Šodien vārdadienu svin Monvīds, Egita, Emīls, rītdien - Ludmila, Laimdots, Laimiņš
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - Nepieciešama KATRA mednieka rīcība!

Informācija

Šajā diskusijā piedalās 43 lietotāji. Komentāru skaits 10. Pēdējais viedoklis 06.11.2012. 09:36

Edgars
Edgars
Pēdējo reizi manīts 2022-06-14 14:15
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Atrašanās vieta: Kaut kur Latgalē
Medību stāžs: Kas to jau zin cik tā stāža :)
Aprīkojums: Kaut kādi dzelži ir!!!
Suņi: Kaut kad būs!!!
Medību trofejas: 17
16.10.2012. 16:23
Sanāk, vai tomēr ne tā sapratu ka rezervāti un dabas liegumi ar tur tiks veikta uzskaite, interesanti vai varēs tur medīties???
Ā sapratu
zemes īpašniekam būs tiesības medīt nelimitētos medījamos dzīvniekus savā īpašumā bez medību iecirkņa reģistrēšanas.
Slēpts
16.10.2012. 16:42
Edgar- šos grozījumus izskatīja Ministru kabinets- sagatavoja Zemkopības ministrija.
Tā kā MK akceptēja, tad to virzīs uz balsošanu SAEIMĀ, un tur vai nu super ātri apstiprinās, vai aŗi sagrozīs tā , ka no paredzētajiem goōzījumiem paliks tikai 10 %, iespējasm , pie reizes sagrozī svēl kaut ko:)
Slēpts
16.10.2012. 16:51
Ko cepās, ar zvēru saudzēšanu uztaisīja blīvumu kurš vairs neiet kopā ar saimniecisko darbību, tagad rezultāts, jasamazina skaits un viss.
Juris
Pēdējo reizi manīts 2013-04-11 08:35
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Atrašanās vieta: Mežā. Jau ceturto gadu desmitu.
Medību stāžs: 18
Aprīkojums: Benelli M2 (12x76 plus paradokss), IŽ-54 (12x70), MC 20-01 (20x70)
Suņi: Taksis Tedis
17.10.2012. 10:12
Edgar- šos grozījumus izskatīja Ministru kabinets- sagatavoja Zemkopības ministrija.
Tā kā MK akceptēja, tad to virzīs uz balsošanu SAEIMĀ, un tur vai nu super ātri apstiprinās, vai aŗi sagrozīs tā , ka no paredzētajiem goōzījumiem paliks tikai 10 %, iespējasm , pie reizes sagrozī svēl kaut ko:)

Nu, ne gluži tā. Drīzāk jau būtu jāsaka, ka grozījumus sagatavoja darba grupa ļoti plašā sastāvā, ZM tos apkopoja.
Attiecībā par to, cik paliks pāri no projekta pēc iziešanas caur Saeimu - teorētiski būtu jāpaliek tuvu iesniegtajai redakcijai, ja vien interešu grupas turēs cieņā savstarpēji panāktās vienošanās un nesāks urķēties pa deķa apakšu ... Ir jāsaprot, ka ZM vienpersonīgi neko neraksta - ZM sagatavo savus priekšlikumus (balstoties uz vispērējo situācijas analīzi, konstatētajjām problēmām, saņemtajām sūdzībām, utt.),saliek tos kopā ar saņemtajiem priekšlikumiem no interešu grupām, lai būtu ar ko sākt sarunu un beigās apkopo to, kas palicis pāri pēc priekšlikumu malšanas darba grupā. Ar šo gribu pateikt, ka arī pats personīgi(!) nebūt neesmu sajūsmā par visiem grozījumu punktiem, bet ir jārespektē savstarpēji panāktie kompromisi. Citādi nekāda virzība nav iespējama.
Slēpts
17.10.2012. 10:19
Jāni.
Nu pasaki man, kāpēc es uz masenes priekš jenotiem nevarēšu turpmāk likt lukturi parasto virsū- nu KURAI organizācijai bija tāda paranoja, ka to aizliedza??? KAs tad vairāk ar ješkām nevajag cīnīties?? Es uz gaides katru zienu viņus pavācu nost- tagad, ja gribēšu būt likumpaklausīgs pilsonis- tad tikai pilnmēnes naktī uz sniega varēšu...
Ļoti gribu zināt- jo ja kādreiz būs dzīvē jāizsķiras ar ko iet kopā - vai zemniekiem vai medniekiem- lai zinu ar kuriem man nav pa ceļam...
Kārlis
Kārlis
Pēdējo reizi manīts 2014-12-07 23:55
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Mednieku organizācija: LMS
Atrašanās vieta: Latvija
Medību stāžs: 11 gadi
Aprīkojums: Browning Gold Fusion
17.10.2012. 12:39
Nu, ne gluži tā. Drīzāk jau būtu jāsaka, ka grozījumus sagatavoja darba grupa ļoti plašā sastāvā, ZM tos apkopoja.
Attiecībā par to, cik paliks pāri no projekta pēc iziešanas caur Saeimu - teorētiski būtu jāpaliek tuvu iesniegtajai redakcijai, ja vien interešu grupas turēs cieņā savstarpēji panāktās vienošanās un nesāks urķēties pa deķa apakšu ...

