Laikam neko citu nevarat atļauties, un tapēc visiem jābūt tiem krāmiem...
Tā jau ir iegājies, ka "visgudrākie" padomdevēji ir tie, kas paši neko labāku nav redzējuši... :)))
Slēpts
03.04.2013. 10:37
:D jā, jā, "krievs" ir mēsls, pērciet Browning'u vai Berett'u, labāk abus uz reiz :D :D Tas nekas, ka Brownings maksā aptuveni 600 ls vairāk par to MP 153 un ne visi to starpību tik viegli var sakasīt.
Interesanti, kas tam MP 153 ir tik katastrofāli sūdīgs? Esmu šāvis, neko tādu briesmīgu nenovēroju, šaut var un par to naudu, manuprāt, ir nesūdīgs ierocis.
Un nē, man neskauž :))
Es jau baidījos, ka panesīsies šāda veida futbols.. Nav jau tā, ka es tikko iestājos medniekos un prasu kādu automātu pirkt un slāvu ieročus kā sugu ienīstu. Dotajā dzīves posmā gribās, lai tās lietas kam veltu laiku, nestu prieku.. Atvainojiet par tieksmi uz kvalitātīvākām lietām. Kāpēc man būtu jābrauc ar Lada Kalina, ja es varu braukt kaut vai ar VW Passat..
~20 gadus esmu staigājis ar Toz, Iž vertikalkām; no 12 līdz 18 gadu vecumam vispār staigāju līdzi vecajam ar 16 kalibra krievu gailenīcu, kurai viens stobrs bija pūsts un vilka 30 metros pus metru uz sānu ;)) Tā pat šāvu un trāpīju.. Tā kā no ~ 12 gadu vecuma (tagad 37) dzīvojos pa Nagļu karpu dīķiem un, atvainojiet, arī medīju - par šo tēmu jūtos gana drošs un trāpīt daudz maz arī esmu iemācījies.
Jautājuma būtība bija - varbūt kāds no medniekiem ir medījis (šāvis)gan ar maxusu, gan ar xtreme .. Interesē šāda pieredze un +/- vienam un otram.
Slēpts
03.04.2013. 11:33
Ar Maxusu neesmu šāvis, bet šauju ar Browning Gold Fusion - ierocis kā ierocis, labi nostrādāts, labi krīt plecā. Bet tā pat mēdz reizēm nepārlādēt ar vieglajiem lādiņiem (~ 1x no 75 - 100 šāvieniem)...
Emīl!
Es personīgi nesaku ka nepērc to vai šito, tā pat arī saka daudzi kolēģi. Bet diemžēl ir tādi kas saka ka to nepērc un pērc tikai brendu, bet diemžēl kā jau tu minēji ne visi var to atļauties. Vienīgais ko es teikšu mēs nēesam tik bagāti lai varētu eksperimentēt un pirkt dažādas mantas un beigu beigās secināt ka tas ir riktīgais mē.....s. Es pats medos ar jauno iženi, bet kā jau minēju man pienācās diezgan ilgs laiciņš to apgreidot un lai varētu ar to kaut cik cilvēcīgi šaut. Protams ja tagad dotu izvēli kādu divstobreni pirkt, padomātu, bet ja ņemtu pusautomātu kaut kādi tomēr krīt tā dvēsele labāk uz Brauningu.
Es uzskatu tā labāk nedaudz pagaidīt, pakrāt naudiņu un iegādāties tiešām tādu lietu kuru tu lietosi gadiem ilgi un būs min kreņku, jo nebūs neviena tāda ieroča kurš 100% ideāli strādātu visos laika apstākļos.
Slēpts
03.04.2013. 11:55
Ā, vēlviens kāsītis bez nepārlādēšanas Braunam bija (bet tāds tikai vienu reizi ir bijis) - lādējot pirmo patronu no apakšas, nevis pa taisno patrontelpā, mēlīte, kas novirza patronu laikam bija ieķērusies un patrona aizgāja ne tai paredzētājā vietā - dabūju jaukt ārā ieroci, lai izvilktu to. Un šīs kļūmes nevar novelt uz ieroča netīrīšanu. Ieročus kopju rūpīgi.
Aprīkojums: Benelli M2 (12x76 plus paradokss), IŽ-54 (12x70), MC 20-01 (20x70)
Suņi: Taksis Tedis
03.04.2013. 12:46
Ātri un precīzi izšaut pēc kārtas vairākus šāvienus vislabāk izdosies ar Maxus, jo tas vismazāk lēkā rokās un visātrāk pārlādējas.
:) Mans smej. :)
1)Pat salīdzinot ar MC, pārlādēšanās ātrums vidēji advancētam lietotājam nav pamanāms un nekādi nav ierobežojošais faktors praktiskā lietošanā. Nez kāpēc populārākie triku taisītāji un ātras šaušanas meistari neizvēlas Browning, bet gan Winchester un Benelli?
2)Lēkā vai nelēkā vairāk ir atkarīgs no paša šāvēja anatomiskās saderības ar laides liekumu - cik lādzīgi sanāk ieplecot. Ja ieliksi plecā laides spico kanti, lai varētu žirafes kaklu puslūdz taisni turēt, tad lēkās dajebkas. Pēc sevis zinu. :D
Emīl izlasi rūpīgi diskusijas virsrakstu "browning maxus vs beretta A400 xtreme". Kapēc centies runāt par lietam kas netiek jautātas? Ja būs diskusija "Toyota Land cruiser vs Mercedes-benz g-klase" mēģināsi pierunāt uz Ņivu?
