Šodien vārdadienu svin Vēsma, Fanija, rītdien - Mirta, Ziedīte
toptitle

Forums

Tēmas nosaukums - Grozījumi Medību likumā 2012.


Gatis Sakne
Gatis Sakne
Pēdējo reizi manīts 2023-10-02 09:16
Lietotāja statuss: Lietotājs
Atrašanās vieta: Kurmene.Rīga. Valle.
Medību stāžs: 20+
Aprīkojums: ij27,wmr22,223savage,brauning 30-06 ,22LR
Medību trofejas: 7
18.06.2012. 14:19
laimoni kuru tu te sauc par verga dveeseli ko datoraa visiem liela mute .pasaki ka man nav taisniiba mes to esam pieraadiijussi pa saviem brivibas gadiem nav mums lielaakai dallai ilgterminna domaassanas iedos vallu un zverus varees ar uguni MEKLEET.TAGAD UZ RAJONU IR VIENS MEZZSARGS KADREIZ BIJA KATRAA MIESTAA PAR MEZZSARGAM I TO NEVAREEJA IZKONTROLEET.PROTAMS NEVIENS NAV SVEETAIS BET EETIKA IR JAAIEMAACA NO TRADICIJAAM VECAJIEM MEDNIEKIEM UN TAA.KADREIZ VAJADZEJA IET 2GADI PA DZINEEJU LAI MEDIITU.TAGAD KATRS KAM BUS MAZS ZEMES PLEKKIS NOPERK RORI UN KLAPEES.ESU PRET TAADU PROJEKTU TAS IR NEGODIIGI PRET MEDNIEKU KLUBIEM IECIRKNNIEM.
Raimonds Runts
Biedriba Medniekiem.lv
Raimonds Runts
Pēdējo reizi manīts 2024-03-29 20:31
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Atrašanās vieta: Mežmaliņa
Medību stāžs: 1992
Aprīkojums: Norrmāls...
Suņi: Dvorterjērs
18.06.2012. 14:22
Arni daudzam kam piekrītu, bet par krāšanu nu gan te iebrauci auzās, skatos ka Tu vereni lido šai jomā ilūziju pasaulē, ne tā kā mēs te provincēs un tos 300-500 atlecināt, uz varbūtības principa, ka pairīt šis hobījs vispār var beigties, nu nezinu, pārāk atškirīgi mēs šeit mednieki esam domu un arī maku jautājumos, talab iet tik samgi rast vienotību savos jautājumos. Te forumā palasoties 80% močī ar jeņķu optikām un kārtīgām rorēm, bet dzīvē apskatoties reāli darba zirdziņi tie paši IŽ un TOZ un pārītis tikas un ČŽ. Par stikliem vispār muti neatveru. Un medījam, un savus limitus atšaujam tikai tā....
Andris Zariņš
Biedriba Medniekiem.lv
Andris Zariņš
Pēdējo reizi manīts 2024-04-10 13:29
Lietotāja statuss: Guru
Mednieku organizācija: Medniekiem.lv
Atrašanās vieta: Marupe
Medību stāžs: No 1989 gada
Aprīkojums: H&K 2000 SLB (30-06), Savage (223), IŽ 57
Suņi: Krievu Eiropas laika- Bārts, Latvijas Dzinējsuns Dārts Veiders
Medību trofejas: 93
18.06.2012. 14:34
Laikam jau Raimondam taisniba... Diezgan daudz sanak pamedit dazadas Latvijas vietas. Un aina ir ka teikt tada ka 90 % atbilst Raimonda aprakstam tad ir kadi 5 % nosacita vidusslana un 5% to kas trapa kategorija " biezais" ....
Nu procentus saliku empiriski, bet nu sajutu limeni.. Un ja neko nedarisim lietas laba, tad nezin ka vel bus pec gadiem 10..:(
Raimonds Runts
Biedriba Medniekiem.lv
Raimonds Runts
Pēdējo reizi manīts 2024-03-29 20:31
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Atrašanās vieta: Mežmaliņa
Medību stāžs: 1992
Aprīkojums: Norrmāls...
Suņi: Dvorterjērs
18.06.2012. 14:35
Vēl tā paskatoties no mednieka pozīcijas, vārījāmies pa vienam, visas 3 komandas kopā, ārdījāmies, taču tagad šis likumprojekts nu ne velna neatškiras ar to, ko lasīju nu jau labu laiku atpakaļ, kurš uzradās pirms darba grupas iesaistīšanās. Pa lielam neko jau neizdavēs apturēt, tikai guvām pierādījumus, to nevaram - Eiropa traucē, to nedrīkstam ambīcijas neļauj, iznākums nu nedaudz kaut ko te pieturējām un pieskatījām un tas nu ne kādi nevairoja uzticību, arī šeit jau sāk ievilkties tāda neredzamā frontes līnija. Personīgais viedoklis, galīgi nepatīk šis medību likuma variants ar visiem lokiem un briežu dārziem un slavenajiem platību jaunumiem, pa lielam mednieki ir vienkārši "apjāti" un biznesa idejas vareni rulle uz priekšu, zemnieķeļus karietē vizinot sev pa priekšu!
