DZinējmedībās Brauniņam vienmēr kā pirmo lieku šo patronu un pārējās divas kādas lētākas.(Tikai ne Barnaulas ražojumus, kuras ie derīgas vienīgi, ja nepieciešapa dzīvnieka piešaušana no pāris metru attāluma)
Es ari parasti saperku no katra razotaja pa 5 gab., saberu auduma maisina un uz masta speleju bingoloto ;)
Aprīkojums: Brawning bar 3006; CM-2; IZH-18 mh 223; IŽ-27EM 12.
28.04.2013. 16:22
Iesaku pamēģināt 223 RWS (Dynamit nobel) ar "Mantel" lodēm. Mans IŽ-18 ar šīm patronām sniedz ļoti labus rezultātus. Arī Brauniņam lietoju RWS 3006 un vislabākie rezultāti ir tieši ar "Mantel" lodēm. It sevišķi labībā, zālē u.t.t. DZinējmedībās Brauniņam vienmēr kā pirmo lieku šo patronu un pārējās divas kādas lētākas.(Tikai ne Barnaulas ražojumus, kuras ie derīgas vienīgi, ja nepieciešapa dzīvnieka piešaušana no pāris metru attāluma)
Jāni,sakod zobus un aizceļo līdz Jēkabpilij,tur ir. Mārtiņ,243-ais tā neplēš,zinu,5 gadi šāvu,un ja uzvelk pa bebra vidu no 223-šā ar mīkstā svina lodi,tad viņš vienkārši eksplodē
Kā var noraut pus bebru ar 223.Pats šauju ar 243.win-pašreiz 9 ādas sasālītas,visas veselas.Pagājušo pavasari no 25 bebriem līdzīgs rezultāts.Patronai pat nav tik liela nozīme,kā trāpījuma vietai.Lietoju arī Barnaulas ar 6,5g Hornady SP lodēm.Lode izšķīst,kauli arī,bet āda tiek bojāta minimāli.Pat šaujot pretī pa degunu lude netiek tālāk par kakla skriemeļīem.
Medību stāžs: Sāku iet dzinējos 7 gadu vecuma 2007 gadā dabuju mednieku apliecibu un bisi
Aprīkojums: mc, iž, Browning ABolt3 308, CZ 453, Sauer 202 Outback, paštaisīts nazis no husqarnas strelas, ļoti liels akmens!
Suņi: Lisa, Džimbo, Rokijs, Kleo
Medību trofejas: 21
26.04.2013. 15:27
tur tā lieta ka mūsu gala veikalos nekā cita nav! 3 izvēles barnaul pa 0.25Ls (ar caurumu vai svina galvu) hornady steel match 0.3Ls un Norma svina galvām pa 0.95Ls un tas arī viss :( un kur izvēle?
Šausmas,pilnmēness ietekme vai kā ? Lasu,brīžiem smejos,brīžiem lamājos. 223 ir ļoti labs,ne velti tāds tika radīts pēc 222, J.R. KATRA, uzsvars uz vārdu katra,lode,es domāju lodes veidu,ir jāizmanto tajā situācijā,kādai tā paredzēta. MATCH lodes, kā jau to skaidri pasaka jau nosaukums,ir paredzētas papīra caurumošanai un ne medībām.Kādēļ gan ražotāji veido tik plašu ložu klāstu,šodien populārākajiem kalibriem var piemeklēt lodes visām situācijām. Vārds, patrona, vien,jau neko neizsaka,patronas pielietojumu nosaka lode un tikai lode,protams kalibra ietvaros. Pats 223 lietoju Hornady GMX - super . Te var kasti šnabi izdzert,un tad vēl visu neizrunāsi,bet lielai daļai mednieku ir maza saprašana par ložu uzbūvi,tāds secinājums radies ieroču veikalos,dzirdot jautājumus par patronām.Šaujat garām !
Nekā personīga, bet Edgar tev vajadzētu iet politikā par deputātu vai visas tās gudrības garīgos semināros sludināt, naudas nau,bebru dīrāt nevīžā,omītei prusaki pilna māja,cūkas laukus norakušas ,pa kuru laiku tu uzspēj mežā ko šaut,jo visu laiku esi uz sakariem,kamēr es no meža un ādas noplēšu man labi ,ja nakts,citreiz jau rīts,laika vispār nau ,tev toties ir laiks un atbildes uz visiem jautājumiem,. Ar maseni bebru šaujot sirds apvidū tev neredzēt kā savas ausis,ja nu vienīgi to darīsi liela lauka vidū,bebram ir viens mērķis - galva,un nečivini, esu medījis ar visādiem kalibriem un daudz, vakar ar 5,un ar maseni ir 50 uz 50, lai arī galvā, pēc pāris minūtēm,kaut arī agonijā sāk kratīties un nogrimis ir ,krūmainos džungļos ņemu bisi ar 5.2 renkuļiem un klajākās 223 ar cietapvalka lodi,ja ir paurī- peld pa virsu ,straumē gan parauj apakšā,,man šosezon ir 25 bebri visiem ādā 1 neliels caurums, galvas rajonā,netici brauc -parādīšu.un dīrāju visu un vienmēr
Es ari parasti saperku no katra razotaja pa 5 gab., saberu auduma maisina un uz masta speleju bingoloto ;)