Aprīkojums: BROWNING BAR BOSS 30-06, IZ-58 (16k), MC 21-12, IZ-18 (32k)
Suņi: drathārs (K.)
03.04.2013. 14:47
Es atļāvos paironizēt par kategoriskiem viedokļiem, piedošanu. Bet ja par lietu, pats labprāt iegādātu gan vienu gan otru. Un pat nauda nebūtu noteicošā, vienkārši..... jūtos apmierināts ar esošo. Protams, nostrādāts un laikmetīgs ierocis ir patīkams gan rokām, gan pašapziņai. Es pagaidām nezinu NEVIENU mednieku, kurš medībās lieto "slāvu" ieročus un tamdēļ būtu palicis bez, vai ar mazāku skaitu medījuma. Tas tā - lirikai. Protams, ārzemnieki māk taisīt plintes, un, pilnīgi iespējams, kādreiz paņemšu. Beretu. Patīk beretas:)
Nez kāpēc populārākie triku taisītāji un ātras šaušanas meistari neizvēlas Browning, bet gan Winchester un Benelli?
Izvēlas arī Beretta, teiksim, tas pats Tim Bradley :) bet brauniņš laikam neuzskata par vajadzīgu šādi reklamēties :)
Lai drusku pajauktu galvu, pieminēšu Browning A5 ar inerciālo pārlādēšanas sistēmu (nejaukt ar Auto 5)! Vienīgi ceņņiks tam kā jaunumam varētu būt diezgan nelāgs.
Tā jau ir iegājies, ka "visgudrākie" padomdevēji ir tie, kas paši neko labāku nav redzējuši... :)))
Interesanti, kas tam MP 153 ir tik katastrofāli sūdīgs? Esmu šāvis, neko tādu briesmīgu nenovēroju, šaut var un par to naudu, manuprāt, ir nesūdīgs ierocis.
Un nē, man neskauž :))
~20 gadus esmu staigājis ar Toz, Iž vertikalkām; no 12 līdz 18 gadu vecumam vispār staigāju līdzi vecajam ar 16 kalibra krievu gailenīcu, kurai viens stobrs bija pūsts un vilka 30 metros pus metru uz sānu ;)) Tā pat šāvu un trāpīju.. Tā kā no ~ 12 gadu vecuma (tagad 37) dzīvojos pa Nagļu karpu dīķiem un, atvainojiet, arī medīju - par šo tēmu jūtos gana drošs un trāpīt daudz maz arī esmu iemācījies.
Jautājuma būtība bija - varbūt kāds no medniekiem ir medījis (šāvis)gan ar maxusu, gan ar xtreme .. Interesē šāda pieredze un +/- vienam un otram.
Es personīgi nesaku ka nepērc to vai šito, tā pat arī saka daudzi kolēģi. Bet diemžēl ir tādi kas saka ka to nepērc un pērc tikai brendu, bet diemžēl kā jau tu minēji ne visi var to atļauties. Vienīgais ko es teikšu mēs nēesam tik bagāti lai varētu eksperimentēt un pirkt dažādas mantas un beigu beigās secināt ka tas ir riktīgais mē.....s. Es pats medos ar jauno iženi, bet kā jau minēju man pienācās diezgan ilgs laiciņš to apgreidot un lai varētu ar to kaut cik cilvēcīgi šaut. Protams ja tagad dotu izvēli kādu divstobreni pirkt, padomātu, bet ja ņemtu pusautomātu kaut kādi tomēr krīt tā dvēsele labāk uz Brauningu.
Es uzskatu tā labāk nedaudz pagaidīt, pakrāt naudiņu un iegādāties tiešām tādu lietu kuru tu lietosi gadiem ilgi un būs min kreņku, jo nebūs neviena tāda ieroča kurš 100% ideāli strādātu visos laika apstākļos.
:) Mans smej. :)
1)Pat salīdzinot ar MC, pārlādēšanās ātrums vidēji advancētam lietotājam nav pamanāms un nekādi nav ierobežojošais faktors praktiskā lietošanā. Nez kāpēc populārākie triku taisītāji un ātras šaušanas meistari neizvēlas Browning, bet gan Winchester un Benelli?
2)Lēkā vai nelēkā vairāk ir atkarīgs no paša šāvēja anatomiskās saderības ar laides liekumu - cik lādzīgi sanāk ieplecot. Ja ieliksi plecā laides spico kanti, lai varētu žirafes kaklu puslūdz taisni turēt, tad lēkās dajebkas. Pēc sevis zinu. :D
Izvēlas arī Beretta, teiksim, tas pats Tim Bradley :) bet brauniņš laikam neuzskata par vajadzīgu šādi reklamēties :)
Lai drusku pajauktu galvu, pieminēšu Browning A5 ar inerciālo pārlādēšanas sistēmu (nejaukt ar Auto 5)! Vienīgi ceņņiks tam kā jaunumam varētu būt diezgan nelāgs.