Arnis Puksts
Biedriba Medniekiem.lv
Arnis Puksts
Pēdējo reizi manīts 2024-02-15 00:29
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Mednieku organizācija: Medniekiem.lv - tieši un nepastarpināti!
Atrašanās vieta: Latvija
Medību stāžs: ANNO 1998.
Aprīkojums: IMI, Smith & Wesson, Glock, Browning x2, Winchester, Walther, TOZ, Haenel!
Suņi: Dutchhound
Medību trofejas: 30
18.06.2012. 14:38
Beztēma. Tomēr atbildēšu Raimondam :) Pēc analoģijas, es gribu nolikt pilota apliecību un lidot ar personīgo helīti. Bet saprotu, ka pašreiz to nevaru atļauties. Saprotu un pieņemu un necenšos visus tos, kas var atļauties lidināties ar personīgajiem lidaparātiem visādos vaidos "aplikt".
Analoģiski, ja to nakts optiku NEVARI nākādīgi nopirkt, nu tad nepērc (uzruna otrajā personā NAV PERSONĪGI kādam adresēta). Bet ļauni neskaud tos, kas var - tas nozīmē, nevajag visos veidos paust dažādus ļaunus viedokļus, ka nu tik būs slikti. Par to bija stāsts. Ne par ko citu. :)
Un tik traki vairs nav - rores pamazām kļūst labākas, stikli arī. Jo daudzi sāk saprast, ka pucē sū* cik gribi - tas tik un tā un paliek sū*. Atkal pēc analoģijas - daudzi tomēr pērk labāk vecus golfus un opeļus, nevis jaunus žiguļus :) kaut gan brauc jau visi...
Arnis Puksts
Biedriba Medniekiem.lv
Arnis Puksts
Pēdējo reizi manīts 2024-02-15 00:29
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Mednieku organizācija: Medniekiem.lv - tieši un nepastarpināti!
Atrašanās vieta: Latvija
Medību stāžs: ANNO 1998.
Aprīkojums: IMI, Smith & Wesson, Glock, Browning x2, Winchester, Walther, TOZ, Haenel!
Suņi: Dutchhound
Medību trofejas: 30
18.06.2012. 14:48
Uz otro komentāru Raimondam atbildēšu filozofiski: Viss plūst un mainās. Nekad vairs nebūs pa vecam. Mednieku ir maz (un pat šajā "mazumā" atrodās tādi bāleliņi, kas sačakarē vispārējo priekšstatu par mednieku - par piemēru, augstprātīgi indivīdi, kuri nemedī, pārbaro un pārvairo dzīvniekus un dzen vietējos izmisumā (katalizators, kādēļ vispār atvēra ML!!!), apdzērušies lopi, kas publsikās ūdenskrātuvēs knapi no laivas spēj izkāpt u.tml.), par maz, lai varētu nopietni ietekmēt Rietumu sabiedrības attīstības tendences.
BET! Iecerētie likuma grozījumi KOPUMĀ nav slikti. Nav bīstami. Tie gan ņem, gan dod. Tas ir kompromiss, nav tā, ka zemnieki teica hop un visi uz pakaļkājām lēca. Tā kā - visi mednieku pārstāvji, kuri grupas, īpaši beidzamajā laikā, klātienē piedalījās, ir pelnījuši vismaz PALDIES! Mēs esam pirmo posmu godam izturējuši. Tagad jātur roka uz pulsa, lai netiek kas nelāgs sadarīts starp lasījumiem...tad vēl darbs pie MK noteikumu atjaunināšanas un - 2013/2014 gada sezona jau būs mierīgāka, jo likumu vērt vēlreiz vaļā nebūs īsti pamata.
Kr4, neesam mazohisti, kopumā rezultāts ir krietni vien labāks, nekā tas varēja būt, nekā tas būtu bijis, ja mednieki nebūtu sasparojušies un tā vai citādi, bet konsolidējušies...
Edmunds Palmbahs
Edmunds Palmbahs
Pēdējo reizi manīts 2023-09-14 14:07
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
18.06.2012. 14:52
Laimoni, varbūt, ka esi tik jauns, ka par to plīkšķināšanos uzzināji no mana rakstītā. Varbūt pat esi vienīgais z-sargs ,kas nav izšāvis pat uz meža pusi. Nu gluži kā Naša Raša godīgais ments. Tātad speciāli Tev - laiki bija skarbi, bet jautri, un stipri vien atgādināja tādu normālu anarhiju. Bija jābūt ārkārtīgi slinkam, lai sava bataljona robežās kko nenogāztu. Tādi bija laiki, un nasing spešel. Arī pārtikušajā amerikā, kad pilsētā pazūd elektrība, tad pilsoņi teciņus vien urbj uz tuvējo elektro bodi fenderēt LCD televizorus.Bet kad brūk impērijas, tad tas par ko rakstiju es, ir sīka vienība.
