Saigai .223 pēc pases garantētais blīvums 100 m ir 9 cm...
Buushu ap 15.maiju atpakaļ Latvijā - "pierunāšu" Jāni uz testiņu 100 m.. (ja Jānis uz mani nebūs apvainojies par dažiem komentāriem:) Tad jau arī redzēs..
Ui...kādam gan pie sirds pieķēra :) Un par nīkuli nevienu nenosaucu, bet gan teicu, ka ja šie šāvēji šautu mačos tad par 25LVL dalības maksu tiktu pie 2000Ls vērtiem binokļiem, patronām utt. un nebūtu jāfilozfē par IZ un LOSJ utt - nu bet uz priekšu - es tikai priecāšos, ja kāds pa 70m varēs šaut arī ar ko jēdzīgāku par - kā viņu tur sauc - KALAŠŅIKOVU!!!
P.S. Es zinu ka zemessargi ir vislabākie, bet atceraties, ka pilsētas džeki arī neguļ mājās bet intensīvi trenējas ;)
Reiz, kad zāle bij zaļāka un .... Vectēvs nomērīja 100 soļu, nostiprināja pie gaļasbūdas tukšu konservu kārbu, iedeva savu damaseni, vienu patronu lādētu ar breneku un uzstādīja noteikumu- trāpīsi varēsi nākt līdz. Tā man sākās mednieka gaitas. Nu tad rēķiniet mīnusā tos 10-20% un domājiet- par ko cepaties? Līdz tam gan biju krietni daudz šāvis ar gaiseni un maseni. Optiku nebij- vienīgi skolas masenei dioptrs.
Jānis tiešām ir labs šāvējs (gadās ka tādi vienkārši piedzimst..). Kopā esmu medījis.. Dzirdēju arī, ka kādu mēnesi atpakaļ, zemessardzes mačos ar rokas ložmetēju sašāvis 90 no 100. Var būt pats varētu smalkāk pastāstīt.
Jāni - nevajag tik agresīvi cepties šajos forumos. Domā gaišas domas,sūti tās cilvēkiem,esi pozitīvs un viss būs OK ;)) paņem no draudzenes kādu Koelju grāmatu ( droši vien pilns plaukts ar tām, ja nav tad atrod draudzeni kam ir ;))) - izlasi (sēžot uz bebriem;) un viss būs štokos...
Man bija piedāvājums startēt Daugavpils šāvēju komandā, piedāvājums bija man pagājušajā gadā rudenī. Apskaitot visus izdevumus vienai sacencības reizei, man aizgāja gandrīz puse algas. Jo sponoru nekādu nav, sponsorēt neviens nevēlas, tāpēc arī sanāk tik lieli izdevumi, jo sacensības bija divas dienas. Respektīvi ļoti daudz labu šāvēju vienkārši nevar reāli atļauties piedalīteis sacencībās.
Bet gudroties visi protam, bet kad pats apsēdies uz pakaļas, un kad tev vēl jādomā kā apmaksāt visus rēkinus un pabarot ģimeni ,tad pat tie paši 25 lati skaitās jau liela nauda.
žēl ka mēs dzīvojam dažādās pasaulēs un vieniem tie paši 100 lvl ir tā vienai dienai naudas summa, citi uz tiem 100 lvl mēnesi ģimeni var pabarot.
Padomju laikā,vidusskolās,bija militārā mācība-nu kaut kā tā saucās.Tur bez visa cita ietilpa arī šaušana ar maseni 25 un 50 m.Visiem,gan zēniem,gan meitenēm.Protams bez optikas.Nebiju no labākajiem ,normatīvā iekļāvos stabili,bet labākais mūsu klasē stabili vāca virs 90 no 100.Kāpēc lai tagadējie jaunieši šautu sliktāk? Par mačiem.Piedalīšanās maksā naudu-dalības maksa,ceļa izdevumi,munīcija...Protams, ja labais onkulis Uģis to visu sponsorētu,jaunieši ,un ne tikai jaunieši,kuplā skaitā piedalītos šajos aizraujošajos pasākumos.Ļoti iespējams,tad tur parādītos daudzi jauni labi šāvēji.
Jāni neviens jau neapstrīd, ka Tu nošāvi tos bebrus. Bet par tiem attālumiem: acu mērs - sūda mērs. Es te arī vienā tēmā izbļaustījos, ka nošāvu februārī bebru uz 70 m ( paradokss ar optiku,sauvestre). Bet pēc tam ar tālummēru pārmērīju (draugs iedeva notestēt) - ~ 55 m. Arī ar soļiem mērot (atceries - testēju renkuļus 30 un 70 m) - lai cik lielus tos soļus centies spert pa sniegu, tāpat pēc tam pārmērot ir par 10-20 % mazāk tos metru...
Cik vakar dabūji ???
Buushu ap 15.maiju atpakaļ Latvijā - "pierunāšu" Jāni uz testiņu 100 m.. (ja Jānis uz mani nebūs apvainojies par dažiem komentāriem:) Tad jau arī redzēs..
P.S. Es zinu ka zemessargi ir vislabākie, bet atceraties, ka pilsētas džeki arī neguļ mājās bet intensīvi trenējas ;)
Jāni - nevajag tik agresīvi cepties šajos forumos. Domā gaišas domas,sūti tās cilvēkiem,esi pozitīvs un viss būs OK ;)) paņem no draudzenes kādu Koelju grāmatu ( droši vien pilns plaukts ar tām, ja nav tad atrod draudzeni kam ir ;))) - izlasi (sēžot uz bebriem;) un viss būs štokos...
Bet gudroties visi protam, bet kad pats apsēdies uz pakaļas, un kad tev vēl jādomā kā apmaksāt visus rēkinus un pabarot ģimeni ,tad pat tie paši 25 lati skaitās jau liela nauda.
žēl ka mēs dzīvojam dažādās pasaulēs un vieniem tie paši 100 lvl ir tā vienai dienai naudas summa, citi uz tiem 100 lvl mēnesi ģimeni var pabarot.
Cik vakar dabūji ???