Paskatieties 6.5x55,virs 3000 J atsitienu pat īsti nejūt,precīzs arī pēc velna,Zviedrijā ļoti populārs kalibrs.Protams lācim un briežu bullim vajag ko niknāku,bet pārējam visam der.Bet tas tā,liekas ka šoreiz izvēle krīt uz 223 jo paredzēts kaut kur uz bunbiņu dabūt munīciju,tapēc komentāri lieki,funktieris puikam jau gatavs!:D:D
6.5x55 ir pirmais mazais kalibrs ,kurš ir oficāli atļautais. Pie mums var šaut visu,arī briedi, bet zviedri uz alni mazāku par 30 06 nelaiž.Man jau kādi 10 gadi ir 222. tad tād 223 tā īsti nebija populārs. Pēc džauliem atšķirības nav. Ekstremālos apstākļos esmu piešāvis brieža bulli uz kādiem 60m kaklā. Bullis pat soli nepaspēra. Ir nomedīts 137 kg mežakuilis, bet tas ir sarežģīti. Kaut kur jau rakstīju, ka bebram lode cauri iet reti. Parasti čehu medību lode paliek iekšā. Ir tikai viens caurums. Arī gaļa ir ciešama jo lode parasti nesadalās. Šauju kaklā vai pa plecu. Interesanti ir medīt lapsas, jo līdz 190 metriem nevajag domāt pa lodes sēšanos. Man ir Ižene. Vienīgi neiet ar somu patronām. Tās mētā pa kādiem četriem cm, bet čehenes 70m iet 2cm aplī.
Paskatījos Gata bodītes mājaslapā un izrādās, ka Gvido ir taisnība!
A tā biju dzīvajā redzējis šī kalibra patronas vienā bodē pa 1,70Ls/gab., kas likās krietni neadekvāta cena.
Lādējot noteikti sanāk vēl lētāk!
Kad pirku 222 patrona maksāja 30 santīmi.Tāpēc arī pirku, ka šaudot lapsas ar 308, likās padārgi. Nu jau 222, maksā 50 santīmi. Neticami, ka ārzemnieki tā taisa inflāciju, bet fakts.Priekš izšaudīšnās vajag ņemt pusautomātu.Tad var pat zirgu nogāst.
Kadus 5 gadus lietosana ir iz18 223rem. Labi iet ar cehu hpbt,bet vel labak patik hornadi Steel match,v-max un gmx. Mana skatijuma 223rem ir baigi labs (mazais mezonitis)!
A tā biju dzīvajā redzējis šī kalibra patronas vienā bodē pa 1,70Ls/gab., kas likās krietni neadekvāta cena.
Lādējot noteikti sanāk vēl lētāk!