Šodien vārdadienu svin Persijs, Vaida, Klaudija, rītdien - Magnuss, Maigonis, Mariuss
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - 223 kalibrs + un - kādas atsauksmes?

Informācija

Šajā diskusijā piedalās 72 lietotāji. Komentāru skaits 10. Pēdējais viedoklis 18.07.2017. 02:34

Slēpts
26.04.2013. 12:06
nē gribošs nepalieku, jo man nav masene ;) iegāžu ar 30-06 un man ir gan gaļa, gan galva un pietam neslīkst ;)
Edgars
Edgars
Pēdējo reizi manīts 2022-06-14 14:15
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Atrašanās vieta: Kaut kur Latgalē
Medību stāžs: Kas to jau zin cik tā stāža :)
Aprīkojums: Kaut kādi dzelži ir!!!
Suņi: Kaut kad būs!!!
Medību trofejas: 17
26.04.2013. 11:56
Ā Ģirt tu paliec gribošs :)
Mani tā kā pilnīgi neinteresē galvaskausa trofeja, tad bojāts galvaskauss man nav traģēdija. Tu lielo bebru ieraugi tikai tā izmērus kad tas ir izlīdis no ūdens uz sauzemi, kamēr tas peld pa ūdens virpusi izņemot galvu un nedaudz muduras nekas nav redzams. Un ja bebrs ir pat izlīdis, un šaujot pa korpusu pilnīgi pietiek lai bebrs paliktu uz vietas, jo jāšauj ir apmēram sirds rajonā. Protams šaujot ar karabīni puse bebra iznesīs ārā, bet totries tev galvasskaus būs trofejā.
Es no bebra cenšos iegūt maksimālo atdevi, dziedzeri, gaļa, derētu arī āda, bet tā kā pie mums nevēlas to dīrāt, bet vest kaut kur tālu ar nekādas vēlēšanās nav. Pie tam tie kas sāla arī ādas pēc karabīnes šāviena lielāko daļu ādas nevarēs lietot jo būs vienkāršo bojāta āda un neviens normāls uzrpicējs to nepaņems.
Valdis
Pēdējo reizi manīts 2022-08-12 14:27
Lietotāja statuss: Lietotājs
26.04.2013. 10:51
Ģirt, ja Tu to man, tad kaut ko ne tā saprati. Es uzskatu, ka jāšauj tikai galvā, lai nav pēc suņa jābrauc un 2 stundas pa asinspēdu jāstaigā.
Slēpts
26.04.2013. 10:36
kam lieli bojājumi? plecam? bebra galva nav derīga arī pēc masenes, tad kāda starpība cik daudz paliek pāri no tās galvas? un ja gadījumā ieraugam baigo bebru un vēlamies paņemt galvaskausu, tad ar maseni būs jāpaliek gribot ;)
Valdis
Pēdējo reizi manīts 2022-08-12 14:27
Lietotāja statuss: Lietotājs
26.04.2013. 10:35
Laimoni,pietiekoši es domāju , kā tēmeklis noklāj mērķi. Viens ir šaut mērķī, otrs bebram galvā.Palasi komentus tur rakstīts , ka pus bebrs izmetams. Ja tā šaut , tad es uz 120 arī blieztu. ES ar kalašu arī šāvu (ļoti labi ja labs kalaš un sūdīgi, ja ar līku stobru), bet medībās tomēr gribētos garantētu trāpijumu. Un attāluma noteikšana ir tāda pati zinātne, kā guļoša kuiļa svara noteikšana.
Edgars
Edgars
Pēdējo reizi manīts 2022-06-14 14:15
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Atrašanās vieta: Kaut kur Latgalē
Medību stāžs: Kas to jau zin cik tā stāža :)
Aprīkojums: Kaut kādi dzelži ir!!!
Suņi: Kaut kad būs!!!
Medību trofejas: 17
26.04.2013. 09:24
Ģirt
Kāpēc es nešauju ar lieliem kalibriem, jo pirmkārt lieli bojājumi, masenes munīcija ir daudz lētākā, troksnis mazāks, un pilnīgi pietiek bebram līdz 50m tās masenes.
Jā Arni es par to kalibru arī minēju.
Valērij, es pats nēesmu medījis bebrus ar šo kalibru, bet kolēgi atteicās no šī te kalibra, jo salīdzinot nomedīto un noslīkušo bebru skaitu tad līderis noslīkušajos bebros tieši bija 223 vai 222 kalibrs.
Slēpts
26.04.2013. 00:42
Nu monstrs ne kalibrs,galva bebram līdz pleciem norauta,vai puse gaļas pagalam,mans 223 laikam īpašs - posta atbilstoši izvēlētai munīcijai. :))
Laimonis
Laimonis
Pēdējo reizi manīts 2024-10-21 13:32
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Atrašanās vieta: Kurzeme
Medību stāžs: ilgs
Aprīkojums: pamatīgs
Suņi: trīs
Medību trofejas: 1
25.04.2013. 23:14
KUR bebrs dabon to zarazu?

Iekožot inficētai cūkai.
Pavasara sniedziņā intereses dzīts eju pa cūku pēdām. Pēdas ved uz bebru māju pie grāvja. Netālu āliņģis un ap āliņģi viss sarkans ,bik bebra spalvas un daudz cūku pēdu. Ko citu lai padomā?
Jānis
Pēdējo reizi manīts 2017-06-07 12:06
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Atrašanās vieta: Rīga
Suņi: Bīgli
25.04.2013. 22:17
es nesaprotu par kasīšanās. ar ak var šaut un trāpīt 100 m, 200 m. piemēram duhi pie tora bora šāva ar pirmā pasaules kara laikā ražotajām lee enfield šautenēm, un ar vaļējo tēmekli pat trāpija distancēs, kas tuvinājās 1km.
Slēpts
25.04.2013. 19:41
vot atkāts jautājums. KUR bebrs dabon to zarazu?
P.S. Edgar netrāpot kill zonā tu tik domā, ka garām, tikpat labi aiziet ar 2.6 g dāvanu ;)
Pēc 30-06 bebra, tik pārplīst galva un pārējais ir vesals, taka ja nevaram trāpīt galvā nevainojam kalibru ;)