Manā kolektīvā ir viens večuks, viņš nopirka parasto mazo lāzeriti pa 2 Ls pieštiprināja pie stobra un piešāvis uz 60 metriem. Viņam pat nevajag temet pieliec pie plēce, nospied pogu un izveles vietu kur šaut. Es biju izmeidināis baigi labi.
...kvalitatīva optika ar palielinājumu 1.5-3reizes ir labākā izvēle šaujot medībās ar lodi pa kustīgu medījumu.atklātās vietās-izcirtumos ,laukmalēs palielinājumu var pacelt līdz 4-6x. optika ļauj skaidri redzēt tēmēšanas un iepējamo trāpīšanas vietu. kamēr atklātie tēmekļi ļauj pietēmēt "uz apmēram",lai arī cik advancēti tie būtu. šaujot ar skrotīm vai renkām itkā ir ok,jo šāviņš veido kūli. ,bet šaujot ar lodi atklāto tēmekļu precizitāte neļauj izmantot lodes šāviņa precizitāti. vēl jāņem vērā plintes vīra redzes stāvoklis. un te nu optika iedod reālas iespējas ,gan precīzi notēmēt ,gan izšaut.
...tā ka
,... lai saldā nostaļģija par šāvienu ar renkām piemetienā pa sliedi uz to pusi (kur medījums skrien) lēnām izplēn pagātnē.,:)
Man pašlaik ir virsū uz IŽ 27 Sarkanais punkts, bet tā kā es esmu ložu piekritējs sāku aizdomāties par optiku. Kādu optiku jūs ieteiktu no pieredzes? Ideāli ja būtu ne pārāk dārga, bet ar izgaismotu krustu.
Viennozīmīgi Aivaram taisnība.
Vienīgi, kad piesnigušā mežā ar suņiem jālien klāt cūkai, tomēr vislabākais ir optiskās šķiedras tēmeklis. Visi pārējie piebirst ar sniegu vai aizsvīst. Esmu mēģinājis gan ar sarkao punktu, gan hologrāfisko tēmekli, gan sarkanā punkta tēmekli ar speciāliem vāciņiem, bet jēgas nekādas - agri vai vēlu aizsvīst.
Suņi: Čau Čau un Labradors...protams dzen tikai putru no katla :)
Medību trofejas: 7
06.12.2012. 21:21
Par visiem 100% jāpiekrīt Aivara teiktajam. Personīgi man ir bijis gan Docter holo sarkanais punkts, kā ari nupat iegādājos Bushnell Elite 6500 platleņķi 1 - 6,5 nu vismaz man liekas ka ari ar gludo ieroci, be tomēr ja tam virsū ir tēmeklis tad šaušana ir ievērojami vieglāka tieši tādos momentos kur šāviens jāveic negaidīti ātri un tur tā plankas salaišana ar graudu liekas ir grūtāk izdarāma, kā tad kad tikai jāskatās uz tēmekļa punktu un uz mērķi. Man šķiet, ka tieši nepareiza plankas salaišana ari lielā mērā ir vainojama pie ''pūdeļiem'', jo diezgan pabieži var novērot(pēc nošautiem krūmiem), ka lode gājusi par augstu vai zemu...nu vēl jau protams ari apsteiguma moments :)
Kā jau Aivars pieminēja, ari mednieka redze ir ļoti no svara...
Varbūt daudzi nepiekritīs, ar optiku ir iespējams stāvošu medījumu ''pievilkt'' tuvāk un apskatīties sīkāk, kas zin, varbūt ieraudzīt ilkņus, varbūt saskaitīt žuburus... :)Katrā ziņā esmu par optiku uz gludā, bet tās tikai manas domas...
...Mārtiņ,labums un lētums ir ļo-oti nedraudzīga kompānija.,:) bet, pašlaik ja es gribētu iztērēt vismazāk naudas un nopirkt attiecīgi pretī vislabāko optiku,es ņemtu kādu no Delta Titanium stikliem. cenās kas lidzīgs ir Bušnelim,...bet ,ir arī personīgā pieredze uz vienu izbeigušos Bušnel stiklu. tālāk labums ar dārgumu draudzīgā gaisotnē lēkā daudzsimtlatīgiem soļiem-Meopta,Leo,visādi citi labi stikli,līdz pat Ceisam,Swaro,un pat vēl dārgākiem,Latvijā netirgotiem brendiem,vai esošo optiku modeļiem,:)
Pāris gadus atpakaļ iegādājos Vectoroptics Swift 1,25-4,5x26 ar sarkano un zaļo punktu."Stāv" uz Brauniņa 3006 pusautomāta. Paliels punkts,bet ko no lētā gala var gribēt. Sarkano punktu ieslēdzu pat dienas laikā,īpaši ja ir nomācies.Pagaidām esmu ļoti apmierināts,vienīgi ar bažām gaidu kad "izbeigsies" tāpat kā Norconia Luxs.:):):)
Pašam tāda uzparikte bija uz gaisenes, ļoti laieta medībās uz žurkām :)
...tā ka
,... lai saldā nostaļģija par šāvienu ar renkām piemetienā pa sliedi uz to pusi (kur medījums skrien) lēnām izplēn pagātnē.,:)
Vienīgi, kad piesnigušā mežā ar suņiem jālien klāt cūkai, tomēr vislabākais ir optiskās šķiedras tēmeklis. Visi pārējie piebirst ar sniegu vai aizsvīst. Esmu mēģinājis gan ar sarkao punktu, gan hologrāfisko tēmekli, gan sarkanā punkta tēmekli ar speciāliem vāciņiem, bet jēgas nekādas - agri vai vēlu aizsvīst.
Kā jau Aivars pieminēja, ari mednieka redze ir ļoti no svara...
Varbūt daudzi nepiekritīs, ar optiku ir iespējams stāvošu medījumu ''pievilkt'' tuvāk un apskatīties sīkāk, kas zin, varbūt ieraudzīt ilkņus, varbūt saskaitīt žuburus... :)Katrā ziņā esmu par optiku uz gludā, bet tās tikai manas domas...