.
Nebanu Lindermans izgudroja valodu referendumu,tas nāca no lielā austrumu kaimiņa,vietējo pakalpiņu izpildījumā!
Rietumu kaimiņiem ir daudz zemes un meži un kāpēc lai nebūtu medību tiesības,ja par banānu kāds gatavs tās pasniegt!
Neesiet lētticīgi ne zemnieki,ne mednieki!
Tur tas suns un ir apraksts ka dažu kolektīvu dēļ ir tādas problēmas lielajā mednieku saimē. Ja visi darītu kā iepriekš apraksīts un viens otram ziņotu un izpalīdzētu grūtajā brīdi tad viss būtu štokos.
Bet ir arī tāda zemnieku kategorija, diemžēl, tu ar viss labākiem nodomiem un pēc maksimuma mēģini nosargāt viņa sējumus, vienlga ja ir kaut cik nopostīts, bļaus pa visu pagastu ka mednieki ir slikti, ka rukši ir norakuši hehtāriem lielas platības, kaut reāli būs labi ka no visiem simtu iesētiem ha nopostīti kādi 100 m2. Protams tas arī ir zaudējumi, bet tā pat jārēķinās ka būs zaudējumi ka izsals, putni nomīdīs un nodēdīs.
Vēl pēdējā reizē viņš pazinoja ka izrādās stirnas vairāk noposta viņa laukus nekā tie paši rukši. Atkal vainīgi, tikai jauni zvēri un teica ka jāizšauj visas stirnas. Un interesanti līdz kādai galējībai nonāks pēc gada, bebri noēd visus gradus????
Man nav nācies no ZS vadības kaut ko tādu ne dzirdēt, ne lasīt. Kaut gan neizslēdzu, ka sarunās varētu izskanēt arī šāda doma.
Ja mednieki uzskata, ka problēmas rada tikai daži mednieku kolektīvi, kas nespēj pildīt savas saistības, tad kādēļ baidaties no aptaujas rezultātiem????? Personīgi es esmu pārliecināts, ka lielākā daļa mednieku nespēj tikt galā ar postījumiem. Neviens man neiestāstīs, ka Rīgā dzīvojoši mednieki var atrasties katru nakti labības lauka malā. Tādēļ uzskatu, ja mēģinam salīdzināt, kuri ir lielāki demagogi - mednieki vai zemnieki, gribu teikt, ka tomēr mednieki.
Ceru, ka tas nebija joks.... :))