Juri sensej, vai patiešām ir TIK liela pārliecība, ka Medību likums neaizies pa Meža likuma taku, kur pie 3 lasījuma Saeimā attiecīgi motivēti deputāti speciālistu sagatavoto likumprojektu sagrieza ar kājām gaisā? Nebūsim tik naivi, zinot tos, kas lobē galvenās izmaiņas (pagaidām grozījumos neiekļautas) - mazi iecirkņi (pat bez meža), postījumu segšana no mednieku maka, nelimitētas cūkas utt.. Un, ja tas būs brīvais balsojums, tad viena roka = 1 tūkst latvju naudiņas ;)
Uldis
Uldis
Pēdējo reizi manīts 2022-12-21 15:30
Atrašanās vieta: Liepājas raj.
Medību stāžs: No 1993g.
Aprīkojums: Benelli Comfort 12 kal.
Suņi: Latvijas Dzinējs brunčos, vārdā Gunta,
17.10.2012. 13:16
Nu ja, kāpēc visus nelimitētos četrkājainos nevarētu medīt ar lukturi???
Bļaujam, ka bebri slīcina nost, ješkas, lapsas, un izbēgušie kažokzvēri iznīcina putnu ligzdas,
mazos zaķēnus un tā tālāk.
Tamdēļ jau viņi ir nelimitētie - tāpēc, ka par daudz.
Sanāk, ka sēžot uz gaidi uz cūkām ar lukturi, šie sīči var tev zābakiem stulmus nočurāt,
šaut tumsā ar lukturi pa tiem nevaru.
Nav nekādas loģikas!
Slēpts
17.10.2012. 13:40
BEIDZOT vēl vienam pieleca- citādi es te cepjos bez atbalsta. Atkal aizliedza to kas šodien ir atļauts!
Nu mednieku interešu pārstāvji- kāds var nokomentēt- KĀPĒC JENOTUS UN LAPSAS TURPMĀK NEVARĒS MEDĪT , IZMANTOJOT MĀKSLĪGAS GAISMAS AVOTUS?
p.s es laikam pat atbildi zinu- cīnoties ar mazajiem iecirkņiem, lai nepieļaut situāciju , ka saimniekš sēž uz nelimetētajiem( Kas būs atļauts) ar lukturiem un nešauj MŪSU cūkas.
Cūkmīļi tādi.....
Arni P. varbūt Tu vari pakomentēt- no Jāņa B.ziņas nav.
Slēpts
17.10.2012. 13:58
pieļauju, ka tika izdarīts speciāli, neļausiet šaut ar naktenieku lapsas, tad ar lukturi ne tik nešausiet.
Arnis
Arnis
Pēdējo reizi manīts 2024-02-15 00:29
Mednieku organizācija: Medniekiem.lv - tieši un nepastarpināti!
Atrašanās vieta: Latvija
Medību stāžs: ANNO 1998.
Aprīkojums: IMI, Smith & Wesson, Glock, Browning x2, Winchester, Walther, TOZ, Haenel!
Suņi: Dutchhound
Medību trofejas: 30
17.10.2012. 14:05
Ivar O. Tu taču saproti, ka ja reiz es (šajā gadījumā, medniekiem.lv) esmu absolūti par nakts optiku uz visām atļautajām sugām, tad tieši tāpat esmu arī par lukturīšiem šām pašām sugām! :)
Par citām organizācijām un viņu atbalstītajiem redakcionārajiem grozījumiem pēdējā etapā (atgādināšu - no darba grupas likumprojekts izgāja ar visām 5 sugām un nakts optikām+lukturiem uz tām) - prasīt atbildi no viņiem.
Ģirt V. kā reizi to viņi (tie, kas atstāja tikai cūkas) arī ir panākuši, jo likuma grozījumi tuvojas maģiskai % barjerai, kuru pārkāpjot jāizstrādā jauns likums. Respektīvi, vēl vienu apakšpunktu pielikt principā nevar :)