Aprīkojums: Browning Bar Longtrac 30-06, Leupold, Fabarm XLR 12kal., Red Dot
Medību trofejas: 4
10.07.2015. 13:40
Raivi, uz sētas ar ir uzrakstīts... :) Paņem un salīdzini to visu reālajā dzīvē. Un kad būsi ieskatījies piem. Šmitā nez vai vēlēsies uzlikt žuj-čuj. Protams viss atduras maciņa biezumā. Es arī gribu piem. Kahles, bet nevaru atļauties. Apsverot visus faktorus un iespējas esmu nonācis pie secinājuma, ka jāpērk ir Leupold. Dzinējmedībām 1,25-4x24 (nostājās ap 500eur), gaidei 3-9x50 (ap 700) abas VX R. Firma ar vārdu, garantija 25 gadi, kvalitāte ok utt.. Protams, salīdzināju krēslā ar citām optikām. Kahles bija dzidrāka, Docter atšķirību nejutu, bet visādi Optisan, Lichter, Walther utl. var atpūsties. Braukšu šodien medībās pavaicāšu čomam, ka tik viņam nebija Vortex. Viņš pēc diviem gadiem nevela tajā stiklā vairs neredzēja, visa bilde dūmakaina. Sagādāju viņam Leo, tagad džeks apmierināts kā valis.
P.S. Es labāk nopirktu Leo VX 2 bez "punkta" pa 300eur, nevis Vortex. Bet tas ir mans subjektīvais viedoklis.
Es visu ļoti labi saprotu, bet... kamēr nebūšu apskatījis reālus piemērus, tikmēr izvēli nedarīšu, jo nevar īsti vienā maisā bāzt optisanus, barskas, lichter, walther utt ar Vortex. Tās gan manas subjektīvās domas. Protams Leo ir "lielāks" vārds un par vārdu arī ir jāmaksā papildus nodeva.
Varbūt pēc pāris nedēļām būs iespēja veikt salīdzināšanu un tad arī izlems. :)
Aprīkojums: bise 16. kal. bise 12. kal. karabine 30-06 kal.
Suņi: Krievu eiropas laikas nu jau divi pus invalīdī.
Medību trofejas: 1
10.07.2015. 15:02
Būšu no tiem kuriem naudas ļoti labu lietu iegādei nav. Tāpēc nesen biju izvēlējies apskatīties lēto galu optikas un vienīgais variants, kurš atbilda maniem kritērijiem bija Optisan mamba, jo pārējo ražotāju piedāvāto optiku attēla kvalitāte salīdzinājumā ar cenu bija pārvērtēta un manā uztverē nesamērīgā un kāpēc man jāpērk optika, kura ir par gramu labāka un uzreiz jāmaksā 150-200 eiro dārgāk. Tādēļ, lai arī ir teicien "neesmu tik bagāts, lai pirktu lētas lietas" ir patiess, bet manā variantā un situācijā sevi neattaisno.
Teikšu godīgi ka lietojot Optisan optiku es pamaniju divus mīnusus lēcas tonis ir nevis violets vai zils, bet pelēki-zaļš, kas no slikta var dot atspīdumu uz aci, kas potenciāli var traucēt tēmēšanai uz "piemetiena" un mainot acs novietojumu pret optikas lēcu var kropļoties attēls, bet ir laba ziņa krusts saglabā savu novietojumu uz mērķa bez izmaiņām, lai arī bilde ļoti minimāli var būt izstiepusies. Kas attiecas uz "dzidrību" attēla kvaliāte apmierina un trubas efektu es nenovēroju un līdz ar to es nenožēloju šis lētās optikas iegādi.
.... kas potenciāli var traucēt tēmēšanai uz "piemetiena" un mainot acs novietojumu pret optikas lēcu var kropļoties attēls,.....
Tā jau nav stikla ,bet laides vaina. Ja laide uzbūvēta pareizi, acs pret stiklu vienmēr būs vajadzīgajā vietā un stiklā vienmēr būs "pilns mēmess." Gaidei jau pa lielam poo. Var iztikt arī bez laides. Ka tik labi var atstutēties. Savukārt dzinējos, labi saregulēta( uzbūvēta) laide ir vērtīgāka par stiklu, tieši tā iemesla dēļ ,ka jāšauj ātri un salīdzinoši mazā attālumā.Un ja laide būs nepareiza, pats labākais stikls nebūs izēstas olas vērts.
