Var jau šaut bebrus ar lielo vītni - tad uzpeldēs gan bebrs pēc šāviena, gan apkārtējās karūsas vēl arī.
Var mācīties trāpīt pa galvu ar Lr22. No zemskaņas patronām labas bebriem ir Eley Tenex EPS, vai lētākas Eley Match EPS.
Izklausas ka būs jaklausa jaunākais eksperts :D :D :D
Biznesu Tev izjaucu vai kas ka kaiti? :D
Jāni - armijai jau arī saucas .223, bet lodei ir tās divas atšķirības.. Kas ta man, pērc kādu gribi, tikai iesaku. Ar ieročiem lielā kontaktā esmu un neba vienu vien esmu sajātu redzējis.. Pēdejais ko redzēju Tikka .233, kas pa gadu bij sačakarēta vien tādēļ, ka dzeks ir armijnieks un pašaudijās ar kaujas patronām. Grupa uz 100 m knapi ierakstijās a3 lapā, beigās piešāvām ar tām pašām nato patronam(grupa sanāca 5x5 cm).
Slēpts
05.04.2013. 09:21
aizgāja offtopicā :D
ja būtu kontaktā ar ieročiem, tad zinātu, ka piešaujot to tikku ar zaldātu munīciju riskēji palikt bez pirkstiem.
un ja jau saki, ka lodes diametram ir starpība, tad varbūt uzrakstīsi kāds ir abiem variantiem lodēm diametrs?
Tai Tikkai nekas nenotieks 100 gadu... Neuztraucies par to ;)
Par lodes diametriem neesmu mērijis atšķirību, bet atšķirība ir milimetru tūkstošdaļās...
man ir tikka 223 rem.šauju ar hornady lodēm,kam polimēra gals.šoziem tālākie precīzie šāvieni pa divām lapsām ap 250m.pāris gadus atpakaļ arī spiedu uz lētajām barnaul patronām tieši bebru medībās.nu bija visādi,ja trāpīju protams krita,bet gadījās ka aiziet savainots.tad nolēmu pāršaut optiku un norāvu šoku-100m lodes iekļāvās a4 lapā.sāku domāt ka esmu atsitis optiku.vēl lieta bija tāda ka manā galā veikalos bija nopērkamas tikai barnaula ražojums manam kalibram.un tad plauktos parādījās hornady.nopirku un piešaujot iekļāvos 2lata monētā.kopš tā mirkļa lietoju tikai hornady un esmu laimīgs!bebram droši 100m lieku galvā.protams pārsvarā bebrus sanāk šaut vidēji 20m.
man te daži saka parlabu iž 18, jo reāli ja napatiks tad būšu iztērējis tikai 160ls
tā nenotiks-nebūs tā ka nepatiks.būsi pašāvis kādu laiku,būsi pārsteigts ko šis kalibrs spēj.
Visu jau tā nevar sarakstīt kas un kā,tad jāsēžas pie galda :)
Pats sākotnēji iegādājos lietotu SAVAGE ar SIMMONS 3-9x40 kā pirmo karabīni!!! jo ļoti gribējās medīt lapsas.Lietojot šādu optiku būs par ""īsu",kaut vai kādu tālāku lapsu paņemt.
Nav ko krāmēties ar tiem BARNAUL,GATIS BINĀTS jau noreklamējās ar HORNADY.Ja ņemsi 10 pac. un vairāk patronas cena 0.255ls.
Nesaprotu, ko var vārīties par to NATO standartu. Vaina ir nevis tik daudz patronās, kā šāvēja galvā. Nevajaga jau plintē bāzt iekšā ar smiltīm novārtītas patronas, arī ieeļot kādreiz to plinti derētu un viss būs ok.Daž labs jau pāris gadu laikā šaujot tikai ar čehenēm medībās ir stobru sačakarējis. Lodes diametrs arī medību lodēm pamērot ar mikrometru atšķirās mm tūkstošdaļās, arī svars ir dažāds.Pats esu mērījis, jo lādēju pats. Starpība varētu būt vienīgi pulvera devās. Tas pats ir arī ar Barnaula munīciju. Nav vairs kvalitāte. Pats esmu visu to imēģinājis uz savas plintes. Pāri par tūkstoti esu izkapājis- ložu blīvums nav mainījies.
Var mācīties trāpīt pa galvu ar Lr22. No zemskaņas patronām labas bebriem ir Eley Tenex EPS, vai lētākas Eley Match EPS.
Izklausas ka būs jaklausa jaunākais eksperts :D :D :D
Biznesu Tev izjaucu vai kas ka kaiti? :D
Jāni - armijai jau arī saucas .223, bet lodei ir tās divas atšķirības.. Kas ta man, pērc kādu gribi, tikai iesaku. Ar ieročiem lielā kontaktā esmu un neba vienu vien esmu sajātu redzējis.. Pēdejais ko redzēju Tikka .233, kas pa gadu bij sačakarēta vien tādēļ, ka dzeks ir armijnieks un pašaudijās ar kaujas patronām. Grupa uz 100 m knapi ierakstijās a3 lapā, beigās piešāvām ar tām pašām nato patronam(grupa sanāca 5x5 cm).
ja būtu kontaktā ar ieročiem, tad zinātu, ka piešaujot to tikku ar zaldātu munīciju riskēji palikt bez pirkstiem.
un ja jau saki, ka lodes diametram ir starpība, tad varbūt uzrakstīsi kāds ir abiem variantiem lodēm diametrs?
Par lodes diametriem neesmu mērijis atšķirību, bet atšķirība ir milimetru tūkstošdaļās...
tā nenotiks-nebūs tā ka nepatiks.būsi pašāvis kādu laiku,būsi pārsteigts ko šis kalibrs spēj.
Visu jau tā nevar sarakstīt kas un kā,tad jāsēžas pie galda :)
Pats sākotnēji iegādājos lietotu SAVAGE ar SIMMONS 3-9x40 kā pirmo karabīni!!! jo ļoti gribējās medīt lapsas.Lietojot šādu optiku būs par ""īsu",kaut vai kādu tālāku lapsu paņemt.
Nav ko krāmēties ar tiem BARNAUL,GATIS BINĀTS jau noreklamējās ar HORNADY.Ja ņemsi 10 pac. un vairāk patronas cena 0.255ls.