Edgars Kecs
Edgars Kecs
Pēdējo reizi manīts 2022-06-14 14:15
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Atrašanās vieta: Kaut kur Latgalē
Medību stāžs: Kas to jau zin cik tā stāža :)
Aprīkojums: Kaut kādi dzelži ir!!!
Suņi: Kaut kad būs!!!
Medību trofejas: 17
18.06.2012. 14:52
Piekrītu Raimondam!
Par to atlicināšanu man pašam bija pēdejās reizes tā, ka nolemju kaut kam sakrāt, bet tiko esi kaut ko sakrājis tad āmen uznāk kaut kas tāds akses un galvenais nezin no kurienes un tavi nelielie uzkrājumi izbal kā ogles pēc ugunskura. Tāpēc kamēr situācija kaut cik neuzlabosies tikmēr kaut ko vēl atļauties diez vai varēšu. Par atlicināšanu var runāt tikai pāris gadījumos, ja tev ir kaut cik normāla alga un minimāli izdevumi tad ir reāli atlikt, otrs ja tev ir ģimene ar sīkiem tad šī te normālā alga tiek pilnībā izsūta sīko vajadzībām. Bet zinot mūsdienu ekonomisko situāciju Latvijā tad lielākai daļai ir problēmas vienkārši ar naudu kur nu vēl kaut ko atlicināt :( Pie mums pašiem 99% visi medās ar krievu ražojuma gludajiem, bet toties ja skatīties karabīnes, tad kādi 80% aizņem čehu stobri un tad pārejie, ir pāris krievu ražojuma, ir un ārzemju ražojums. Un no visa koletkīva tikai pāris mednieku var tiešām sakrāt kaut kam jaunam, citi kā saka medās kas ir vai ko varēja atļauties kādus 5 gadus atpakaļ!
Mani pēc lai kaut ar gaubicām medās, bet ja kolektīvi kuriem pie iedotā limita pat 50% neizpilda, jo jāatšauj pāris simti rukšu un ja mednieki medī pasīvi tad tikai cūku mēris palīdzēs samazināt to skaitu :( Viens liels pluss naksts optikām un binokļiem ir tas ka tu vismaz kaut cik esi pārliecināts ko tu šauj un apmēram cik tālu tas zvērs ir. Jo lai tumsā saprastu kas tur ko darās un ieslēdzot lukturi vēl saprastu kas tiešām tur ir ,tad līdz nelaimei nav tālu :(
Māris Mednieks
Pēdējo reizi manīts 2024-02-27 20:10
Lietotāja statuss: Eksperts
Atrašanās vieta: Vidzeme
Medību stāžs: 30
Aprīkojums: Labs.
Suņi: Ir
18.06.2012. 17:52
Šoreiz piekrītu visiem Arņa Puksta šodien rakstītajiem komentāriem, īpaši
kad cilvēks mazliet uzņemt C2H5OH dažādā šķaidījumā,
....:))) Bet, ja pieminētie vīriņi mazāk lietotu C2H5OH, tad sanāktu ne vienam vien ķīķerim. Es parasti saku - neesmu tik bagāts, lai pļēgurotu. To var darīt tikai turīgi cilvēki. :)))) Kaut gan pats ne īpaši atbalstu nakts optikas ieviešanu, jo zinu, ka ir ļoti daudz mednieku, kas šauj pa visu, kas kustās. Kaut gan, no otras puses, labāk viens šāviens ar lodi un nakts optiku, nekā šāviens ar renkām un lukturi.
Par zemessargiem taisnība tiem, kas stāsta par viņu visatļautību 90-tajos gados. Tas bija murgs, šāva pat ar kalašņikovu ar pilnu magazīnu, kārtām.
Jānis Vizulis
Jānis Vizulis
Pēdējo reizi manīts 2022-08-16 08:14
Lietotāja statuss: Nopietnais vērotājs
Atrašanās vieta: Zvārdes pag., Saldus nov.
Medību stāžs: 1995
Aprīkojums: ir
18.06.2012. 21:46
Es tikai savā muļķa prātā nespēju saprast, kāpēc, ja mednieku saime ir pareiza un godīga, kāpēc žņaudzaties, cienījamie darba grupas kungi? Kāpēc iesākumā vismaz stirnas un meža cūkas neliekat nelimitētajos? Ja reiz cepina neadministrējamu likumu, tad uzreiz vienā gājienā sacep visus labumus un miers.