Slēpts
10.07.2015. 15:25
Iemetīšu arī savu necilo viedokli. Manuprāt, tieši tādas firmas kā Vortex šobrīd ir tirgus līderi pēc pārdošanas apjoma kāpuma - un ar sūdiem jau nu pircēju labvēlību neiekarot, sevišķi USA, kur tauta tomēr prot savu naudiņu skaitīt. Protams, var jau teikt "buy once cry once" bet nu būsim reāli - ir atšķirība 300-500eur klasē un pa pusotru štuku. Nenoliedzami, tam pašam vortexam ir Razor sērija, bet tajā pašā laikā Leupoldam ir vx6, vx8. Un es nekad neizskatīšu kā variantu kautkādu ļupolda mazo, 15 gadus neapgreidoto modelīti, lēto galu kur trešdaļa cenas ir tikai par nosaukumu, bez nekādām papildus fīčām, pliku resnu krustu ar torņiem "pod monetu". Ja es gribētu kautko tik arhaisku, meklētu nikona afrikāni, tam vismaz ir tīrs vieninieks (un laba optika), nevis 1,25-1,5x sākums. Tā ka katram savs.
Vēl kas - Vortex šodien nepavisam nav tas vortex kas pirms gadiem 2,3. Par to gana daudz informācijas svešzemju forumos.
Bet tas ir mans subjektīvais viedoklis.
Aprīkojums: pietiekams lai varētu izvēlēties kurus divus ņemt līdz uz medībām un kuriem jāpaliek mājās
Suņi: Riko - poļu dzinējs
Medību trofejas: 5
10.07.2015. 15:26
Man patīk kā atkal tirgotāji cenšas ieborēt čomam lētie ir sūdi jāpērk dārgie .Varētu Jūs izvērsties sadaļā sludinājumi .Viss tas ir blefs ko te gvelžat par to ka lētais gals nekam neder .Pats kombinaškai lietoju AKAH 1-4*24 ar regulējamo sarkano punktu (380 euo)gan dzinējos gan dažreiz aizeju uz gaidi .Neatceros kad būtu aizšāvis garām . Uz gaidi varbūt ,ka pusstundu labāk var redzēt ar 56 .Kalibru 3006. tur labi . Nejau dārgā optika šauj .Tākā var labu platleņkīti dabūt lētajā galā un paliks naudiņa piešaušanai un treniņiem .Ja intresē tuvāk uzraksti man privāti .
P.S. Es labāk nopirktu Leo VX 2 bez "punkta" pa 300eur, nevis Vortex. Bet tas ir mans subjektīvais viedoklis.
Varbūt pēc pāris nedēļām būs iespēja veikt salīdzināšanu un tad arī izlems. :)
Teikšu godīgi ka lietojot Optisan optiku es pamaniju divus mīnusus lēcas tonis ir nevis violets vai zils, bet pelēki-zaļš, kas no slikta var dot atspīdumu uz aci, kas potenciāli var traucēt tēmēšanai uz "piemetiena" un mainot acs novietojumu pret optikas lēcu var kropļoties attēls, bet ir laba ziņa krusts saglabā savu novietojumu uz mērķa bez izmaiņām, lai arī bilde ļoti minimāli var būt izstiepusies. Kas attiecas uz "dzidrību" attēla kvaliāte apmierina un trubas efektu es nenovēroju un līdz ar to es nenožēloju šis lētās optikas iegādi.
Tā jau nav stikla ,bet laides vaina. Ja laide uzbūvēta pareizi, acs pret stiklu vienmēr būs vajadzīgajā vietā un stiklā vienmēr būs "pilns mēmess." Gaidei jau pa lielam poo. Var iztikt arī bez laides. Ka tik labi var atstutēties. Savukārt dzinējos, labi saregulēta( uzbūvēta) laide ir vērtīgāka par stiklu, tieši tā iemesla dēļ ,ka jāšauj ātri un salīdzinoši mazā attālumā.Un ja laide būs nepareiza, pats labākais stikls nebūs izēstas olas vērts.
Vēl kas - Vortex šodien nepavisam nav tas vortex kas pirms gadiem 2,3. Par to gana daudz informācijas svešzemju forumos.
Bet tas ir mans subjektīvais viedoklis.